Top 10 emisiuni Discovery, Eurosport, Travel Channel și TLC

Gata, s-a încheiat și etapa votului. Din cele 66 de emisiuni propuse de cei care îmi fac onoarea să mă citească (în etapa 1 a realizării acestui top, așa cum funcționează lucrurile la mine când facem împreună astel de topuri – vezi mai jos toată seria!) și în urma celor 2209 voturi acordate (în etapa a 2, deci, pentru care vă mulțumesc!), cam așa arată topul.

Mie îmi place, este un mix foarte bun, zic, între sport și documetare, ca să îi zic așa :D

Top 10 emisiuni Discovery, Eurosport, Travel Channel și TLC

Locul 1. Cum se fabrică

Locul 2. Războiul depozitelor

Locul 3. Roland Garros

Locul 4. Wimblendon

Locul 5. Premier League

Locul 6. US Open

Locul 7. House Hunters International

Locul 8. Turul Franței

Locul 9. Planet Earth

Locul 10. Myth Busters

Hai la vot! Aveți în sondaj cele 66 de emisiuni de la cele patru televiziuni propuse în etapa de nominalizare (vezi mai jos regulamentul după care fac eu aceste topuri), pe care le puteți vota.

Puteți vota una, două sau mai multe (puteți și toate, dar nu văd rostul!).

O să vedeți că am lăsat denumirile așa cum le-a propus lumea, unele în engleză, altele în română. Ca să fie cât mai natural, pe feng shiul celor care le-au propus, ca să zic așa :D

Și am lăsat și denumirile de sporturi generice (nu dau nume, sa nu ziceți că influențez…), pe ideea că e cam clară treaba pentru fanii genului cam la ce competiții se referă, este?

Bun, hai la vot. Aveți timp să votați până pe 2 februarie, ora 23.59.

Care sunt emisiunile tale favortie de la Discovery, Eurosport, Travel Channel și TLC?


Later edit: Etapă încheiată!

Dacă ai ridicat cumva sprânceana când ai văzut alăturarea celor 4 televiziuni din titlu într-un singur top, dă-mi voie să îți risipesc mirarea: fac parte toate din același grup media.

Bine, nu că explicația asta ar fi necesară pentru înlăturarea totală a mirării și pentru coborâtul sprâncenei, așa că ți-o zic și pe aia mai personală: am vrut să văd care ar fi ”mixul” de emisiuni din toate aceste televiziuni care să se potrivească cel mai bine celor care îmi fac onoarea să mă citească, măcar din când în când.

Ideea acestui articol a plecat uitându-mă la mine, ca să zic așa. Pentru că, văzându-le pe cele patru televiziuni la un loc (într-un comunicat primit de ala trust), mi-am dat seama cu oareșce surprindere (mai ales în ceea ce privește TLC, care teoretic nu-i pe felia mea!) că știu foarte multe emisiuni de la fiecare și că de unele sunt fan!

Și am tras o concluzie mai generalizatoare, așa: ”păi, dacă eu mă uit la toate patru, însemnă că și alții se uită tot așa, deci cum ar fi să văd la care se uită cel mai mult dintre toate?”.

Și, pac, iată ideea acestui top. Care, ca orice top din seria de pe acest blog (le aveți pe toate mai jos), funcționează în două etape: 1. cititorii nominalizează în comentarii (aici pe blog și pe conturile mele din rețelele sociale) emisiunile favorite 2. eu pun nominalizările într-un sondaj, la care poate să voteze toată lumea și vedem ce iese la final.

Câteva considerații personale despre cele 4 televiziuni

În primul rând ar fi bine de știut că în acest moment portofoliul Discovery (numele grupului media) înseamnă așa: Discovery Channel, TLC, Eurosport 1, Eurosport 2, Animal Planet, Discovery Showcase, Discovery Science, DTX, Investigation Discovery.

Și, ca știre mai nouă, Digi și Discovery România au semnat un acord strategic care vizează punerea canalului Home and Garden TV HGTV la dispoziția telespectatorilor, lider pe segmentul de emisiuni despre casă și grădină în portofoliul Discovery. Căutați în grilă să vedeți ce și cum.

Revenind la considerațiile personale, nu o să dau nume de emisiuni (sau programe sau transmisiuni), nu ar fi corect, sa nu vă influențez, zic.

