Top 10 beri fără alcool

Așa arată Top 10 beri fără alcool în funcție de voturile voastre. Cu mențiunea că, pentru cei care ridică sprânceana când văd cine este pe primul loc (pe sistem ”WTF, că nu am auzit de ea!”), vă dau fotografie cu această bere. Dap, o știți. Doar nu știați că așa o cheamă :D

Top 10 beri fără alcool

 1. Bundaberg Ginger

 2. Stella Artois

 3. Bergenbier

 4. Ursus

 5. Ursus Cooler

 6. Heineken

 7. Tuborg

 8. Ciuc

 9. Clausthaler

 10. Bavaria


A început votul! În baza nominalizărilor voastre, am realizat sondajul de mai jos. Puteți vota una, două sau toate berile, dacă vă plac, treaba voastră :))

Care sunte berile fără alcool care vă plac cel mai mult?

Beri fără alcool nu prea este o sintagmă plăcută multora dintre cei care ne dedăm la licoarea minunată numită bere, nu-i așa? Cumva, parcă dăm la o parte bărbatul din noi, este? Cum adică să bem noi FĂRĂ ALCOOL?! Păi, ce, suntem copii sau care-i treaba?!

Vă recunoașteți în această descriere, știu. Cum m-am recunoscut și eu multă vreme. Aș zice, dacă îmi permiteți, mult prea multă vreme. Doar că, vedeți voi, după ce am sărit de 40 de ani și mi-am dat seama că trebuie să schimb ceva în stilul meu de viață, berile fără alcool au devenit brusc de interes pentru mine. Și chiar aș putea spune că au început să îmi placă la modul corespunzător. În sensul că am început să le văd beneficiile. Să le simt. Și să mă bucur de ele :)

Sigur, discuția este lungă. Dar nu face obiectul acestui articol. Căci acum vrem să facem o listă utilă cu beri fără alcool.

Așa că mergem înainte cu seria de Top 10, din care până acum avem așa: Top 10 vinuri albe româneștiTop 10 vinuri rose româneștiTop 10 beri româneștiTop 10 orașe din România în care ați vrea să locuiți și Top 10 orașe din afara României în care ați vrea să locuiți.

Astăzi dăm drumul la Top 10 beri fără alcool. Așa cum am făcut și în cazul celorlalte topuri, prima etapă este să nominalizați în comentarii berile fără alcool care vă plac. După care eu voi centraliza toate nominalizările voastre și le voi pune într-un sondaj, al cărui rezultat va stabili topul. Aștept nominalizările voastre până pe data de 18 noiembrie, ora 23.59.

Așa, ca metodologie (mult spus, desigur, căci nu am nici o pretenție sociologică la ce fac eu aici), puteți nominaliza orice bere fără alcool pe care ați gustat-o și care v-a plăcut. Puteți nominaliza una sau mai multe beri fără alcool.

Căci ideea este ca aceste nominalizări și topul final să fie o resursă pentru cei care, măcar din când în când, beau astfel de beri. Să le dați idei, cum ar veni. Sau să le confirmați că au făcut o alegere bună când au ales ca X să fie berea lor fără alcool preferată.

Ca material ajutător, ca să îi zic așa, aveți și un scurt interviu pe care l-am făcut cu doctorul nutriționist Alin Popescu de la Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție despre berea fără alcool și sport.

Precizare importantă: ce fac eu aici nu are nici cea mai mică pretenție de studiu sociologic, ci este doar o provocare pe care o adresez celor care îmi fac onoarea să mă citească și pe care vreau, inclusiv prin astfel de modalități, să îi înțeleg cât de bine pot eu pentru ca, la rândul meu, să știu ce îi interesează să le livrez ca blogger. Dacă vreți, este ceea ce am încercat să fac cu Top 10 vinuri albe românești, cu Top 10 vinuri rose românești sau cu Top 10 beri românești, dar și în cazul Top 10 orașe din România în care ați vrea să locuiți și Top 10 orașe din afara României în care ați vrea să locuiți. Și nu o să mă opresc aici cu astfel de sondaje, stați pe-aproape :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

31 thoughts on “Top 10 beri fără alcool”

   1. Inseamna ca n-ai baut bere-bere oettinger.orz,hamei.Astea sunt beri.Restul pe care le-ati pus in top sunt pisoarce.De fapt romanii beau mult si necalitativ.Doar sa bea ceva.Mai este si beri chinezesti sau beck blue care in romania ioc.Managerii aduc beri ieftine si sa aibe ei castig.

