Aceștia sunt cei 3 câștigători ai câte 100 de E cu textele lor despre antreprenoriat social

Dragilor,

Iar am comis-o ca să zic așa. Adică mi-am dat de lucru, că nu știu cum să o zic mai direct :) Dar, pe de altă parte, nu pot zice că nu îmi place, chiar nu pot. Pentru că a fost fain să văd că la provocarea mea să îmi scrieți texte despre antreprenoriat social am primit 23 de texte foarte bune. Și când zic asta să știți că așa este! Așa, ca idee, chiar vă recomand celor care mi-ați trimis texte și care nu aveți blog să vă gândiți serios la posibilitatea asta. Pentru că, repet, textele au fost foarte bune. Le puteți găsi pe toate în secțiunea #Antreprenoriat.

Mi-a fost foarte greu să jurizez. Tocmai pentru că textele au fost bune. Am tot făcut liste scurte și cât mai scurte, am reluat de trei ori lectura tuturor textelor, m-am uitat atent la fiecare dintre ele. Iar apoi am decis. Subiectiv, ca orice decizie pe bază de jurizare, ca să zic așa.

Câștigătorii celor trei premii de câte 100 de Euro sunt: Raluca Manaila, Diana Solomon, Dana Crăciun. Felicitări câștigătoarelor (acum văd că sunt doar fete…) și mulțumiri tuturor participanților! Cu mențiunea că, la cât de bine a ieșit, o să mai fac de astea la mine pe blog, deci stați aproape :)

cristian-birta-300x159Se cuvine să adresez mulțumiri și celor de la Chivas, fără de care nu aș fi pornit secțiunea #Antreprenoriat și nici nu m-aș fi gândit la această provocare, ca parte a excelentei inițiative Chivas – The Venture, ajunsă în faza finală, după cm vă raportez mai jos.

10 dintre cele mai promițătoare afaceri românești cu impact social au participat pe 11 noiembrie la sesiunea de pitch organizată de Chivas Regal, în cadrul semifinalei locale a competiției The Venture. Dintre acestea, 5 afaceri au fost selectate de juriu pentru a merge mai departe, în cursa pentru un loc în finala globală The Venture. Finaliștii pot fi votați de public pe www.theventurevote.ro, în perioada 12 noiembrie 2015 – 5 ianuarie 2016. 

Babele este o platformă online de open sourcing dedicată inovației, care are ca scop binele comunității. Platforma facilitează conexiunea dintre antreprenorii sociali și stakeholderii relevanți, pentru a construi și valida împreună strategiile de business astfel încât impactul social al acestora să-și atingă potențialul maxim. 

Bookster este prima bibliotecă pentru companii din România. Bookster selectează cele mai bune cărți din lume și le livrează la birou săptămânal, gratuit pentru angajați, pe baza abonamentului oferit de companie. Astfel, companiile oferă angajaților un instrument eficient pentru dezvoltarea personală și profesională. 

ORIN System este compania care își propune să reducă poluarea prin sisteme integrate de iluminat, care folosesc energia becurilor speciale pentru a genera ioni negativi în aerul contaminat, curățând orice urmă de poluare. În acest fel, noxele și mirosurile neplăcute nu sunt mascate sau evacuate, ci eliminate.  

SafeDrive este aplicația mobilă care diminuează numărul accidetenlor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan, încurajând șoferii să renunțe la folosirea acestuia în timpul condusului și recompensându-i cu puncte. Punctele se transformă în vouchere, care pot  fi  folosite pentru a achiziționarea de produse sau servicii comercializate de partenerii SafeDrive, direct în aplicație.  

Symme3D este companie care produce imprimante multifuncționale ce printează tridimensional părți anatomice umane. Scopul printării organelor la scară reală este de a ajuta doctorii chirurgi să determine tactil și cu mai multă precizie poziția tumorilor înainte de operații. Astfel, se reduce timpul de anestezie, iar riscurile la care pacienții sunt supuși pe masa de operație sunt diminuate.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Aceștia sunt cei 3 câștigători ai câte 100 de E cu textele lor despre antreprenoriat social”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.