Top 10 comedianți români

În urma celor 606 voturi (și a traseului cu două etape de mai jos), iată Top 10 comendianți români. Mulțumiri tuturor celor care au făcut nominalizările și tuturor celor care au votat!

Top 10 comendianți români

Locul 1. Micutzu

Locul 2. Costel

Locul 3. Teo.

Locul 4. Bobonete

Locul 5. Sorin Pârcălan și Toma Alexandru

Locul 6. Mircea Bravo și Dan Badea

Locul 7. Vio

Locul 8. Cristi Popescu

Locul 9. Exarhu

Locul 10. Mincu și Maria Popovici; Adrian Niculae

Cum trăim vremuri cam ciudate, din care din păcate nu lipsește nici limitarea atroce a ieșitului la tot felul de spectacole, am zis că a sosit momentul să lansez și această provocare: Top 10 comedianți români.

Ideea nu îmi aparține. Ci aparține unui comediant. Nu îi dau numele, desigur. Dar pun pariu că o să se regăsească printre propunerile pe care o să le primesc (propuneri care, pe stilul deja consacrat de Top 10 aici la mine pe blog, o să se transforme în opțiuni de votat în sondajul final).

Așa, ca punere în context, pentru că deja frigul toamnei a cam început să ne cam muște (apopo, ia vezi și Top 10 cântece cu, despre și de toamnă :D), vă rog să vă gândiți la aspectul următor: până acum comedianții au putut performa de bine, de rău afară, în aer liber. Dar de acum înainte limitările pentru ei o să fie drastice. Din toate punctele de vedere.

Later edit: etapa încheiată

Hai la vot, deci! Poți să votezi din lista de mai jos oricâți comedianți îți place. Și oricâți îți plac :D Pentru că nu am vrut să limitez doar la unul singur, nu asta-i ideea cu topul. Poți vota până pe data de 18 octombrie, ora 23.59.

Care dintre acești comedianți îi place cel mai mult?

Anunț: etapa cu propunerile s-a încheiat, mulțumesc pentru propuneri!

Așa că vă rog să veniți cu propuneri de comedianți români. Să audă lumea de ei. Să îi urmărească. Să le dea o șansă celor de care nu au auzit. Să îi revadă pe cei pe care îi știu deja. Să își reamintească de cei de care, din diverse motive cărora am putea să le spunem însumat viață, au uitat.

Măcar cu atât să îi ajutăm. Măcar cu faptul că ne gândim la ei. ȘI că rostim această gândire, ca să zic așa. Astfel încât să vadă și alții. Și, poate, din toată această ispravă, și ei, comedianții, și noi, cei ce râdem la ce ne spun ei, o să ieșim câștigați. Măcar un pic :)

Pe linie de metodologie (mă rog, e mult spus…), aș merge pe definiția comediantului nu pe cea din DEX (puțin măgulitoare și mult în urmă vremurilor, de altfel), ci pe una mult mai simplă și mult mai de înțeles: cea sau cel care ne fac să râdem și să ne simțim bine live, pe suport video sau pe suport audio.

Și las intenționat această definiție foarte largă tocmai pentru că, așa cum am zis mai sus, aș vrea să fie pomeniți cât mai mulți comedianți români, ca să auzim despre cât mai mulți :)

Așadar, să pornim la drum. Cu prima etapă. Cea propunerilor,

Etapa 1 – Propuneți în comentarii comedianții români care vă plac.

Până pe 10 octombrie, ora 23.59 aveți timp să ziceți aceste propuneri în comentarii. Puteți propune câți vreți, adică să nu vă rezumați doar la unul singur, mi-e greu să cred că aveți doar un singur favorit :)

Etapa 2 – Eu strâng toate propunerile și le pun într-un sondaj.

După ce se termină perioada de propuneri, adică după 10 octombrie, o să adun toate propunerile și le pun într-un sondaj, unde toată lumea poate să voteze.

Menționez că nu îmi doresc să fac un top neapărat, acela o să fie doar rezultatul final al acestui demers. Cred cu tărie că frumusețea acestei inițiative constă în lista faină de comedianți români pe, practic, pe care propunerile voastră o să o săvârșească. Și care o să ne ajute pe toți să ne fie un pic mai bine în viață :)

Am văzut acest efect al unei liste luuuungi și faine și în topurile pe care le-am făcut până acum, adică seria Top 10, din care și acest articol face parte.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

11 thoughts on “Top 10 comedianți români”

 1. Adrian nicolae (de departe cel mai sclipitor) Micutzu, exarhu, teo, vio, bobonete, costel, cristi popescu, sorin pircalb, toma si ma mai amuză dragoș pătrați câteodată

 2. Las un top personal, deși mai degrabă îmi plac anumite materiale ale lor. Doar Teo merită locul menționat în orice context.
  1. Teo
  2. Toma
  3. Vio
  4. Micuțu
  5. Costel
  6. Drăcea
  7. Ioana Luiza
  8. Maria Popovici
  9. Cristi Popesco
  10. Dan Badea
  Văd că l-a menționat cineva pe Adrian Nicolae. El nu se consideră comediant și preferă să-l știe lumea ca actor, el asta își dorește să facă și asta face. Mai prezintă spectacole pentru că se pricepe, dar el nu face stand-up comedy. Ascult chiar acum un podcast cu el, nu o spun din răutate, ca să bag vreun băț prin gard sau din necunoaștere. Chiar îl consider un tip foarte inteligent și amuzant, dar nu este comediant.

  1. Păi am raspuns cerintei si anume: „cel care ne fac să râdem și să ne simțim bine live, pe suport video sau pe suport audio”. Deci nu se cere stand-uper sau comediant neaparat.

  2. Chestiunea cu topurile astea pe care le fac eu nu este unade dicționar, ca să îi zic așa. Ci despre percepția pe care oamenii o au asupra unor branduri personale ale celor nominalizați. Nu intru în detalii, dar zic: o să accept nominalizarea lui Adrian Niculae :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.