Tot ce trebuie să știi despre bere din perspectiva unui nutriționist

Ok, poate că m-am întins un pic atunci când am zis în titlu ”tot”. Dar, dacă îmi dați voie să vă pun lucrurile un pic în perspectivă, poate veți găsi resurse să mă iertați că am făcut asta :)

În primul rând, să pornim de la situația ideală, în care v-ați apuca cu adevărat să studiați TOT pe subiectul bere și sănătate. Desigur, așa ceva este irealizabil. Pentru că există enorm de multă informație pe această temă. Și pentru că mai aveți și altceva de făcut în viață, firește.

În al doilea rând, să ne gândim la cât timp ați putea aloca voi informațiilor despre acest subiect, în condițiile în care viața voastră, a noastră, a tuturor este o vâltoare permanentă, în care trebuie să facem alte 98068 de lucruri. Răspunsul: foarte puțin timp, evident.

În al treilea rând (și în indisolubilă legătură cu primele două chestiuni de mai sus), cine altcineva decât un nutriționist cu specializarea în sport precum dr. Alin Popescu, de la Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, v-ar putea spune îndeajuns de multe lucruri despre bere și sănătate, în așa măsură încât să le aveți pe toate centralizate la un loc și să nici nu vă bateți capul căutând în alte părți? :)

Ei bine, este adevărat, în acest articol nu aveți ”tot” ce trebuie să știți despre bere, dar ”destul” tot aveți, zic. Adică fix acel ”destul” care să vă ajute să vă dați seama că berea, deși este o licoare minunată din multe puncte de vedere, are o problemă majoră: tu.

Da, tu, cel care bei berea, ești problema majoră a berii. Pentru că – direct spus – nu ai învățat să îți activezi acel ”opritor”. Care opritor, în termenii Organizației Mondiale a Sănătății, înseamnă 660 ml pe zi la bărbați și 330 ml pe zi la femei. Așa orientativ, deisgur.

Moderația este cuvântul de aur când vine vorba despre consumul berii. Pentru că doar această moderație îți poate aduce beneficiile (unele de-a dreptul spectaculoase!) pentru sănătate, despre care vorbește doctorul Alin Popescu, în seria de interviuri de mai jos.

Enjoy :) Și, dacă v-a plăcut și dacă informațiile v-au ajutat, dați mai departe.

Face berea burtă sau nu?

Cum vă ajută berea dacă aveți diabet

Îngrașă berea sau nu?

Cu ce vă ajută berea în funcționarea inimii

Antioxidanții din bere, la ce vă ajută

Cu ce vă ajută berea fără alcool

Hameiul și sănătatea

De ce este bine să beți bere și iarna

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.