Cristian China-Birta – blogger, consultant, trainer, speaker și MC #ZiuaȘiProdusul

Primul produs din secțiunea #ZiuaȘiProdusul… M-am tot gândit ce să aleg din cele (deja) 15 produse pregătite (adică text scris, foto, documentat) pe care să vi le recomand în acestă secțiune. Dar, în același timp, simțeam că primul produs din ceea ce eu aș vrea să fie o ispravă de referință ce-mi poartă semnătura (pardonați #aroganța) trebuie să fie și o declarație de intenție.

Un statement, cum ar zice englezul. Care să spună anume lucruri despre mindsetul meu și care să sintetizeze, cumva, combinația de chestiune personală (subiectivă, așa cum o să fie, de altfel, alegerile pentru produsele recomandate aici) cu obiectivul pe care mi-am propus să îl ating: produse care să vă ajute.

Am pornit de la cele două criterii despre care v-am spus că o să îmi fie cruciale în alegerea produselor pe care vi le recomand: să îmi placă și să am încredere în ele. Și am început să mă gândesc ce produs întrunește aceste două condiții la nivel maxim, de 100%. Adică un produs pe care nu doar să vi-l recomand cu maxim entuziasm, dar care să îmi placă teribil de mult.

Și, brusc, mi-am dat seama că există un astfel de produs: eu!

Da, eu sunt primul produs pe care vi-l recomand în această secțiune. Și o fac la modul foarte serios. Adică nu pe sistem de hlizeală (deși simt deja că unii zâmbiți ironic). Dați-mi câteva minute din timpul vostru să îmi argumentez alegerea.

Ce are de vândut produsul Cristian China-Birta

Blogul. Recent am împlinit 10 ani de când am blogul. Am strâns pe el peste 13.000 de articole. Am participat ca blogger la sute de campanii. Sintetizat: știu ce fac și fac ce știu :) De trei ani de zile, cei de la Revista Biz realizează Topul bloggerilor în relația cu agențiile. De trei ani de zile, sunt pe locul I în acest top. Cu mențiunea că, pe lângă textele pe care le scriu pe blog, am făcut zeci de filme pentru clienți în cadrul campaniilor și am participat la zeci de activări în offline. Adică blogger full-service, ca să o zic direct! :))

Consultanță. De 5 ani sunt Managing Partner la Kooperativa 2.0 – Agenție iscusită de social media. Am organizat sute de campanii pe social media pentru clienții noștri. Pentru că, pe scurt spus, serviciile noastre se împart în 3 zone: consultanță, implementare, cursuri. Vorbim mai multe pe office@kooperativa.ro, dați mail cu încredere.

Cursuri/Workshopuri/Seminarii. Am sărit lejer de 100 de astfel de isprăvi. Cam 95% pe zona de social media. Restul de 5% pe partea de branding personal. Cei care m-au văzut prestând spun că succesul meu pe zona asta are la bază combinația dintre informația foarte bună pe care o livrez și modul pe stil de stand-up în care o fac. Sunt perfect de acord cu evaluările lor :)) Dar adaug faptul că mă simt grozav să vorbesc în fața oamenilor, să schimbăm energii, să ne încărcăm reciproc de entuziasm. Chiar îmi place maxim să fac asta. Și se vede. Se simte :)

Speaker. Parte asta de spekereală a venit firesc. Cred că prima dată m-a întrebat o stimabilă dacă pot să vin să țin un speach la un eveniment pentru tinerii antreprenori, în urmă cu vreo 8 ani. Tema era ceva de genul răbdare și perseverență când începi un business. Și am băgat un speech atât de pe suflet încât tinerii aceia s-au ridicat în picioare și m-au aplaudat. Lucru care – recunosc… – m-a emoționat extraordinar de tare. Și mi s-a confirmat, din nou, ceea ce învățasem de ceva vreme: puterea cuvântului este absolut uluitoare. De atunci am livrat zeci de speechuri, pe tot felul de teme (să vă spun că am fost invitat la un eveniment unde am vorbit despre sport și politică? :D).

