Vreau o viață sănătoasă! Dar să fie ieftin și să funcționeze în vreo 3 zile, așa…

În ultimele luni, v-am spus de mai multe ori că mi-am schimbat radical stilul de viață. În bine. Și rezultatele nu au întârziat să apară. Doar că, de fiecare dată când scriam pe acest subiect, cei mai mulți dintre cititori au ales să aleagă (pardon my French) din tot ce am zis eu acolo cel mai simplu lucru posibil.

Și când zic simplu mă refer la faptul că au judecat pe sistemul ”așa, pot să cumpăr ACUM chestia asta, deci asta este soluția!”. Și s-au focust pe O SINGURĂ CHESTIE din ce am zis, restul fiind dat la o parte cu o lejeritate de speriat. Evident că, după ce au cumpărat chestia aia singură pe care au reținut-o din tot ce am zis eu, au revenit și au zis ori că nu se poate folosi, ori că nu le-a ajutat la nimic. Well…

Să vă dau exemplu concret. Când am scris despre experiența mea, cei mai mulți au vrut să afle nu cum am ajuns să mă simt mai bine și să am niște rezultate la analize in ce în ce mai bune, ci cum am slăbit atât de mult. Degeaba am zis de nu știu câte ori că faza cu slăbitul este un efect secundar (grozav, desigur, dar un efect secundar!) al schimbării stilului meu de viață și că obiectivul fundamental este îmbunătățirea calității vieții, ei tot la faza cu slăbitul au rămas agățați.

Și, cum menționasem un brand (nu îl mai zic, tocmai ca să nu fie iar discuții*) ca o soluție de hrană (asta este, măi oameni buni, nu mâncare, atenție la nuanțe!), hopaaaaaaa, mulți dintre cititori au băgat-o pe aia cu ”aha, deci ăsta este secretul, măh, lasă-ne cu alte abureli!”.

Fără să citească ce am scris despre importanța crucială a schimbării mindsetului, fără de care poți să mănânci mama mâncărurilor de regim, că tot o frecție la un picior de lemn este, că oricum revii la un moment dat de unde ai plecat. Tocmai pentru că îți lipsește motivația să faci ce faci, o altă chestiune incredibil de importantă, trecută cu vedere de cititori cu o lejeritate de speriat.

Evident că unii au reacționat după ce au mâncat o perioadă soluția de hrană de la brandul respectiv că ”cuuuuum, au porții așa de mici???” (boss, du-te la o shaormerie și ia 23 odată dacă vrei potol) sau ”nu prea are gust mâncarea…” (as compared to lingura de sare pe care o pui în orice de obicei?) sau ”eu nu pot să mă țin de programul cu mâncat la ore fixe” (nu mănânci la program, o să te mănânce programul pe tine) sau alte reacții care vin tocmai din faptul că nu au fost atenți la tot ce am zis și s-au aruncat la singurul lucru palpabil, ca să zic așa. Ceea e este o greșeală, firește.

Ce am învățat din această experiență? Iată:

În căutarea simplității, omul se complică inutil.

În cazul de față, al schimbării stilului de viață (în care ei vedeau slăbitul, doar slăbitul), simplitatea căutată era soluția rapidă. Care, de fapt, complica inutil lucrurile: ai dat bani pe ceva ce nu doar că nu te-a ajutat, ba chiar ți-a creat frustrări și ai pierdut timp prețios pe drumul recuperării sănătății.

Ca să îți schimbi stilul de viață nu există scurtături, nu există cheaturi, nu există soluții magice. A căuta așa ceva este timp pierdut. Pur și simplu timp pierdut.

Simplitatea în acest caz se poate rezuma așa: nu mai mânca ca vaca și nu mai bea ca boul. Dap, este atât de simplu. Fără alte complicăciuni. Nu mai mânca și nu mai bea atât de mult. Foarte simplu. De zis, desigur. Căci de făcut…


*nu am luat nici un ban de la brandul respectiv, dimpotrivă, am plătit mulți bani ca să utilizez această soluție de hrană de la ei. Zic pentru niște prieteni.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Vreau o viață sănătoasă! Dar să fie ieftin și să funcționeze în vreo 3 zile, așa…”

  1. Oamenii citesc printre randuri, asteapta solutii minune, rezolvari de „genie in a bottle”. Asta pentru ca, in realitate, nu sunt dispusi sa isi schimbe modul de gandire, nu simt nevoia sa se reconfigureze (fizic si psihic), sa lucreze la cauzele reale ale problemelor lor, ci pur si simplu cauta sa acopere niste efecte. Iar asta niciodata nu va da rezultat!
    „Vreau sa slabesc, dar daca se poate sa mananc exact la fel de mult si prost, si nici sa nu ma ridic de pe canapea!”

  2. Hrana este precum apa unui râu. Vine și trece mai departe. Cei care au ales comoditatea apei dintr-o piscină nu vor înțelege niciodată care este diferența dintre un râu de munte și unul de șes.

  3. Cristina stăncilă

    Pentru mine e foarte simplu. Vrei sa slăbești: sport si salată nene.. Altcevs. Nu există. In condițiile in care nu am ce slabi, eu ma simt muult mai bine după o cină cu o salată colorată (a se citi cu legume colorate) si dupa o sesiune de antrenament oricât de scurt e e (având bebe de 8luni).. Iubitul meu are o vorbă si mie imi place tare… Treaba asta cu religia fiecare ia din porunci ce vrea, adica cruci roșii etc., dar cand zice popa sa nu bei, nu mai zice nici unul nimic. Așa e si cu slăbitul ăsta, fiecare ia exact ce ii convine și apoi zice ca nu merge treaba. Viața sanatoasa inseamna echilibru! Minte si corp neapărat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.