Vinuri premium Jidvei – care sunt și de unde le poți cumpăra

Am degustat foarte bunele vinuri premium Jidvei când am avut ocazie (ba nu, plăcerea!) să ajung la Castelul Jidvei și să mă bucur de superba zonă de acolo, căreia eu i-am spus Toscana de România.

Unii mi-au spus că am exagerat atunci cu acea formulare. Poate. Dar eu, când am prins asfințitul de soare în podgorie (din zona numită ”Amfiteatru”), m-am simțit de parcă eram în Toscana (ca să vedeți cum s-a potrivit, cu doar 3 luni înainte ajunsesem pentru prima dată în superba provincie italiană!). Poate că sunt eu om de dealuri, de munte și astfel de priveliști mă lovesc din feng shui. Oricum, știți cum este, fiecăruia îi place ce îi place și de aceea este bine în lume, că există multă diversitate :)

Un lucru este, însă, cert: indiferent cu ce compari priveliștea de acolo, indiferent din ce unghi te-ai uitat la dealurile acela pline de viță de vie, peisajul este unul superb. Și vă recomand să ajungeți și voi pe acolo, să nu ziceți că nu v-am zis!

Bun, revenind la îndelung degustatele la locul cu pricina vinuri premium Jidvei. Prima impresie a fost să ridic masiv sprânceana. Din două motive: 1. nu prea eram eu oricum fan de vinuri albe 2. până la acel moment asociam Jidvei cu niște vinuri de larg consum.

Ei bine, după ce am gustat vinurile din colecțiile Owner’s Choice și Mysterium, mi-am schimbat radical părerea. Și, ca efect secundar (mă rog, numai secundar nu este… :D), vinurile albe au intrat pe zona mea de interes, ceea ce în sine este o performanță uluitoare, ca să îi zic așa :))

Nu îmi cereți să vă descriu aceste vinuri premium Jidvei (știți voi, pe stilul buchet, arome, corpolență și alte chestii de astea de cunoscător), căci nu mă simt în stare de a face așa ceva. Adică m-aș forța degeaba și pe degeaba, că tot nu v-aș face să înțelegeți :D Așa mai bine vă spun în mare despre cele 8 vinuri premium Jidvei și vă las să alegeți voi.

Cu mențiunea că, dacă nu le-ați băut până acum, merită să le puneți pe lista de #VinuriPeÎncercate. Și apoi să veniți să îmi ziceți cum vi s-au părut. Eu pariez pe ele, așa să știți :D

Colecția Owner’s Choice: Ana și Maria

Ana și Maria sunt ficele proprietarului unic al domeniului Jidvei. Mie, ca părinte de trei copii superbi, mi se pare emoționant să faci așa ceva, să dai numele copiilor tăi unor vinuri foarte bune. Call me romantic sau ceva, dar eu așa simt :)

vinuri premium jidveiEste foarte greu să alegi între Ana (Savignon Blanc și Chardonnay) și Maria (Fetească Albă și Pinot Gris). Foarte greu, zic! Eu personal parcă parcă aș înclina un pic, dar doar un pic înspre Ana Savignon Blanc. Și nu este vorba că nu sunt în stare să am păreri ferme despre ceva (dă-i pace, unii îmi spun că, dimpotrivă, ar trebui să îmi potolesc nițel pornirile de a zice direct și în buză anumite chestiuni…). Ci pentru că fiecare dintre aceste vinuri este atât de diferit și atât de ofertant ca experiență, încât nu poți să te decizi. Bine, la urma urmei, nu este nici o competiție. Ba chiar aș zice că e joc în echipă: când nu bei unul, îl bei pe celălalt :))

Așa, ca istorie, alegerea vinurilor din colecția Owner’s Choice se face printr-o degustare în orb a peste 30 de vinuri de către un juriu format din oenologi, tehnologi, degustători autorizați și jurnaliști din presa de specialitate. Eu unul spun că au făcut treabă bună stimabilii membri ai juriului, dacă înțelegeți ce vreau să zic :D

Vorbim despre niște vinuri super-premiate la tot felul de concursuri internaționale importante, dar – sincer – pe mine așa ceva nu mă pasionează, dar știu că unii sunteți interesați de astfel de palmares. Eu premiez gustul lor, dacă îmi permiteți, ca un amator de licori bahice ce mă aflu :D

Colecția Mysterium

Eu m-am amorezat de un vin care – urma să aflu, spre amuzamentul celor prezenți – are cel mai bun preț în shopul Jidvei online. Ce vreți de la mine, mereu am fost un om simplu, mânat de cele mai înalte idealuri de proletarism asumat :)) De fapt, nu este doar un vin, ci o colecție, care conține 4 vinuri: Mysterium.

Dacă ar fi să mă obligați să aleg doar unul singur, aș face-o cu greu, dar m-aș opri (rețineți, doar pentru că m-ați obligat voi!) la Mysterium PN+CH+FA (Pinot Noir+Chardonnay+Fetească Albă). Maxim ce mi-a plăcut acest vin! Ce mi-a plăcut la degustare a fost că alții au avut alte păreri, lor le-au plăcut mai mult celelalte cupaje.

Uitați-vă cât de frumoasă este eticheta, cât de fain este rezolvată la nivel vizual tema de mister. Poate că, cine știe, inclusiv asta m-a făcut să îmi placă această gamă, căci, nu-i așa, vinul se bea întâi cu ochii înainte de a ajunge în gură :D De altfel, eticheta a primit Book Award, la categoria „Packaging Design”, în cadrul festivalului britanic de publicitate D&AD Awards 2013.

Foto: DianaDuca.ro

Eu mai multe nu am să vă raportez. Doar să vă recomand, din nou, să puneți aceste vinuri în categoria #VinuriPeÎncercate. Și apoi mai vorbim noi :D

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.