Top 10 vinuri rose românești

Am inițiat acest top vinuri rose românești pentru că vreau să existe pentru cei care îmi fac onoarea să mă citească un fel de centralizator, dacă vreți. Să aibă oamenii de unde să se inspire când au chef să încerce un vin rose pe care nu l-au degustat până acum :)

Am observat că asta s-a întâmplat când am făcut Top 10 vinuri albe românești sau Top 10 beri românești, adică foarte mulți mi-au spus că așa au descoperit cât de multe și de diverse sunt sortimentele românești sau, după caz, produse în România.

De aceea o să merg înainte cu astfel de topuri. Nu neapărat pentru topul în sine, ci pentru – repet – că toate nominalizările voastre sunt o resursă foarte bună pentru multă lume.

Vă mulțumesc din suflet pentru cele 42 de vinuri rose românești nominalizate și pentru cele 1154 de voturi. În urma cărora a ieșit topul de mai jos. Pe care vă invit să îl luați cu titlul de recomandare, dacă vreți. În sensul că vă recomand, în timp, să le încercați pe toate cele 42. Merită :) Și în nici un caz să nu vă uitați la acest sondaj cu pretenții sociologice. Pentru că, repet, este vorba doar despre preferințele cititorilor acestui blog. Care, practic, v-au recomandat, prin nominalizările și prin voturile lor, niște vinuri bune. Să vă fie de bine :)

Clasament Top 10 vinuri rose românești
– în funcție de voturile acordate de cititorii cristianchinabirta.ro –

Mysterium Jidvei
Jiana Rose Crama Oprișor
Rose Far Niente Vincon
Alira Rose
Terra Romana Rose SERVE
Roze Sâmburești
Alira Flama Rose 2016
Rose Busuioaca de Bohotin
Corcova Rose
Issa Rose

 


Vă invit la vot, deci! Aștept voturile voastre până pe 25 martie, ora 23.59. Votul s-a încheiat, mulțumesc!

Ce vinuri rose romanesti va plac?


Prima fază a acestui top s-a încheiat, mulțumesc pentru nominalizările pe care le-ați făcut!

vinuri rose românești
Foto: Brad Neathery

 

Încă ceva: nu doar că nu am nici o problemă ca podgoriile sau brandurile de vin să se auto-propună, ba chiar încjurajez asta. E chiar păcat să existe posibilitatea de a apărea în nominalizările de pe acest prea-frumos blog, adică să rateze această oportunitate de marketing, la urma urmei. Și dacă ești magazin în care vinzi vinuri sau/și alte licori nu te sfii să nominalizezi vinurile pe care vrei să le nominalizezi.

Ideea este să fie cât mai multe vinuri nominalizate, ca să audă cât mai multă lume de ele!

Într-o a doua etapă, după ce se termină nominalizările, o să pun toate nominalizările voastre într-un sondaj, cu ajutorul colegilor de la Koperativa 2.0, iar apoi se trece la perioada de vot, după care o să iasă topul final.

Ce înseamnă vinuri rose românești

Vinuri rose românești înseamnă vinurile care sunt produse pe teritoriul României. Ca să nu ne complicăm metodolgic, zic :)

Precizare importantă: ce fac eu aici nu are nici cea mai mică pretenție de studiu sociologic, ci este doar o provocare pe care o adresez celor care îmi fac onoarea să mă citească și pe care vreau, inclusiv prin astfel de modalități, să îi înțeleg cât de bine pot eu pentru ca, la rândul meu, să știu ce îi interesează să le livrez ca blogger. Dacă vreți, este ceea ce am încercat să fac Cu Top 10 vinuri albe românești sau cu Top 10 beri românești, dar și în cazul Top 10 orașe din România în care ați vrea să locuiți și Top 10 orașe din afara României în care ați vrea să locuiți. Și nu o să mă opresc aici cu astfel de sondaje, stați pe-aproape :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

47 thoughts on “Top 10 vinuri rose românești”

 1. Ordinea nu este relevanta,cam toate enumerate le consider mai mult sau mai putin apropiate calitativ.
  -Terra Romana Rose(Serve)
  -Cuvee Sissi (Serve)
  -Colina Piatra Alba Rose(Halewood)
  -Byzantium Rose Euxine(Halewood)
  -Issa Rose(La Salina)
  -Muse (Recas)

 2. 1. Busuioaca de Bohotin e de departe preferatul meu.
  2. Rose Terra Romana, Dealu Mare
  3. O surpriza excelenta este Ammos rose de la Crama Histria. Mi-a placut mult.
  Si pe primul loc, de departe cel mai bun, este vinul facut de sotul meu, din via noastra dobrogeana, cu stuguri de tip ananas, muscat, coada oii, Feteasca alba, conder…… :)
  Sunt in Romania, ne-am intors definitiv. La toamna te invit la un pahar de vin facut cu manutele astea doo :)

 3. 1. Liliac Pinot noir Rose
  2. Alira Rose 2016
  3. Sissi Rose Serve
  4. Colocviu la Paris Busuioaca de Bohotin Cotnari
  5. Rătești Rose
  6. Jiana Rose Crama Oprisor
  7. Recaș Muse Night Rose
  8. Hermeziu C’est soir Cabernet Sauvignon 2016
  9. Terra Romana Serve Rose

 4. Rose Far Niente, Vincon, Busuioaca de Bohotin, dulce, 2012. Desi dulce, este un vin exceptional. Are o finete de neegalat, un buchet unic si dulceata moderata.

 5. – Young Light Liliac (cel de acum 2 ani) mi s-a parut cel mai bun dar si cel de acum este foarte bun
  – Floare de luna
  – in general feteasca neagra

 6. „ROSE BUSUIOACA DE BOHOTIN” CE? Adica ce vin rose busuioaca de bohotin? Sunt mai multi producatori de rose de busuioaca de bohotin! Un sondaj neelocvent! Exista rose-uri romanesti peste cele enumerate in acea lista, amintesc doar :Fatum , Minima Moralia , Leat 6500 si Cuvee Dolette.

  1. Dacă acest sondaj este neelocvent, vă invit să faceți dumneavoastră unul care să nu fie atât de neelocvent. Probabil că sunt multe roseuri românești care nu participă la acest vot pentru că nu au fost nominalizate de cititori (criteriu fundamental, de altfel).

  1. Nu vorbiți despre respect când dumneavoastră reduceți la zero celelalte vinuri prezente pe listă, este o contradicție în termeni. Cât despre cum au ajuns vinurile acestea în sondaj, scrie în text. Bine, mai trebuie și să citești înainte de a-ți da deplasat cu părerea, dar astea este altă poveste, desigur, una despre un minimum bun simț.

 7. După părerea mea,Cuvee Dolette,Moșia Tohani,este un vin ce poate face față cu succes unei competiții cu celelalte vinuri mai sus menționate! Tot la Moșia de la Tohani găsim si Princiar Rose,un vin foarte aromat,gustos,si de asemenea,un vin premiat internațional!

 8. Multumita echipei inimoase (somelierii si nu numai : Adriana Moldovan si Sergiu Chifor) de la La Fontana Baia Mare avem ocazia sa degustam si sa participam la 2 festivaluri in domeniu: Festivalul Spumantelor-Vineri 11 Mai (in incinta locatiei La Fontana) dar si un Festival al Vinului si Gastronomiei care se tine undeva la mijlocul lunii septembrie. Va invitam cu drag in Baia Mare la cele 2 evenimente deosebite!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.