Hai să discutăm un pic despre femeile antreprenor

Aş vrea să precizez chiar de la bun început că pe mine mă indispun într-o mare măsură astfel de delimitări gen femei antreprenor vs. bărbaţi antreprenor şi că aş vrea să se spună doar antreprenori. Punct. Numai că, vedeţi voi, oricât de tare m-ar indispune vorbirea despre aşa ceva, realitate îmi dă peste freză cu situaţia din teren, cum ar veni.  Care situaţi nu este deloc roză, ca să nu zic mai mult. Şi care situaţie ne îndeamnă să ne punem întrebarea absolut firească „de ce nu vedem mai multe femei antreprenor?„. Drept pentru care, oricât de tare m-ar indispune discuţia cu pricina, ea este necesară. Cu menţiunea că aş vrea tare mult să nu o dăm în acuze de misoginism sau, de cealaltă parte, de faze de astea penibile cu „staţi la cratiţă”, pentru că o să mă indispun şi mai tare şi o să îmi tremure mâna într-o asemenea măsură încât o să dau de câteva ori click pe mark as spam.

Aşadar vă lansez următoarea provocare: cine este de vină că nu sunt mai multe femei antreprenor? Răspunsul, dacă îmi permiteţi, nu este unul foarte simplu şi în nici un caz din zodia lui alb/negru, ci dintr-o imensă plajă de nuanţe griuliu. Pe care vă invit să le spuneţi mai jos.

Precizez că vreau să aud părerile voastre despre subiectul în cauză ca să fiu cu muniţia la mine, cum ar veni, când o să merg la Girls in Tech, eveniment din cadrul imensităţii numite How to Web, eveniment la care am din nou onoarea de a fi blogger oficial.

11 comentarii la “Hai să discutăm un pic despre femeile antreprenor

 1. Marius C. Răspunde

  Legat de antreprenoriat, sfatuiesc pe oricine ca sa-si ia in echipa cel putin o femeie.
  Femeile pot deschide usi care de obicei nu vor sa se deschida. :)
  De asemenea, femeile pot rezolva mult mai rapid diverse probleme, mai ales cand e de negociat cu barbatii.

  • Cristian China Birta Răspunde

   Confirm ca, cel putin pentru mine, regula este ca lucrez excelent cu femei. Dar si cand te loveste cate o exceptie, apoi sa te tii, fraticule… :))

 2. Ivan Mihaela Răspunde

  Bine, voi face un articol (aproximativ)pe tema asta. :)
  În Finlanda, prin lege este reglementat raportul dintre sexe: http://mihaelaivan.com/2012/09/04/raportul-dintre-sexe-reglementat-prin-lege/.
  Am facut eu un reserch pe tema dominatiei masculine, intr-o societate cu un nivel mare de feminitate, însa nu-i strict legata de antreprenori.
  Fac articolul si sintetizez :)
  Asi fi, tare onorata sa te ajunt cu niste informații.

  • Cristian China Birta Răspunde

   Pai ai putea scrie un guest post aici pe chinezu.eu pe tema asta :) Daca ti se pare ok ideea, astept sa imi dai pe mailul pe care il stii.

 3. Ciprian Răspunde

  De ce nu este o femeie blogger oficial la acest event despre…femei?

  • Cristian China Birta Răspunde

   Buna intrebare…

   • nebuloasa Răspunde

    Este. Acolo voi fi :)

    • Ciprian Răspunde

     nu o lua personal, putea fi oricine și cu aceleasi preocupari in locul tau, la fel as fi intrebat: da’ cum vine asta cu teatrul, muzica, festivalurile, sportul și techul-antreprenoriatul? stiu ca femeile-s mai multitasking da’ totusi…

 4. Ioana Chiorean (@ioana_cis) Răspunde

  Hwy, Abia astept sa vad despre ce e vorba la lansarea Girls in Tech.. si cum nu cred ca ajung la bucuresti.. keep us updated please!

 5. Flori Răspunde

  Pentru ca femeile sunt privite inca cu scepticism dar sunt convinsa ca vor lua avant si vom vedea din ce in ce mai multe femei antreprenor. Cel putin am vazut ca sunt din ce in ce mai multe femei in posturi de conducere din importante companii multinationale. Chiar CNN Money a realizat topul celor 50 mai influente femei din mediul business. E interesant de vazut.

 6. Ramona Răspunde

  Din punctul meu personal de vedere, femeile prefera stabilitatea si de aceea nu risca si nici nu se arunca cu capul inainte in business. Ele mizeaza pe o cariera de succes si un loc al lor stabil (job-ul) care sa le ofere satisfactii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: