Proaspăt lansat: Albumul ”Horizon” de la timișorenii JazzyBit

Spun din start că îmi declin competența în ceea ce privește realizarea unui review de album de jazz. Deși respect enorm genul acesta și deși îl ascult cu mare, mare plăcere, nu se poate spune că sunt o lecuță de specialist. Nici pe departe. Sunt, dacă vreți, la nivelul de amator informat. Atât. Nimic mai mult. Așa că ceea ce vă spun mai jos reprezintă doar părerea mea de om care ascultă muzică la greu și, cumva, ceva, ceva tot s-a legat de mine :)

horizon jazzybit”Horizon” al timișorenilor de la JazzyBit este primul album care intră în #CatalogulDeAlbume. Ceea ce este o onoare în sine deja, desigur :)) Dar, dincolo de glumă, chiar este o onoare. Pentru mine. Căci m-am lipit de muzica lor de când i-am auzit prima dată. Și de atunci lipit am rămas :)

Cum ziceam, nu mă bag să analizez ce și cum cântă trupa. Dar, ca feeling, tot spun următorul lucru: se vede (mă rog, se aude) foarte bine că băieții comunică excelent unul cu celălalt. ”Horizon” transmite exact acest lucru, că trupa este foarte bine sudată și că băieții se completează și se potențează reciproc foarte frumos. Altfel spus, de fiecare dată când iese în prim plan un instrument, celelalte două îi asigură un background excelent exact ca să iasă în față și să se audă foarte bine. Ceea ce mie îmi place corespunzător.

Îmi aduc aminte de ce zicea Teodor Pop, pianistul trupei, când am făcut un interviu cu el: ”Dacă unul dintre noi se va retrage, trupa va înceta să existe”. Este, dacă vreți, motto-ul trupei. De unde și coeziunea asta teribilă care se simte de fiecare dată când îi asculți.

Puteți cumpăra albumul „Horizon” în CD fizic sau în formă digitală de pe pagina de Bandcamp a formației. Pe băieți îi puteți vedea live în concertele înșirarate mai jos (urmăriți și pagina de facebook, acolo o să mai anunțe concerte). Dacă ajungeți la concerte o să puteți cumpăra de la fața locului și CD-ul, are un booklet de 16 pagini ce cuprinde ilustrații grafice create de Ovidu Hrin pentru fiecare dintre cele șapte piese, menite să completeze percepția ascultătorului într-o direcție sinestezică.

Concerte de lansare ”Horizon”

Timișoara – 4 martie
Cluj – 5 martie
Sighișoara – 6 martie
Oradea – 11 martie
Sibiu – 12 martie
Debrecen (Ungaria) – 13 martie
Satu Mare – 17 martie
Baia Mare – 18 martie
Bistrița – 19 martie

Cele șapte piese compuse de JazzyBIT pentru „Horizon” s-au născut între vara lui 2014 și septembrie 2015, când au fost înregistrate, mixate și masterizate de către Bence Brucker în doar cinci zile, la renumitul studio SuperSize Recording din Budapesta. Albumul este publicat la EM Records, casa de discuri a cunoscutei vocaliste de jazz Elena Mîndru, actualmente stabilită în Finlanda. Designul albumului a fost realizat de către Ovidiu Hrin/Synopsis.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.