Dar am câteva de care sunt fan, multe care îmi plac, destul de multe la care mă uit ocazional și (doar câteva!) la care nu m-am uitat niciodată.

Dar vă zic câteva păreri despre aceste televiziuni. Căci – din nou o zic – am fost foarte surprins când mi-am dat seama, văzându-le pe toate la un loc (ca să îi zic așa), cât de mare impact au avut, în timp, în viața mea. Fără să îmi dau seama atunci…

Eurosport

Extraordinar ce șocat am fost când, imediat după Revoluția din 1989, am văzut pentru prima dată transmisiunile acestei televiziuni. Am stat zile întregi, de dimineața până seara și m-am uitat la tot ce ce se difuza.

Pentru un copil (abia împlinisem 15 ani), care crescuse cu câteva minute de desene animate pe săptămână și ce mai putea prinde de la unguri din când în când, să văd ORE ÎNTREGI de transmisiuni sportive era pur și simplul raiul pe pământ.

Așa că o zic direct (ca să nu ziceți că nu îmi asum lucruri sau ceva): o să fiu fan Eurosport toată viața mea, face parte din ADNul meu!

Revenind în 2020, în acest moment avem Eurosport 1 și Eurosport 2, avem și Eurosport 4K, avem și excelenta aplicație Eurosport Player (mai multe transmisiuni live decât la TV, de pe mobil).

Discovery

Să nu îmi ziceți că nu ați fost dependenți la un moment dat de emisiunile de pe Discovery, că nu vă cred. Mai ales cei mai bătrâniori, așa ca mine :D

Pentru care a descoperi lumea uluitoare adusă de această televiziuni pe ecranele din casele noastre a fost, mulți ani la rând, printre modalitățile de călătorit în alte țări.

Cei tineri nu au cum să înțeleagă asta, faptul că, în urmă cu niște ani buni, a pleca în străinătate, oriunde, era aproape un vis. Adică, pentru imensa majoritate a românilor, de neatins…

Pe fondul ăsta – cred… – a venit Discovery cu emisiunile care ne lăsau cu gura căscată și, absolut firesc, ne-a cam rămas la suflet :)

Travel Channel

Ah, ce mă mănâncă degetele pe tastatură să vă zic despre cele două emisiuni de pe Travel Channel, la care am văzut TOATE EPISOADELE… Dar nu o fac, desigur, ca să nu influențez :D

Altfel, oricând deschizi această televiziuni, în orice zi și la orice oră, slabe șanse să nu te prindă ce se difuzează. Fă un test și spune-mi că nu este așa. Nu cred că poți :)

TLC

Ei bine, dacă m-ai fi întrebat înainte de a vedea alăturarea acestor televiziuni în comunicatul de presă primit dacă mă uit la TLC, aș fi zis spontan ”nu”. Doar că aș fi greșit.

Căci, nu-i așa, io bărbat de bărbat fiind ce treabă să am cu ceea ce în capul meu este considerată a fi o televiziune pentru doamne?

Doar că, atunci când m-am uitat la lista de emisiuni transmise de TCL, am ridicat masiv sprâceana: mă uitasem (la unele la muuuuulte episoade) la 4 din acele emisiuni.

Yeap, despre asta-i vorba, despre mixul care există în fiecare dintre noi și pe care aș vrea să îl văd cu ocazia acestui top :)

Bun, cele două etape etape, cum e deja stilul consacrat în această serie de Top 10 pe care o fac pe blog, sunt așa:

Etapa 1 – Propuneți în comentarii emisiunile, programele, transmisiunile voastre favorite de la cele patru televiziuni

Până pe 26 ianuarie, ora 23.59 aveți timp să ziceți aceste propuneri în comentarii.

Puteți propune câte vreți, nu-i stres, ba dimpotrivă, cu cât mai multe, cu atât mai fain, am stabilit deja că ne plac mai multe, doar oameni suntem :D

Etapa 2 – Eu strâng toate propunerile și le pun într-un sondaj

La finalul etapei cu propuneri, o să centralizez toate propunerile într-un sondaj. Care o să dea, în funcție de voturile cititorilor, topul final.