 1. Se mai intampla sa am o mancare mai janghinoasa care cere bere chiar daca sunt la volan :) Asta e ordinea in care caut berea fara alcool:
  1. Ursus
  2. Heineken
  3. Bergenbier
  4. Golden Brau
  5. Tuborg
  Si daca ziceti ca berea fara alcool nu-i bere, incercati macar o singura data un vin fara alcool :)

 2. Salut,
  Nu-mi plac berile nefiltrate, albe sau alte ciudatenii.
  Deci dintre berile pasteurizate pils normale cum le stim… de departe singura bere fara alcool care nu are gust de porumb este Clausthaler.
  Parerea mea.

 3. Cea mai buna pentru mine este Clausthaler, care face doar bere fara alcool. Merita mentionata si varianta nefiltrata a acesteia. Nu este ieftina insa, altele mai accesibile si baubile fiind Stella Artois sau Tuborg.
  De retinut ca la Clausthaler berea respectiva este produsa direct fara alcool, la marea majoritate fiind obtinuta prin scoaterea alcoolului dintr-o bere clasica, operatie care se face cu pierderi colaterale – de gust.

 4. Mie nu-mi plac berile fara alcool. Putin spre deloc.
  Mai digerabile sunt cele Cooler/Radler fara alcool, doar ca acolo imi pun problema, la modul serios, de ce ai vrea sa bei asa ceva in loc sa bei o limonada. Adica aia nu e tot limonada?
  Berile fara alcool au un gust al lor, specific, care-mi displace profund.
  Exista, insa, beri speciale. Nu-mi plac in mod deosebit, dar imi par diferite: Scholsgold si Driver. Am baut din ambele, au un gust total diferit fata de alte beri. Nu pot explica ce au si ce nu au, spun doar ca-s DIFERITE.
  Drept urmare, desi am baut foarte putine beri fara alcool la viata, si asta in situatii speciale (ultima oara am baut pe stadion, unde nu era voie cu bere normala), as recomanda dimpotriva: berile fara alcool gandite astfel. Nu o bere fara alcool care este doar o variatie a uneia cu alcool. Ursusu fara alcool, de exemplu, mi se pare oribila, desi Ursus Retro este printre berile mele favorite (dintre cele comerciale).

 5. Nu știu care ar fi mai bună! Totuși am observat că dacă nu este foarte rece, orice bere seamănă una cu alta! pentru că nu pot face un top, aș zice ca Bergenbier!

 6. Având în vedere că de 2 ani beau numai bere fără alcool (că, deh, sarcină, acum alăptare), am încercat, aproape, toate berile fără alcool pe care le-am găsit :)). Așa că, topul preferințelor mele ar fi (și mi se pare importantă împărțirea, pentru că, evident, vorbim de gust de bere vs gust de suculeț):
  (1) Fără arome – Paulaner, StephansBrau, Clausthaler, Heineken, Bavaria, Stella Artois, Holstein, Nenea Iancu. Nu mă încântă, dar am putea să trecem la codașe, în ordinea asta: Ursus, GoldenBrau, Bergenbier și Tuborg (după părerea mea, cea mai neplăcută la gust).
  (2) Cu arome – Bavaria Apple, Karamaltz Fresh, Clausthaler Lemon, Holsten Radler, Ursus Cooler.
  Și Bundaberg este, într-adevăr, foarte bună, dar e ginger beer, ceea ce e, părerea mea, o altă categorie cu totul :)).

 7. Ursus Cooler dupa efort fizic parca hidrateaza mai bine ca apa si cu grapefruit sa fie un pic amaruie.Cele fara arome mi se par ca ar avea acelasi gust….naspa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.