Top 10 beri fără alcool

Așa arată Top 10 beri fără alcool în funcție de voturile voastre. Cu mențiunea că, pentru cei care ridică sprânceana când văd cine este pe primul loc (pe sistem ”WTF, că nu am auzit de ea!”), vă dau fotografie cu această bere. Dap, o știți. Doar nu știați că așa o cheamă :D

Top 10 beri fără alcool

 1. Bundaberg Ginger

 2. Stella Artois

 3. Bergenbier

 4. Ursus

 5. Ursus Cooler

 6. Heineken

 7. Tuborg

 8. Ciuc

 9. Clausthaler

 10. Bavaria


A început votul! În baza nominalizărilor voastre, am realizat sondajul de mai jos. Puteți vota una, două sau toate berile, dacă vă plac, treaba voastră :))

Care sunte berile fără alcool care vă plac cel mai mult?

Beri fără alcool nu prea este o sintagmă plăcută multora dintre cei care ne dedăm la licoarea minunată numită bere, nu-i așa? Cumva, parcă dăm la o parte bărbatul din noi, este? Cum adică să bem noi FĂRĂ ALCOOL?! Păi, ce, suntem copii sau care-i treaba?!

Vă recunoașteți în această descriere, știu. Cum m-am recunoscut și eu multă vreme. Aș zice, dacă îmi permiteți, mult prea multă vreme. Doar că, vedeți voi, după ce am sărit de 40 de ani și mi-am dat seama că trebuie să schimb ceva în stilul meu de viață, berile fără alcool au devenit brusc de interes pentru mine. Și chiar aș putea spune că au început să îmi placă la modul corespunzător. În sensul că am început să le văd beneficiile. Să le simt. Și să mă bucur de ele :)

Sigur, discuția este lungă. Dar nu face obiectul acestui articol. Căci acum vrem să facem o listă utilă cu beri fără alcool.

Așa că mergem înainte cu seria de Top 10, din care până acum avem așa: Top 10 vinuri albe româneștiTop 10 vinuri rose româneștiTop 10 beri româneștiTop 10 orașe din România în care ați vrea să locuiți și Top 10 orașe din afara României în care ați vrea să locuiți.

Astăzi dăm drumul la Top 10 beri fără alcool. Așa cum am făcut și în cazul celorlalte topuri, prima etapă este să nominalizați în comentarii berile fără alcool care vă plac. După care eu voi centraliza toate nominalizările voastre și le voi pune într-un sondaj, al cărui rezultat va stabili topul. Aștept nominalizările voastre până pe data de 18 noiembrie, ora 23.59.

Așa, ca metodologie (mult spus, desigur, căci nu am nici o pretenție sociologică la ce fac eu aici), puteți nominaliza orice bere fără alcool pe care ați gustat-o și care v-a plăcut. Puteți nominaliza una sau mai multe beri fără alcool.

Căci ideea este ca aceste nominalizări și topul final să fie o resursă pentru cei care, măcar din când în când, beau astfel de beri. Să le dați idei, cum ar veni. Sau să le confirmați că au făcut o alegere bună când au ales ca X să fie berea lor fără alcool preferată.

Ca material ajutător, ca să îi zic așa, aveți și un scurt interviu pe care l-am făcut cu doctorul nutriționist Alin Popescu de la Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție despre berea fără alcool și sport.

Precizare importantă: ce fac eu aici nu are nici cea mai mică pretenție de studiu sociologic, ci este doar o provocare pe care o adresez celor care îmi fac onoarea să mă citească și pe care vreau, inclusiv prin astfel de modalități, să îi înțeleg cât de bine pot eu pentru ca, la rândul meu, să știu ce îi interesează să le livrez ca blogger. Dacă vreți, este ceea ce am încercat să fac cu Top 10 vinuri albe românești, cu Top 10 vinuri rose românești sau cu Top 10 beri românești, dar și în cazul Top 10 orașe din România în care ați vrea să locuiți și Top 10 orașe din afara României în care ați vrea să locuiți. Și nu o să mă opresc aici cu astfel de sondaje, stați pe-aproape :)

25 comentarii la “Top 10 beri fără alcool

 1. Cosmin Reply

  In ordinea în care îmi plac:
  Ursus
  Stella Artois
  Schlossgold
  Bergenbier
  Tuborg
  Golden Brau
  Heineken

  • Cristian China-Birta Reply

   Vă mulțumesc la modul corespunzător că ați spart gheața comentariilor! Și cu atât de multe nominalizări, nu oricum. O să închin o bere pe faza asta. Una cu alcool. Că merită :))

 2. viviana Reply

  Paulaner Hefe Weissbier – heaven :) sau ma rog, iti mai trece tristetea ca nu are alcool :D

 3. Raluca Reply

  Mie imi place mult Birra Moretti fara alcool, e foarte aromata :)

 4. Ciprian Reply

  Mi-a plăcut foarte mult Amstel Free, cred ca este cea mai aromata.

 5. George Hari Reply

  E destul de simplu: brand-ul care face bere cu alcool bună va face și bere fără alcool bună. Așa că, după cîteva testări, mie mi-au plăcut Stella Artois și Heineken.

