Asahi Super Dry, berea japoneză numărul 1 în lume, a ajuns în România

Asahi este cea mai cunoscută bere japoneză. Așa, ca să o zic direct să nu avem motiv de ceartă :D

Am băut de multe ori Asahi. Dar nu la noi în țară, ci când mă plimbam prin lume. Ultima dată am băut această bere în Londra, când am recomandat-o unor ”băștinași” britanici, mult prea prinși în berea lor ale (care este foarte bună, de altfel!), așa că am vrut să le lărgesc orizonturile. 

Și cum altfel să le lărgesc orizonturile beristice decât să fiu în Londra, eu, chinezu din România, recomandându-le o bere japoneză? :D

asahiAm fost, desigur, la lansarea oficială a acestei beri în România. Tot ca un chinezu de România. Adică așa, mai undercover :D

Am fost la lansarea oficială nu pentru că nu știam cum este berea și nici pentru că mă duc foarte des la astfel de evenimente (ba chiar sunt pasăre rară mai nou…). Ci pentru că am vrut să văd dacă berea pe care acum o pot cumpăra din România este la fel cu cea pe care am băut-o constant prin peregrinările mele prin lume.

Verdict: dap, este fix la fel. Adică gustul ăla mai sec (faceți asocierea cu vinul sec, ăla care vă ”strepezește” un pic dinții și cerul gurii), dar fin, cu o aromă pe care o simți și pe care nu o recunoști, după care afli că este… orez :D

Adică, pe scurt, o bere pe care vă recomand să o testați. Și cu care – vă zic de pe acum – este foarte ușor să vă împrieteniți.

Vă dau și comunicatul oficial de lansare, ca să aveți toate informațiile.

Ursus Breweries lansează în România Asahi Super Dry, berea japoneză numărul 1 în lume* şi berea numărul 1 în Japonia, o bere cu gust fin și răcoritor, desăvârșit prin tehnologia japoneză.

Asahi Super Dry este primul produs din portofoliul Asahi Breweries Europe Ltd. lansat pe piața românească sub licența care completează portofoliul Ursus Breweries de mărci super premium.

Asahi Super Dry este o bere blondă nepasteurizată, cu o aromă complexă, fabricată din cele mai fine ingrediente, care îi conferă o aromă sofisticată, un gust fin, proaspăt şi răcoritor (Super Dry), desăvârşit prin tehnologia japoneză. Pe langă ingredientele de bază, apă, malț, hamei și drojdie, Asahi Super Dry conține și un ingredient inedit, specific culturii japoneze și anume orezul, care îi conferă un gust delicat și completează aroma produsului.

Berea se produce printr-un proces de fabricație care implică tehnologii inovatoare special create pentru a asigura gustul optim Super Dry. Prin procesul de micro-filtrare și maturare extinsă se obține prospețimea celui mai pur gust Karakuchi. De asemenea, nivelul de fermentare ridicat îmbunătăţeşte prospeţimea şi contribuie la obţinerea unui gust curat şi răcoritor, completat de o spumă consistentă.

Preocuparea continuă pentru îmbunătăţirea calităţii şi a perfecţionării gustului Super Dry a făcut ca Asahi Super Dry să fie medaliată cu aur la numeroase concursuri internaţionale – la World Beer Cup în 2014 (cunoscută şi ca Olimpiada berii) şi la Bruxelles Beer Challenge în 2015.

“Cunoscut sub numele de Karakuchi în limba japoneză, gustul fin și răcoritor Super Dry este cu siguranță elementul diferențiator al mărcii Asahi Super Dry pe piața din România. În 1987, când s-a lansat în Japonia, a produs o revelaţie în categoria de bere datorită gustului unic şi mai ales datorită faptului că era uşor de băut şi se putea savura lângă orice tip de mâncare, chiar peşte sau fructe de mare, specifice culturii japoneze. Consumatorii au apreciat imediat acest lucru, şi Asahi Super Dry a devenit în scurt timp nu doar berea nr. 1 în Japonia, ci şi cea mai bine vândută bere japoneză din lume, fiind prezentă deja în cca. 70 ţări. Suntem încântaţi că lansăm acum Asahi Super Dry în România în segmentul super premium, unde consumatorii caută gusturi inedite şi sofisticate. Credem că acest tip complet nou de bere, care conţine şi un ingredient inedit – orezul, le va satisface din plin curiozitatea şi nevoile.”, a declarat Cristina Gherman, Global Brands Director, Ursus Breweries.

Ambalajul completează la nivel vizual povestea berii japoneze numărul 1 în lume* şi numărul 1 în Japonia cu o etichetă minimalistă, urbană și sofisticată. Eticheta argintie conține simbolul Karakuchi, o pictogramă kanji care semnifică „dry taste”.

Noul sortiment este disponibil în lanțurile de comerț modern şi în variate locaţii din întreaga ţară, într-o variantă exclusivă de ambalaj – sticlă nereturnabilă de 330 ml.
*Raport GlobalData, volum de vânzări, 2016 – ultima ediţie a raportului.

Despre Ursus Breweries
Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România și începând cu 31 martie 2017 este parte din Asahi Breweries Europe Group. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Redd’s, Stejar, Azuga, Pilsner Urquell, St Stefanus și marca de cidru Kingswood. Pentru mai multe informații despre Ursus Breweries și programele sale, vă rugăm să vizitați: www.ursus-breweries.ro și www.desprealcool.ro.

Despre Asahi
Asahi Group Holdings este o afacere globală, cu operaţiuni în peste 100 de ţări din întreaga lume, în domenii precum producţia de bere, a băuturilor alcoolice, a băuturilor răcoritoare şi a produselor alimentare. În industria berii, Asahi deţine un portofoliu diversificat, care include mărcile simbol Asahi Super Dry, Peroni Nastro Azzurro şi Grolsch. În 31 martie 2017, Asahi Group Holdings Ltd. a finalizat achiziția fostelor operaţiuni de afaceri și mărci deţinute de SABMiller în Europa Centrală și de Est – care include afacerile din Republica Cehă, Republica Slovacă, Polonia, Ungaria și România și alte active conexe, inclusiv operaţiunile de export din Europa şi Coreea de Sud. Începând cu data de 1 aprilie 2017, noua companie funcţioneaza sub numele de Asahi Breweries Europe Group (ABEG).

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.