Servicii de MC. Am ajuns să fac așa ceva din întâmplare. Un amic s-a îmbolnăvit și, în disperare de cauză, m-a rugat să îi țin locul. El spera – mi-a spus după aceea – să nu îl fac de telecomandă în fața clientului pentru că m-a recomandat. De fapt, totul a mers atât de bine încât de atunci am fost MC la zeci de evenimente. N-aș putea să vă spun de ce mă cheamă lumea. Se pare că se leagă de faptul că oamenii simt că îmi place pe scenă, că am un feng shui care radiază optimism, că reușesc nu doar să fac față lejer situațiilor mai complicate (se întâmplă mai des decât credeți…), ba chiar să le dau un twist care să le transforme în ceva memorabil. Bref, sunt bun :))

De ce vă recomand acest produs

Am avut ocazia să susțin de mai multe ori un curs de branding personal. Nu pentru că sunt specialist, departe de mine această nefondată aroganță. Ci pentru că – mi s-a spus mereu când am primit astfel de invitații – am reușit să îmi construiesc un brand personal puternic. Și, de aceea, lumea mă invita să spun cum am făcut. Atât. Nu să dau lecții teoretice. Să spun practic ce am făcut.

Cea mai contestată zicere a mea în timpul acestor cursuri este, de departe, cea de mai jos:

Toți suntem branduri, care ne vindem altor branduri, într-o lume plină de branduri.

Strâmbăturilor din nas, zeflemelilor, enervărilor și inervărilor pe care le stârnește, de fiecare dată, această zicere eu le răspund asa:

”Dacă nu sunteți branduri care vreți să vă vindeți, de ce, fetelor, v-ați aranjat părul și v-ați rujat când ați plecat de acasă? De ce nu ați venit nefardate, despletite și în pijama?”.

Ar trebui să veniți o dată cu mine să vedeți confuzia și, de multe ori, perplexitatea din privirile celor pe care îi lovesc cu un astfel de argument. Căci este primul pas spre acceptarea (la început cu un sfertuleț de gură, ca să zic așa) a adevărului pe care l-am zis: suntem branduri, care ne vindem altor branduri, într-o lume plină de branduri. O să revin într-un articol separat asupra acestei chestiuni. Pentru moment vreau doar să vă gândiți la această chestiune. Măcar să acceptați că ar fi un motiv de stat nițel pe gânduri :)

Eu unul cred cu tărie în ce zic, tocmai de aia am decis ca primul produs pe care vi-l recomand în această secțiune să fiu eu. Și să vă explic ce am de oferit ca produs. O strategie riscantă, știu. Dar, apropo de cine sunt, cam tot ce am făcut eu de 10 ani încoace în social media au fost pariuri, cele mai multe riscante. Majoritatea mi-au ieșit. Sper să se întâmple așa și cu această secțiune :)

Cum puteți achiziționa acest produs

Pentru că toate produsele pe care o să vi le recomand în această secțiune au acest format (de ce vă recomand și de unde puteți achiziționa), trebuie să respect și în cazul meu, ca produs, aceste reguli. Chiar dacă pare ciudat :)) Dar regula e regulă! Așadar…

Locația: Stau în București. Dar pot ajunge oriunde dacă avem treabă :)

Cost: Fair! Raportat la beneficiile pe care le livrez, desigur. Dați un mail pe cristi@kooperativa.ro să povestim mai multe.

Recomandări: este obligatoriu să fiți fair, din toate punctele de vedere, când interacționați cu produsul Cristian China-Birta. Restul sunt detalii  organizatorice :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Cristian China-Birta – blogger, consultant, trainer, speaker și MC #ZiuaȘiProdusul”

  1. Ha-ha-ha…dovada ca esti foarte bun in ceea ce faci e ca se pare ca eu stiam de majoritatea celor de mai sus iar restul mi s-au parut firesti!!! Si iti urmaresc articolele si campaniile cred ca de anul acesta, in trecut doar asa, sporadic, cine stie cand – nu din vreun motiv serios si nu unul care sa aiba legatura cu tine si prestatia ta. Super tare!!! Te voi recomanda mai departe pentru oricare dintre rolurile de mai sus!!!

  2. Esti un tip carismatic si cu priza la public.Si eu simt asta dar nu mai am energie in afara de slujba pe care o fac de vreo 37 de ani,e consumatoare rău de energie,educatoare.Bravo,felicitari ,l-as vedea pe fiul si pe fiica mea făcând asa ceva .Daca te îmbolnăvește cândva,contacteaza-ma!Cine stie,as vrea sa fac asta pe mai departe.Mereu spun ca eu nu voi fi plictisită la pensie ci mai activa ca acum.Succes!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.