Jameson Caskmates, băutura celor trei ridicări de sprânceană

Despre Jameson Caskmates pot să vă spun că, imediat după ce am degustat primul pahar din viața mea, l-am descris instant ca băutura celor trei ridicări de sprânceană. Să vă explic.

Jameson CaskmatesPrima ridicare de sprânceană: mirosul. Spre deosebire de Jameson clasic, când bagi nasul (pardon my French) pentru prima dată în Caskmates te lovesc niște arome foarte faine. Știți cum este cu ”buchetul” unei băuturi, fiecare simte cam ce crede, ca să zic așa. Dar aromele acelea sunt acolo. Și te îmbie. Și îți promit o băutură lejeră, care curge ușor, aproape… primăvăratic. Daaaaaar…

A doua ridicare de sprâncenă: gustul. Îmbiat de mirosul plin de arome, tragi prima dușcă. Și ridici brusc sprânceana. Pentru că diferența dintre mirosul aromat și duritatea cu care te lovește gustul este o contradicție care este, după umila mea părere, sufletul Jameson Caskmates. Să nu înțelegeți că vorbim despre un gust nasol sau ceva. Nope. Dimpotrivă, gustul este fix ce trebuie (arome în care te îmbie butterscotch, cafea, ciocolată cu lapte şi, desigur, având în vedere cum a fost făcut – vezi mai jos – , masiv iz de hamei). Doar că, repet, surpriza pe care o simți după ”păcăleala” cu mirosul este mare, de aia zic.

A treia ridicare de sprânceană: berea. Gustul care te-a surprins trece cu bere. Da, cu bere. Combinația dintre Jameson Caskmates și un stout (recomandabil, dacă mă întrebați pe mine) este una cum încă nu am mai simțit. Practic, o combinație perfectă pentru cei care se delectează la câte un scotch pe care să îl stingă cu bere. Pur și simplu se cere un stout după o dușcă de Caskmates. Aproape natural, aș putea spune. Încercați și o să înțelegeți ce vreau să vă zic .

Cele trei ridicări de sprânceană de mai sus sunt potențate de povestea Jameson Caskmates. Una care îți arată nu doar că marketingul este o formă de a spune clienților povești frumoase (probabil cel mai fain lucru din tot ce înseamnă meseria asta, dacă mă întrebați pe mine :D), ci și că munca depusă până să ajungi să lansezi pe piață un astfel de produs este de mare, mare angajament.

Cum a fost făcut Jameson Caskmates

Conceptul Jameson Caskmates a început să prindă contur în 2013, atunci când Biran Nation – Jameson Master Distiller şi Dave Quinn – Master of Whiskey Science l-au întâlnit pe Shane Long – Head Brewer şi fondatorul breweriei Franciscan Well, în Irlanda. Shane a venit cu ideea de a crea un tip de bere special. Aşa că a propus învechirea berii stout în butoaie de Jameson Whiskey. Rezultatul a fost un sortiment de bere stout de excepţie, premiat la concursurile de profil şi foarte apreciat în rândul iubitorilor de bere craft.

Ulterior, Dave a repetat experimentul. A lăsat la maturat timp de 6 luni whiskey Jameson în butoaiele în care se învechise stout-ul. Astfel, s-a născut un sortiment cu totul nou de whiskey, sub motto-ul familiei lui John Jameson – “Sine Metu – Fear a bit less, live a bit more!”.

Cum puteți bea Jameson Caskmates

On the rocks. Servit simplu, cu 3 cuburi de gheaţă pentru a pune în evidenţă notele de butterscotch, cafea, ciocolată cu lapte şi hamei.

Alături de un pahar cu bere (vă recomand, măcar să încercați să vedeți cum este!). Servit sub formă de shot, alături de un pahar de bere blondă, Jameson Caskmates capătă gust uşor amar şi dulce, în acelaşi timp, pentru ca after-taste-ul sa tinda catre gustul umami. În acelaşi timp, servit cu un pahar de bere Light Stout, whiskey-ul devine dulce-amar în egală măsură, fără să pună în evidenţă mai mult unul dintre aceste gusturi.

Cocktail-uri cu bere. Mixurile cu bere sunt potrivite consumatorilor de whiskey, care vor să experimenteze un gust mai complex. Servit adesea împreună cu bere craft, lichior şi suc de grapefruit, Jameson Caskmates înfloreşte paleta de note şi scoate în evidenţă un gust mai sofisticat.

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

7 thoughts on “Jameson Caskmates, băutura celor trei ridicări de sprânceană”

    1. Există cumva motive obiective când vorbim despre băutură? Căci vorba de aur a unora pe care i-am cunoscut și sunt un fel de zei ai creatului de băuturi sună așa: băutura cea mai bună nu există. Există doar băutura care îți place ție .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.