Noi suntem cea mai mare formă de antreprenoriat social!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Dragilor,

De curând am lansat secțiunea #Antreprenoriat la mine pe blog. În cuvântul de lansare, cum ar veni, mi-am deschis nițel sufletul, așa că vă recomand să dați un ochi, poate – cine știe… – vă ajută ce am zis pe acolo :) Tot atunci am lansat și un concurs de texte pe tema antreprenoriatului social, la care puteți câștiga câte 100 de Euro. Concursul este în derulare, deci vă aștept textele la adresa de mail cristi.china at gmail. com (detalii despre concurs găsiți aici).

The-Venture-1-1024x576Și, pentru că vorbim despre antreprenoriat, vă aduc aminte de excelenta inițiativa Chivas – The Venture, care este, pe scurt, o oportunitate pentru business-urile cu impact social de a se dezvolta, de a primi sprijin financiar și, nu în ultimul rând, de a obține un lucru visat de mulți: recunoaștere internațională. Am scris mai multe despre această inițiativă, din al cărei juriu am onoarea să fac parte.

Vă recomand, dacă sunteți în zona de antreprenoriat să vă înscrieți în competiție. Pentru că va fi o experiență foarte faină pentru voi :)

Bun, să revenim la concursul de texte pe tema antreprenoriatului social. Aveți mai jos primul text pe care l-am primit și care poartă semnătura Danei Crăciun. Enjoy :)

—————————-

Probabil te gândești cine sunt și de ce vreau să scriu un text (probabil plictisitor, pentru multe persoane din categoria mea de vârstă) despre antreprenoriatul social. Ei bine, o să fac o scurtă introducere. Sunt Dana și am luat textul ăsta ca pe o provocare, îți pot spune cu siguranță că am ieșit din zona mea de confort. Nu știu cum o să iasă , așa că mi-ar plăcea să te am alături de mine în experiența asta.

La fel cum noi, ființele umane, avem nevoie să ieșim din când în când din zona noastră de confort pentru diverse motive (în general aș pune accent pe evoluție, atât pe plan personal, cât și profesional), așa și o societate, cu ajutorul oamenilor care trăiesc în ea, trebuie modificată pentru o continuă evoluție. Pentru a face un progres, automat este nevoie de schimbări; eliminarea problemelor deja existente este lucrul de care cei mai mulți oameni se feresc sau pe care cei mai mulți decid să îl ignore în totalitate.

Am ajuns și la ideea textului meu: antreprenoriatul social. Ei bine, antreprenoriatul social pentru societate, după cum îl văd și înțeleg eu, este raza aia caldă de soare pe care o simți după o iarnă friguroasă, când în sfârșit îți vine să îți dai jos stratul de pături de pe tine și să ieși la o plimbare.

Antreprenoriatul social, cu ajutorul timpului, face pentru societate face cam ce face un plasture pentru tine atunci când îl pui pe o rană: vindecă. Antreprenoriatul social poți să îl compari cu tine atunci când dai mâncare unui om al străzii(la o scară mult mai largă, firește).

strada banuluiCu alte cuvinte, antreprenoriatul social are rolul de a ajuta societatea să evolueze, obervându-i problemele majore și încercând, pe cât posibil, să i le diminueze(să fim serioși, la câte probleme există în lumea asta și la cât de mari sunt majoritatea, nu pot fi eliminate în întregime).

Poate că nu ai auzit de antreprenoriat social, dar află că ești înconjurat de oameni care se ocupă cu asta și că, chiar dacă te izbești de problemele societății la fiecare colț de stradă, ca să spun așa, cineva, în momentul în care te întrebi ce se întâmplă cu societatea în care trăiești, încearcă să o facă un loc mai bun.

Ce cred eu despre toată treaba cu antreprenoriatul social? O să încep cu părerile despre antreprenori, pe care îi admir foarte tare. De ce? Pentru că ei fac ceea ce fac pentru noi, pentru o viață mai bună nu numai a celor care suferă de sărăcie sau de handicapuri, noi toți facem parte din societate și cu toții contribuim atât la lucrurile bune, cât și la cele rele. Ei încep de la zero proiecte în care investesc(nu mă refer numai la bani, timpul este mult mai important, nu mai ai cum să îl recuperezi), riscă să nu iasă totul cum se așteptau și să constate că tot ce au încercat să facă a fost în zadar.

Sincer vorbind, dacă aș avea vreodată impulsul să încep un proiect de la zero, cred că aș pierde zeci de zile și de nopți gândindu-mă dacă ar fi o idee bună, cum ar arăta ideea în fața necunoscuților cărora ar trebui să le-o prezint, dacă ar prinde și multe alte întrebări din aria asta, din nou și din nou și din nou. De-asta îi admir. Pentru că au inițiativă, au curaj, au o viziune.

Cât despre antreprenoriatul social, consider că ar trebui din ce în ce mai promovată ideea asta, nu cred că ar trebui să mai existe oameni care să nu știe despre ce e vorba pentru că, până la urmă, noi suntem societatea și noi toți avem puterea să prevenim și să diminuăm problemele care apar. Dacă mă gândesc mai bine, noi suntem (sau am avea potențial, dacă toți ne-am implica) cea mai mare formă de antreprenoriat social, noi putem schimba și influența lucrurile care nu ne convin(probabil ar fi nevoie să ieșim puțin din zona noastră de comfort, că tot vorbeam de asta mai sus), noi putem schimba viitorul.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Noi suntem cea mai mare formă de antreprenoriat social!”

  1. Pingback: Am câștigat cu ajutorul Antreprenoriatului Social! | Anatomia unei idei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)