Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Top 10 locuri cu multă verdeață unde poți mânca și bea în București

În urma a aproape 600 de voturi, Top 10 este cel de mai jos. Cum am promis, în următoarea perioadă o să ajung la primele trei clasate și o să scriu un review :)

Top 10 locuri cu multă verdeață unde poți mânca și bea în București

1. Oasis Lounge
2. J’ai Bistrot
3. Casa Doina
4. Grădina Verona
5. Grădina Eden
6. Simbio
7. Bite
8. Control Club
9. Trattoria Buongiorno
10. Caju by Joseph Hadad

Câteva mențiuni necesare. Au fost muuuuult mai puține voturi decât în cazul altor topuri pe care le-am făcut. Cel mai probabil explicațiile sunt cele de mai jos. Mie mi-a priipt. Căci am mai învățat niște lucruri :)


Mi se pare foarte tare ce mi s-a întâmplat când am lansat provocarea aceasta, adică să propuneți locuri cu verdeață unde poți mânca și bea în București. De ce mi se pare foarte tare? Vă spun mai jos.

Mi se pare foarte tare că au fost foarte puține nominalizări. Căci așa funcționează topurile mele, voi propuneți lucruri și tot voi le votați, eu doar intermediez și centralizez tot. ”Păi și de ce ți se pare tare că au fost puține nominalizări?”, ați putea întreba pe bună dreptate. Păi nu mi se pare ok că au fost puține nominalizări, desigur, căc aș fi vrut mai mult, tocmai pe ideea acestor topuri, adică să funcționeze ca o listă de recomandări pentru oricine este interesat.

Dar ce mi se pare foarte interesant este motivațiile pentru care au fost atât de puține nominalizări. Pe care le-am primit prin mesaje private. Dap, în mesaje private. Unde am primit cam de două ori mai multe propuneri decât cele publice, din comentarii. Repet, pe privat mi-ați dat de două ori mai multe propuneri decât ați făcut-o la modul public!

De ce această ”secretizare”? Răspunsurile pe care le-am primit s-au învârtit, practic, în jurul ideii de neasumare publică a unei recomandări.

Adică, tradus, pur și simplu mulți dintre voi nu aveți o ”crâșmă” pe care să o recomandați cu mâna pe inimă și să faceți asta asumat la nivel public. Ceea ce mi se pare o concluzie foarte tare pentru proprietarii și managerii de astfel de locuri.

Așa, mai aplicat, mi-ați spus că ”e foarte mișto locul, dar e subțire mâncarea”, că ”e senzațională mâncarea, dar personalul e catastrofal” sau că ”e foarte mișto locul și mâncarea, dar personalul e varză”, practic nu ați găsit nici un loc unde cele trei componente – mâncare, locație, personal – să vă satisfacă, drept pentru care nu le-ați recomandat la modul public. Dar mi le-ați zis mie pe privat :)) Evident, nu le pot folosi în acest top, în care rămân doar nominalizările publice.

Bun, acestea fiind spuse, vă invit la vot. Adică să votați ”crâșmele” de mai jos, cele propuse în comentarii tot de voi, cei care îmi faceți onoarea să mă citiți. Cu mențiunea că, așa cum am promis, o să merg în vizită de lucru la primele trei locuri care o să se situeze în fruntea clasamentului, după terminarea votului. Și o să scriu câte un review.

Care locuri vă plac cel mai mult?


Din start vă spun că tare greu am ales sintagma asta ”locuri cu verdeață unde poți mânca și bea”. Chiar am avut o discuție cu colegii de la Kooperativa 2.0 pe tema asta, pentru că am încercat mai multe variante și fiecare înțelegea altceva din fiecare :)) Așa că am rămas la ce vedeți în titlul, cumva pentru că mi s-a părut că, oricât de ciudat ar suna, le centralizează pe toate celelalte.

Doar că, evident, trebuie să ”traduc” ce am vrut să zic.

Locuri cu multă verdeață unde poți mânca și bea în București înseamnă orice restaurant, pub, crâșmă, terasă, bar cu mult spațiu verde.

Cam generală definiția, știu, dar ideea cu ceea ce fac eu aici nu este să ne cramponăm în definiții, ci să mă ajutați să întocmesc o listă de recomandări, care să fie de folos tuturor celor care caută opțiuni de ieșit în oraș undeva unde să nu se mai simtă doar între betoane, sticlă și termopane, ca să o zic direct.

