Top 10 locuri cu multă verdeață unde poți mânca și bea în București

În urma a aproape 600 de voturi, Top 10 este cel de mai jos. Cum am promis, în următoarea perioadă o să ajung la primele trei clasate și o să scriu un review :)

Top 10 locuri cu multă verdeață unde poți mânca și bea în București

1. Oasis Lounge
2. J’ai Bistrot
3. Casa Doina
4. Grădina Verona
5. Grădina Eden
6. Simbio
7. Bite
8. Control Club
9. Trattoria Buongiorno
10. Caju by Joseph Hadad

Câteva mențiuni necesare. Au fost muuuuult mai puține voturi decât în cazul altor topuri pe care le-am făcut. Cel mai probabil explicațiile sunt cele de mai jos. Mie mi-a priipt. Căci am mai învățat niște lucruri :)


Mi se pare foarte tare ce mi s-a întâmplat când am lansat provocarea aceasta, adică să propuneți locuri cu verdeață unde poți mânca și bea în București. De ce mi se pare foarte tare? Vă spun mai jos.

Mi se pare foarte tare că au fost foarte puține nominalizări. Căci așa funcționează topurile mele, voi propuneți lucruri și tot voi le votați, eu doar intermediez și centralizez tot. ”Păi și de ce ți se pare tare că au fost puține nominalizări?”, ați putea întreba pe bună dreptate. Păi nu mi se pare ok că au fost puține nominalizări, desigur, căc aș fi vrut mai mult, tocmai pe ideea acestor topuri, adică să funcționeze ca o listă de recomandări pentru oricine este interesat.

Dar ce mi se pare foarte interesant este motivațiile pentru care au fost atât de puține nominalizări. Pe care le-am primit prin mesaje private. Dap, în mesaje private. Unde am primit cam de două ori mai multe propuneri decât cele publice, din comentarii. Repet, pe privat mi-ați dat de două ori mai multe propuneri decât ați făcut-o la modul public!

De ce această ”secretizare”? Răspunsurile pe care le-am primit s-au învârtit, practic, în jurul ideii de neasumare publică a unei recomandări.

Adică, tradus, pur și simplu mulți dintre voi nu aveți o ”crâșmă” pe care să o recomandați cu mâna pe inimă și să faceți asta asumat la nivel public. Ceea ce mi se pare o concluzie foarte tare pentru proprietarii și managerii de astfel de locuri.

Așa, mai aplicat, mi-ați spus că ”e foarte mișto locul, dar e subțire mâncarea”, că ”e senzațională mâncarea, dar personalul e catastrofal” sau că ”e foarte mișto locul și mâncarea, dar personalul e varză”, practic nu ați găsit nici un loc unde cele trei componente – mâncare, locație, personal – să vă satisfacă, drept pentru care nu le-ați recomandat la modul public. Dar mi le-ați zis mie pe privat :)) Evident, nu le pot folosi în acest top, în care rămân doar nominalizările publice.

Bun, acestea fiind spuse, vă invit la vot. Adică să votați ”crâșmele” de mai jos, cele propuse în comentarii tot de voi, cei care îmi faceți onoarea să mă citiți. Cu mențiunea că, așa cum am promis, o să merg în vizită de lucru la primele trei locuri care o să se situeze în fruntea clasamentului, după terminarea votului. Și o să scriu câte un review.

Care locuri vă plac cel mai mult?


Din start vă spun că tare greu am ales sintagma asta ”locuri cu verdeață unde poți mânca și bea”. Chiar am avut o discuție cu colegii de la Kooperativa 2.0 pe tema asta, pentru că am încercat mai multe variante și fiecare înțelegea altceva din fiecare :)) Așa că am rămas la ce vedeți în titlul, cumva pentru că mi s-a părut că, oricât de ciudat ar suna, le centralizează pe toate celelalte.

Doar că, evident, trebuie să ”traduc” ce am vrut să zic.

Locuri cu multă verdeață unde poți mânca și bea în București înseamnă orice restaurant, pub, crâșmă, terasă, bar cu mult spațiu verde.

Cam generală definiția, știu, dar ideea cu ceea ce fac eu aici nu este să ne cramponăm în definiții, ci să mă ajutați să întocmesc o listă de recomandări, care să fie de folos tuturor celor care caută opțiuni de ieșit în oraș undeva unde să nu se mai simtă doar între betoane, sticlă și termopane, ca să o zic direct.

Cam cum s-a întâmplat când am făcut Top 10 vinuri albe românești, Top vinuri rose românești sau Top 10 beri românești, adică foarte mulți dintre cei care îmi fac onoarea să mă citească au apreciat tocmai faptul că au primit o listă considerabilă de opțiuni, nu neapărat topul în sine (care nu este altceva, la urma urmei, decât o formă parțială de organizare a unei informații).

Lista cu locurile pe care o să le recomandați nu are nici cea mai mică pretenție sociologică, gen. Ci este doar – furculition – o listă cu propunerile voastre. Pe care le aștept până pe 6 mai ora 23.59. După care le pun pe toate într-un sondaj și lumea o să le voteze.

Menționez că nu am nici o problemă dacă proprietari sau managerii unor astfel de locuri se propun singuri, ca să zic așa. Pentru că, repet, ideea este să avem o listă cu cât mai multe astfel de locuri. Și, în plus, să te propui dacă nu întrunești condițiile și dacă nu ai o ”crâșmă” cu care să nu te faci de telecomandă, apoi tu ți-ai cerut-o de la cei care o să meargă să vadă ce și cum și nu o să le placă :D

După ce se termină sondajul, o să merg în vizită de lucru la primele trei locuri din top. Și o să scriu câte un review. Ca să practice what I preach. Căci tocmai de aceea vă rog să veniți cu propuneri, ca să avem de unde alege unde să ieșim în oraș, nu să stăm între ziduri :D

Bun, loviți-mă cu propunerile. După cum vedeți, eu sunt în așteptare cu sculele din dotare pregătite…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

21 thoughts on “Top 10 locuri cu multă verdeață unde poți mânca și bea în București”

 1. Hai să dau eu cu bâta, zic.
  Ar fi Ai Sapori, în Drumul Taberei, aproape de AFI. Nu FOARTE MULTĂ, dar cu verdeață, sunt mese inclusiv sub copaci.
  Ar fi Cocoșu’ Roșu în Militari, ăla era pur și simplu plin de verdeață vara, desigur, dacă au mai păstrat specificul ăsta.
  Aștept continuarea listei, zic. Că nici eu nu știu prea multe și parcă e cam trist să mănânci doar în betoane.

 2. oprea maria magdalena

  Mda..eu am yras lozul necastigator si am ramas si singura dar orice sut ..undeva..este un pas inainte..va recomand braseria CAJU a lui chef JOSEPH HADAD..este un lic minunat ca atmosfera,personalul care te face sa te simti ca intr-o familie si ce da mai spun de minunile culinare care iti incanta pupilele gustative..este si pt.”vedetele”care tin dieta!la multi ani!in avans..doar pt.oamenii „muncii!!!”.

 3. Zexe Zahana,din strada Sofia!!!Argumente:
  Jumări boierești,fălcuțe de vițel,mititei Zexe, prăjitură Take Ionescu,șpriț rece,terasă cozy,vintage,zen:)

 4. Chiar daca e in zona studentilor, Pub 18 din regie este foarte bun pentru un meci, o bere, grill de porc pe carbune cu usturoi si ceva focaccia/cartofi prajiti. Au si mici si altele:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.