26.04.2017

Hai să discutăm un pic despre femeile antreprenor

Aş vrea să precizez chiar de la bun început că pe mine mă indispun într-o mare măsură astfel de delimitări gen femei antreprenor vs. bărbaţi antreprenor şi că aş vrea să se spună doar antreprenori. Punct. Numai că, vedeţi voi, oricât de tare m-ar indispune vorbirea despre aşa ceva, realitate îmi dă peste freză cu situaţia din teren, cum ar veni.  Care situaţi nu este deloc roză, ca să nu zic mai mult. Şi care situaţie ne îndeamnă să ne punem întrebarea absolut firească „de ce nu vedem mai multe femei antreprenor?„. Drept pentru care, oricât de tare m-ar indispune discuţia cu pricina, ea este necesară. Cu menţiunea că aş vrea tare mult să nu o dăm în acuze de misoginism sau, de cealaltă parte, de faze de astea penibile cu „staţi la cratiţă”, pentru că o să mă indispun şi mai tare şi o să îmi tremure mâna într-o asemenea măsură încât o să dau de câteva ori click pe mark as spam.

Aşadar vă lansez următoarea provocare: cine este de vină că nu sunt mai multe femei antreprenor? Răspunsul, dacă îmi permiteţi, nu este unul foarte simplu şi în nici un caz din zodia lui alb/negru, ci dintr-o imensă plajă de nuanţe griuliu. Pe care vă invit să le spuneţi mai jos.

Precizez că vreau să aud părerile voastre despre subiectul în cauză ca să fiu cu muniţia la mine, cum ar veni, când o să merg la Girls in Tech, eveniment din cadrul imensităţii numite How to Web, eveniment la care am din nou onoarea de a fi blogger oficial.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Cum văd oamenii reclamele. Sau nu :D

Vreau foarte mult să ajung sâmbătă la acest eveniment

11 comentarii

 1. Marius C.
  joi, 4 octombrie 2012, 08:43

  Legat de antreprenoriat, sfatuiesc pe oricine ca sa-si ia in echipa cel putin o femeie.
  Femeile pot deschide usi care de obicei nu vor sa se deschida. :)
  De asemenea, femeile pot rezolva mult mai rapid diverse probleme, mai ales cand e de negociat cu barbatii.

  Răspunde
  • joi, 4 octombrie 2012, 09:03

   Confirm ca, cel putin pentru mine, regula este ca lucrez excelent cu femei. Dar si cand te loveste cate o exceptie, apoi sa te tii, fraticule… :))

   Răspunde
 2. joi, 4 octombrie 2012, 09:07

  Bine, voi face un articol (aproximativ)pe tema asta. :)
  În Finlanda, prin lege este reglementat raportul dintre sexe: http://mihaelaivan.com/2012/09/04/raportul-dintre-sexe-reglementat-prin-lege/.
  Am facut eu un reserch pe tema dominatiei masculine, intr-o societate cu un nivel mare de feminitate, însa nu-i strict legata de antreprenori.
  Fac articolul si sintetizez :)
  Asi fi, tare onorata sa te ajunt cu niste informații.

  Răspunde
  • joi, 4 octombrie 2012, 14:49

   Pai ai putea scrie un guest post aici pe chinezu.eu pe tema asta :) Daca ti se pare ok ideea, astept sa imi dai pe mailul pe care il stii.

   Răspunde
 3. joi, 4 octombrie 2012, 14:13

  De ce nu este o femeie blogger oficial la acest event despre…femei?

  Răspunde
  • joi, 4 octombrie 2012, 14:50

   Buna intrebare…

   Răspunde
   • joi, 4 octombrie 2012, 14:53

    Este. Acolo voi fi :)

    Răspunde
    • joi, 4 octombrie 2012, 15:22

     nu o lua personal, putea fi oricine și cu aceleasi preocupari in locul tau, la fel as fi intrebat: da’ cum vine asta cu teatrul, muzica, festivalurile, sportul și techul-antreprenoriatul? stiu ca femeile-s mai multitasking da’ totusi…

     Răspunde
 4. joi, 4 octombrie 2012, 14:22

  Hwy, Abia astept sa vad despre ce e vorba la lansarea Girls in Tech.. si cum nu cred ca ajung la bucuresti.. keep us updated please!

  Răspunde
 5. joi, 4 octombrie 2012, 15:52

  Pentru ca femeile sunt privite inca cu scepticism dar sunt convinsa ca vor lua avant si vom vedea din ce in ce mai multe femei antreprenor. Cel putin am vazut ca sunt din ce in ce mai multe femei in posturi de conducere din importante companii multinationale. Chiar CNN Money a realizat topul celor 50 mai influente femei din mediul business. E interesant de vazut.

  Răspunde
 6. Ramona
  joi, 4 octombrie 2012, 18:18

  Din punctul meu personal de vedere, femeile prefera stabilitatea si de aceea nu risca si nici nu se arunca cu capul inainte in business. Ele mizeaza pe o cariera de succes si un loc al lor stabil (job-ul) care sa le ofere satisfactii.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *