Ați ascultat vreodată drone metal? Puteți începe cu trupa Sunn O))). O să vă treacă repede…

Later edit: Claudiu Marghiolu a sintetizat excelent cam ce face trupa asta când i-a spus ”punk antreprenorial” =))

—————–

Dacă vi se pare cumva că am scris titlul la beție, să nu vi se pară. Trupa chiar așa se numește: Sunn O))). Cică, zic băieții, denumirea vine de la un brand de boxe, care se numește chiar Sunn și care are în logo un soare cu niște valuri, de unde denumirea trupei. Mă rog.

Sunn O))) cântă ceea ce se numește drone metal. Așa îi zic unii, io nu mă bag, niciodată nu mi-au plăcut categorisirile astea din care mai mult nu înțelegi decât înțelegi ce ar trebui să nu înțelegi. Sau ceva. Dar rețineți denumirea: drone metal. Ca să nu ziceți, dacă dați play un pic pe clipul de mai jos, că nu ați ascultat. Și să vă lăudați că, pe parte de metal, sunteți nește ntelectuali :D

sun o))) kanonCum suntem în secțiunea #CatalogulDeAlbume, ar trebui să vă zic despre ultimul album Sunn O))) – ”Kanon” – așa cum trebuie făcută o cronică de disc, cu păreri docte și asocieri de genuri și istoricul trupei și alte de astea. Numai că (cei care urmăriți mai atent această secțiune v-ați prins deja) eu nu fac de astea. Eu doar îmi spun părerea despre albumul ascultat, așa cum îmi vine și cam atât. Mă rog, pentru unii se pare că este de ajuns, motiv pentru care vă mulțumesc :)

Aceasta nu este o cronică de album pentru că nu am ascultat tot albumul. Dar, pe de altă parte, nici nu trebuie să îl asculți. Pentru că, spus direct ca de la peluza la care îmi place să mă situez mereu, dacă asculți 10 minute din el (primele 10 sau pe sărite, câte 30 de secunde, tot aia), te-ai cam prins despre ce vor să spună băieții: adică mai nimic din punct de vedere muzical. Desigur, aceasta este părerea mea fermă și irefutabilă.

V-o zic mai direct: ce fac ei de la Sunn O))) este experiment, nu muzică adevărată. Și, ca experiment, este interesant să te uiți un pic la ce fac. Dar nu mult. Pentru că, în esență, dacă pierzi prea mult timp cu ei înseamnă că ”furi” din timpul în care chiar ai putea asculta muzică.

Vă dau și o bucată cu ei în concert. Apropo de partea de experiment. Căci, zice-se, în concert ei fac oareșce show. Adică dau boxele la maximum, de leșină porumbeii din zonă, bagă fum la greu și… cam atât. Muzică, cică. Mă rog.

Ah, să nu uit: în #CatalogulDeAlbume, ”Kanon” primește nota 4. Dar pentru că am deja două beri în mine și mă simt binedispus. Gen.

https://youtu.be/jxKReSWbnZU

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Ați ascultat vreodată drone metal? Puteți începe cu trupa Sunn O))). O să vă treacă repede…”

  1. Bucurstan Gabriel

    Dar tu nu ai habar de muzica, iti spui doar parerea despre ce ai ascultat cu doua beri in tine.
    Si eu citesc tampenile tale in speranta ca aflu ceva avizat… si la final am o parere proasta despre un gen de muzica despre care nu stiam nimic… si brusc am aflat ca nu e bun… dar de la cine? Hai sa nu ne mai dam cu parerea despre orice… sau daca o facem, sa nu catalogam o creatie artistica drept buna sau proasta. Articolul tau nu e o creatie artistica, deci pot sa spun ca e prost in intregime.

    1. Mulțumesc mult pentru cuvintele înflăcărate! M-au energizat și mi-au făcut ziua. Sau ceva. Te mai aștept pe la mine. Căci văd că tâmpeniile mele au fost de ajuns de interesante ca să îți pierzi o bucată din timp cu comentariul ăsta =))

  2. Pingback: Cam așa arată “Falling Down” - Otherside, primul videoclip live 360° românesc - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.