La moartea sa, David Bowie ne-a oferit un cadou superb: Blackstar

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Sunt foarte trist în dimineața asta. Pentru că am aflat că David Bowie a murit. Vestea m-a lovit groaznic. M-ar fi lovit oricum, pentru că, deși nu mi-a plăcut niciodată la modul decisiv acest artist (nu rezonam cu el, nu vă pot explica de ce…), l-am respectat mereu. Dar spun că m-a lovit mai tare ca oricând pentru că în weekend am ascultat ultimul lui album, ”Blackstar”. De trei ori. Și chiar mă pregăteam să scriu astăzi ceva de genul ”nu mi-a plăcut niciodată Bowie, dar ultimul album este unul genial”.

Blackstar_album_coverIar Blackstar este un album genial. Când l-am ascultat prima dată, i-am spus doamnei mele (care m-a privit mirată, știind că David Bowie nu e nici pe departe printre favoriții mei) că sunt onorat că trăiesc o bucată de istorie muzicală, pentru că rareori se întâmplă, în viața unui ascultător de muzică, să spună ”acesta este un album genial, o bucată de istorie”. Iar Blackstar este un album genial.

Aș fi vrut să vă spun mai multe despre acest album, despre cum de la primele măsuri de ia pe sus și nu te mai lasă până la ultimul acord, când simți o imensă părere de rău că s-a terminat. Să vă spun că versurile sunt colosale (și multe dintre ele acum, când știu că Bowie este mort, capătă alte valențe…). Să vă recomand să ascultați acest album și să faceți rost de el pentru colecția personală.

Dar parcă nu mai am energie să fac asta. Vestea morții lui David Bowie m-a dat peste cap total…

Îi mulțumesc doar pentru acest ultim album. Un superb cadou făcut posterității. Un extraordinar mesaj de adio către noi, cei care am rămas pe lumea asta ca să ne aducem aminte mereu că și artiștii colosali dau, la un moment dat, ultimul concert din viața lor. Iar aplauzele noastre sunt mute și pe dinăuntru…

PS Pentru că viața trebuie să meargă înainte, dau și o notă în #CatalogulDeAlbume: nota 10. Probabil singurul 10 care o să stea multă vreme singur în acest catalog.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “La moartea sa, David Bowie ne-a oferit un cadou superb: Blackstar”

  1. Pingback: Cam așa cântă niște căprioare spaniole, numite Hinds - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)