18.06.2017

Qui este chinezu

Numele meu este Cristian China-Birta. De unde, firește, chinezu. Mă găsiți pe twitter și pe facebook.

Poate că ar trebui, într-un fel de încercare de a vă impresiona (sanchi…), să încep a mă prezenta cu faze gen antreprenor, consultant și blogger de mare angajament. Dar voi începe prin a vă spune că sunt tatăl a trei copii fabuloși, Patricia, Mara și Alex. Și că sunt norocosul suprem că am întâlnit-o pe doamna sufletului meu, Adina. Și că am un câine, Luna, un bichon maltez ciufulit și simpatic. Și vă spun toate acestea pentru că familia mea minunată îmi dă resursele și energia să fac ceea ce fac în viața – hai să îi spunem așa, cam barbaristic – profesională.

Locuiesc de mai vreo 20 de ani în București, deși ca origine sunt din Maramureș (născut în Târgu Lăpuș, crescut în Baia Mare). Sunt mare, mare, mare fan al acestui sport extraordinar numit rugby. Îmi place berea, pe care o consider o licoare minunată din foarte multe puncte de vedere. Îmi place sportul, una din micile mele plăceri în viață este să fiu pe stadion, în mijlocul acțiunii. Citesc foarte mult, în special despre istoria Imperiului Roman, una din pasiunile mele. Când reușesc să mai găsesc un pic de timp liber, mă joc Civilization al lui Sid Meier.

Am început să scriu pe chinezu.eu în octombrie 2007.  Și uite că au trecut 5 ani în care, dacă ar fi să trag o linie, am învățat enorm despre ce înseamnă internet, dar, mai ales, am învățat enorm despre mine. Și învăț în continuare. Din 23 mai 2014, am trecut pe cristianchinabirta.ro.

Din 2013 am pornit împreună cu Vlad Dulea şi cu o echipă splendidă proiectul kooperativa.ro, care înseamnă multe bloguri de nişă, bloguri personale, Blogal Initiative şi alte isprăvi cu şi pentru bloggeri.

Tot din 2013 am început emisiunea Brandu lu Chinezu, o experienţă excelentă, căci am cunoscut oameni extraordinari! Interviurile cu ei le puteţi vedea integral în secţiunea Chinezu TV.

Mergem înainte. Pentru că a merge înainte este cea mai bună direcţie. Ceea ce vă doresc şi vouă :)