#ZiuaȘiProdusul – o secțiune nouă pe blog. Pentru voi!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Mă gândesc de ceva vreme să dau drumul acestei secțiuni. Pentru că sunt om, ca să zic așa, direct. Și, ca om ce mă aflu, mă intersectez și interacționez cu o grămadă de produse, dintre care unele mi se par grozave, altele foarte bune, altele doar bune, iar altele mă lasă rece, dacă nu mă enervează. Adică, practic, pățesc ceea ce și voi pățiți: sunt bombardat din toate părțile de produse, iar alegerea bună din noianul de oferte este uneori groaznic de luat.

Poate că o să vi se pară arogant ce vă zic, dar să știți că am luat decizia să fac această secțiune ca să vă ajut în luarea deciziilor. Să vă ajut să alegeți. Așa, puțintel, cum o să o fac cu recomandările cu pricina.

Pentru că simt cumva că am o responsabilitate față de voi, cei care îmi faceți onoarea să mă citiți. Și, în modestia mea arogantă (când nu este aroganță modestă), cred că a vă oferi, zilnic, câte un produs pe care vi-l recomand, este un mod de a-mi asuma această responsabilitate. Dacă greșesc, tot voi o să mă pedepsiți în timp. Deci îmi voi urma soarta :)

Pe linie de metodologie, dacă vreți, produsul pe care o să îl recomand în fiecare zi poate lua diverse forme, ca să le zic așa. Adică poate să fie un serviciu. Poate să fie o persoană (un consultant foarte bun, spre exemplu). Și, desigur, poate fi chiar un produs. Sau, uneori, o gamă de produse. Să nu ne cramponăm, deci, în termeni și să înțelegeți mai degrabă care-i ideea cu această secțiune: vă recomand în fiecare zi ceva care cred că v-ar plăcea sau v-ar ajuta.

Evident, fiind niște alegere personale, deci subiective, tot ce-i posibil să nu vă nimeresc de fiecare dată când vă recomand câte un produs. Dar vă recomand să nu lăsați dezamăgirea față de această secțiune să vă cuprindă din prima, nici din a doua, ba nici din a treia. Și să lăsați această secțiune să își urmeze cursul din viața voastră pentru că, la un moment dat, o să vedeți că o să fie multe produse care o să vă facă masiv cu ochiul :)

Altfel spus, dacă trei zile la rând vă recomand o bere, un ceas și o pungă de pufuleți (not gonna happen, ziceam și eu :D) și nu vă nimeresc deloc cu produsele respective, puneți pariu că în ziua a patra o să vă lovesc la fix cu exact ce aveați nevoie? :D De aia zic, răbdare cu această secțiune căci o să fie 365 de produse într-un an aici, deci aveți de unde alege.

Vă promit că în această secțiune #ZiuaȘiProdusul nu o să amestesc chestiunile personale cu cele de business, ca să zic așa. Adică le amestesc, doar sunt blogger, nu am cum să nu le amestec!

NICIODATĂ nu o să vă recomand un produs care nu îmi place sau în care nu cred!

Indiferent de relația mea personală cu cea sau cel care se ocupă de promovarea sau de facerea produsului respectiv.

Asta este o promisiune pe care v-o fac și vouă, dar mi-o fac și mie, pentru că vreau ca această secțiune să fie una utilă pentru toată lumea, într-un mod fair și fără nici o intruziune comercială.

Evident, ce zic eu aici trebuie luat pe încredere, căci altfel nu am cum să vă conving. Și, de fapt, nici nu vreau. Cei care mă știți, știți că îmi respect cuvântul dat cu orice risc. În plus, vreau să vină pe această secțiune doar cei care înțeleg deja acest lucru despre mine :)

Așa, ca regulă de selecție pentru produse, pur și simplu o să mă las purtat de val. Adică o să pun produsele pe măsură ce le consum (altfel nu ajung aici!) sau când o să îmi aduc aminte de ele (ex: când mă întreabă cineva de un consultant bun de business, mi se aprinde lampa că l-aș putea recomanda; până atunci nu mă gândisem la el) și NUMAI dacă întrunesc cele două condiții despre care vă spuneam: să îmi placă sau să cred în ele.

Ce înseamnă să îmi placă produsul? Exact ce am zis: să îmi placă :)) Nu are rost să intru în detalii. Eventual doar să fac o comparație cu berea: cum să nu vă recomand, spre exemplu, o bere băută pentru prima dată, care m-a încântat? :)

Ce înseamnă să cred în produs? Înseamnă că, la un moment dat, l-am consumat, mi-a plăcut, dar acum nu îl mai consum (ex: consultantul de business fictiv de mai sus). Oricum, de fiecare dată când voi face asta, o să vă explic de ce mi-a plăcut și de ce vi-l recomand.

Ce am zis mai sus nu înseamnă însă că, spre exemplu, nu o să pun din când în când câte un produs cu care am sau am avut o relație comercială. Doar că plasarea produsului în această secțiune NU va face obiectul unei clauze contractuale. Tradus: nu o să iau bani pe plasarea produsului aici în această secțiune, produsul o să ajungă recomandare doar pentru că mi-a plăcut sau pentru că, din diverse motive, cred în el. Și care cred că v-ar putea ajuta într-un fel sau altul. Și, oricum, de fiecare dată când o să fiu într-o astfel de situație, o să vă spun că am avut campanie la produsul cu pricina, adică să fie totul transparent și fair.

Ca să înțelegeți mai bine: să zicem că am avut contract pentru o campanie de promovare a unei beri noi. Care mi s-a părut grozavă, drept pentru care vreau să v-o recomand. De ce să nu v-o recomand? Doar pentru că am avut contract cu ea? Nu are sens, din punctul meu de vedere. Păi dacă e chiar foarte bună, de ce să nu v-o recomand? Căci beneficul pe care vi-l ofer (mă rog, amatorilor de bere, desigur) este 1. vă anunț că a apărut o bere nouă 2. v-o recomand căci este foarte bună. Acesta este beneficiul pe care vreau să vi-l ofer prin această secțiune. Sper că m-am făcut înțeles.

Acestea fiind zise, sper să vă placă această secțiune. Căci eu o să mă cam strofoc să o fac. Căci mi-am dat de lucru în fiecare zi, timp de 365 de zile pe an… :))

Primul produs recomandat în secțiunea #ZiuaȘiProdusul apare mâine dimineață. Stați pe aproape, deci. Și abonați-vă la newsletter (căsuța din partea de jos a articolului pe mobile; dreapta sus pe laptop sau desktop).

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “#ZiuaȘiProdusul – o secțiune nouă pe blog. Pentru voi!”

  1. Interesanta initiativa, presimt insa ca va deveni teribil de interactivaaaa. Esti pregatit? Si ce te faci cand lumea o sa se „ia in gura” cu tine? Se va lasa cu mari batai cu pufuleti…:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)