Cam cum s-a întâmplat când am făcut Top 10 vinuri albe românești, Top vinuri rose românești sau Top 10 beri românești, adică foarte mulți dintre cei care îmi fac onoarea să mă citească au apreciat tocmai faptul că au primit o listă considerabilă de opțiuni, nu neapărat topul în sine (care nu este altceva, la urma urmei, decât o formă parțială de organizare a unei informații).

Lista cu locurile pe care o să le recomandați nu are nici cea mai mică pretenție sociologică, gen. Ci este doar – furculition – o listă cu propunerile voastre. Pe care le aștept până pe 6 mai ora 23.59. După care le pun pe toate într-un sondaj și lumea o să le voteze.

Menționez că nu am nici o problemă dacă proprietari sau managerii unor astfel de locuri se propun singuri, ca să zic așa. Pentru că, repet, ideea este să avem o listă cu cât mai multe astfel de locuri. Și, în plus, să te propui dacă nu întrunești condițiile și dacă nu ai o ”crâșmă” cu care să nu te faci de telecomandă, apoi tu ți-ai cerut-o de la cei care o să meargă să vadă ce și cum și nu o să le placă :D

După ce se termină sondajul, o să merg în vizită de lucru la primele trei locuri din top. Și o să scriu câte un review. Ca să practice what I preach. Căci tocmai de aceea vă rog să veniți cu propuneri, ca să avem de unde alege unde să ieșim în oraș, nu să stăm între ziduri :D

Bun, loviți-mă cu propunerile. După cum vedeți, eu sunt în așteptare cu sculele din dotare pregătite…

21 comentarii la “Top 10 locuri cu multă verdeață unde poți mânca și bea în București

 1. BogDan Reply

  Hai să dau eu cu bâta, zic.
  Ar fi Ai Sapori, în Drumul Taberei, aproape de AFI. Nu FOARTE MULTĂ, dar cu verdeață, sunt mese inclusiv sub copaci.
  Ar fi Cocoșu’ Roșu în Militari, ăla era pur și simplu plin de verdeață vara, desigur, dacă au mai păstrat specificul ăsta.
  Aștept continuarea listei, zic. Că nici eu nu știu prea multe și parcă e cam trist să mănânci doar în betoane.

  • zanaparca Reply

   sunt betivi acolo?

 2. Cristina Reply

  Restaurant Casa Doina :)
  Casa Alba din zona Baneasa

 3. oprea maria magdalena Reply

  Mda..eu am yras lozul necastigator si am ramas si singura dar orice sut ..undeva..este un pas inainte..va recomand braseria CAJU a lui chef JOSEPH HADAD..este un lic minunat ca atmosfera,personalul care te face sa te simti ca intr-o familie si ce da mai spun de minunile culinare care iti incanta pupilele gustative..este si pt.”vedetele”care tin dieta!la multi ani!in avans..doar pt.oamenii “muncii!!!”.

 4. Ioana Reply

  Oasis Lounge. Sos Petricani.

 5. Claudia Buneci Reply

  Mosia Corbeanca. Corbeanca se pune?

 6. Nicoleta Reply

  Zexe Zahana,din strada Sofia!!!Argumente:
  Jumări boierești,fălcuțe de vițel,mititei Zexe, prăjitură Take Ionescu,șpriț rece,terasă cozy,vintage,zen:)

 7. Manuela Reply

  J’ai Bistro – Calea Grivitei

 8. Delia Reply

  Piranha (lipita de gardul Poli)

 9. Ami Reply

  Lente, in strada Arcului.

 10. Ira Reply

  Simbio si Ceai La Metoc

 11. Isabella Reply

  Terasa Aqua Herastrau
  Restaurant Diplomat
  Trattoria Verdi Tineretului

 12. Madalina Reply

  Gradina Eden cu siguranta

 13. Ana-Maria Galeteanu Reply

  Friends Pub si Restaurantul Provence

 14. Adriana Reply

  La fix a picat articolul cu zilele astea frumoase :)

 15. Liz Reply

  Chiar daca e in zona studentilor, Pub 18 din regie este foarte bun pentru un meci, o bere, grill de porc pe carbune cu usturoi si ceva focaccia/cartofi prajiti. Au si mici si altele:)

 16. Cristian China-Birta Reply

  Mulțumesc mult pentru propuneri, puteți să votați deja! Am făcut update la articol :)

 17. Adriana Reply

  Casa Doina :-)

 18. Theodor Reply

  Casa Doina-personal fff atent,mancare delicioasa(recomand borsul de pipote) si muzica de calitate!

 19. Miruna Reply

  Gradina de la Acuarela? E multa verdeata plus un aer boem si relaxat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.