 6. Natural Reply

  Se mai intampla sa am o mancare mai janghinoasa care cere bere chiar daca sunt la volan :) Asta e ordinea in care caut berea fara alcool:
  1. Ursus
  2. Heineken
  3. Bergenbier
  4. Golden Brau
  5. Tuborg
  Si daca ziceti ca berea fara alcool nu-i bere, incercati macar o singura data un vin fara alcool :)

 7. Zummuz Reply

  Salut,
  Nu-mi plac berile nefiltrate, albe sau alte ciudatenii.
  Deci dintre berile pasteurizate pils normale cum le stim… de departe singura bere fara alcool care nu are gust de porumb este Clausthaler.
  Parerea mea.

 8. Petre Reply

  Stella Artois, Clausthaler si Tuborg

 9. radu Reply

  Cea mai buna pentru mine este Clausthaler, care face doar bere fara alcool. Merita mentionata si varianta nefiltrata a acesteia. Nu este ieftina insa, altele mai accesibile si baubile fiind Stella Artois sau Tuborg.
  De retinut ca la Clausthaler berea respectiva este produsa direct fara alcool, la marea majoritate fiind obtinuta prin scoaterea alcoolului dintr-o bere clasica, operatie care se face cu pierderi colaterale – de gust.

 10. Ionuț Reply

  Bavaria Mar
  Bundaberg Ginger

 11. Emil Calinescu Reply

  Mie nu-mi plac berile fara alcool. Putin spre deloc.
  Mai digerabile sunt cele Cooler/Radler fara alcool, doar ca acolo imi pun problema, la modul serios, de ce ai vrea sa bei asa ceva in loc sa bei o limonada. Adica aia nu e tot limonada?
  Berile fara alcool au un gust al lor, specific, care-mi displace profund.
  Exista, insa, beri speciale. Nu-mi plac in mod deosebit, dar imi par diferite: Scholsgold si Driver. Am baut din ambele, au un gust total diferit fata de alte beri. Nu pot explica ce au si ce nu au, spun doar ca-s DIFERITE.
  Drept urmare, desi am baut foarte putine beri fara alcool la viata, si asta in situatii speciale (ultima oara am baut pe stadion, unde nu era voie cu bere normala), as recomanda dimpotriva: berile fara alcool gandite astfel. Nu o bere fara alcool care este doar o variatie a uneia cu alcool. Ursusu fara alcool, de exemplu, mi se pare oribila, desi Ursus Retro este printre berile mele favorite (dintre cele comerciale).

 12. Free Alcohol Reply

  Bavaria (fara arome)
  Ursus (fara arome)
  Stella Artois

 13. Cristian Reply

  Clausthaler, Bavaria 0%, Krombacher 0%
  (pe Clausthaler scrie ca ar avea maximum 0,5% sau cam asa ceva. Deci are ceva :D )

  • Emil Calinescu Reply

   Conform legii, pt ca o bere sa fie catalogata fara alcool trebuie sa aiba MAXIMUM 0.5% alcool. Chiar si cele pe care scrie 0% au, de fapt, 0.1% ori ceva un pic sub.

 14. Claudiu Reply

  Paulaner, Clausthaler

 15. CM Reply

  Paulaner, Stella, Clausthaller

 16. Raluca Reply

  Stella Artois

 17. gheo Reply

  Nu știu care ar fi mai bună! Totuși am observat că dacă nu este foarte rece, orice bere seamănă una cu alta! pentru că nu pot face un top, aș zice ca Bergenbier!

 18. Mihai Reply

  Beau Heineken 0.0 ori de câte ori am ocazia. E singura bere fără alcool dintre cele pe care le-am încercat care nu mă balonează.

 19. Andra Reply

  Având în vedere că de 2 ani beau numai bere fără alcool (că, deh, sarcină, acum alăptare), am încercat, aproape, toate berile fără alcool pe care le-am găsit :)). Așa că, topul preferințelor mele ar fi (și mi se pare importantă împărțirea, pentru că, evident, vorbim de gust de bere vs gust de suculeț):
  (1) Fără arome – Paulaner, StephansBrau, Clausthaler, Heineken, Bavaria, Stella Artois, Holstein, Nenea Iancu. Nu mă încântă, dar am putea să trecem la codașe, în ordinea asta: Ursus, GoldenBrau, Bergenbier și Tuborg (după părerea mea, cea mai neplăcută la gust).
  (2) Cu arome – Bavaria Apple, Karamaltz Fresh, Clausthaler Lemon, Holsten Radler, Ursus Cooler.
  Și Bundaberg este, într-adevăr, foarte bună, dar e ginger beer, ceea ce e, părerea mea, o altă categorie cu totul :)).

 20. Ferdi Reply

  Ursus Cooler dupa efort fizic parca hidrateaza mai bine ca apa si cu grapefruit sa fie un pic amaruie.Cele fara arome mi se par ca ar avea acelasi gust….naspa.

 21. Cătălin Reply

  Tuborg Fără alcool

 22. Jean Reply

  Argus, Argus si pe 3 Argus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.