Acest articol face parte din seria de Top 10, din care până acum avem așa:

Top 10 coperte de albume de muzică românească

Top 10 albume de luat pe o insulă

Top 10 newslettere de business

Top 10 podcasturi românești

Top 10 posturi de radio online

Top 10 beri fără alcool românești

Top 10 vinuri albe românești

Top 10 vinuri rose românești

Top 10 beri românești

Top 10 orașe din România în care ați vrea să locuiți

Top 10 orașe din afara României în care ați vrea să locuiți

Top 10 locuri cu multă verdeață unde poți mânca și bea în București

Top 10 emisiuni TV românești 

Top 10 melodii de folclor autentic românesc

Top 10 instituții de stat românești care își fac treaba

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

14 thoughts on “Top 10 emisiuni Discovery, Eurosport, Travel Channel și TLC”

 1. Discovery Channel: MythBusters, Mistere descifrate, Miliardar sub acoperire, Brainiac, Curiosity, Top Gear, Extreme Engineering, Into the Universe with Stephen Hawking, Planet Earth, Scrapheap Challenge, Time Warp, Top Ten, You Have Been Warned.
  Multe din cele enumerate nu se mai difuzeaza, insa merita mentionate caci m-am bucurat de ele atunci cand le-am putut urmari la TV.
  Nu urmaresc programe pe celelalte 3 televiziuni. (mai urmaresc National Geographic Channel, care cred ca la momentul actual are emisiuni mai bune – din punctul meu de vedere).

 2. Hai că mă bag și eu la topul tău, scurt si la obiect:
  1. Eurosport:
  Fără Premier League fotbalul e trist, fotbalul englez e dus la nivel de artă. La Liga e sub, cu mult zic eu, cele două echipe Real Madrid si Barcelona sunt în căutarea formei de altă dată, în rest să fie primit și tenisul, snookerul, ciclismul.
  2. Discovery
  Am consumat mult timp Discovery, mult, acum dacă prind documentarele la un ”survol” despre istorie, stiință, rămân pe poziție.
  Despre celelalte două, zic pas, nu le urmăresc.
  Spor!

 3. I’m in!
  Travel Channel(my fav): Bizarre foods cu Andrew Zimmern, the Zimmern list, Bizarre foods delicious destinations, House hunters international, Ultimate Pools, Barnwood builders, Hotelul imposibil, Mysteries at the museum ->sigur am ratat cateva favorite, cred ca am vazut toate emisiunile lor
  Discovery: MythBusters, Cum se fabrica?, Deadliest catch, Meserii murdare, I shouldn’t be alive, Extreme engineering
  Eurosport(nu sunt fan): Snooker 🙃

 4. Travel Channel:
  1. Going RV
  2. House Hunters International
  3. Hotel Impossible
  4. Bizarre Foods with Andrew Zimmern
  5. Man v Food with Casey Webb
  6. Mysteries at the Museum
  7. Expedition Unknown
  8. Mutari in Texas (nu stiu titlul original)
  TLC
  1. Puteri paranormale în Long Island
  2. 90 de zile până la nuntă
  3. Regele cofetarilor
  Eurosport
  1. Tenis (toate turneele de Grand Slam)
  2. Premier League
  3. Ciclism: Turul Frantei
  4. Turneul celor Patru Trambuline: Sarituri cu schiurile
  5. Turneele de Snooker

 5. Travel Channel:
  1. Going RV
  2. House Hunters International
  3. Hotel Impossible
  4. Bizarre Foods with Andrew Zimmern
  5. Man v Food with Casey Webb
  6. Mutari in Texas
  TLC
  1. Puteri paranormale în Long Island
  2. Regele cofetarilor
  3. 90 de zile până la nuntă
  Eurosport
  1. Tenis (toate turneele de Grand Slam)
  2. Turneele de Snooker
  Discovery
  1. Moonshiners
  2. Deadliest Catch
  3. How It’s Made
  4. How Do They Do It?
  5. Bagaje la licitatie
  6. Razboiul depozitelor

 6. 1. EUROSPORT
  Premier League, Tour de France, MotoGP, Formula E, Australian Open, Roland Garros, Wimbeldon, US Open
  2. DISCOVERY CHANNEL
  Ultimate Survival, Braniac, Mythbusters, How it’s Made
  3. TLC
  Regele cofetarilor, Viața la 300 kg, Puteri paranormale în Long Island, MasterChef, Regele cofetarilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.