Hai să discutăm un pic despre femeile antreprenor

Aş vrea să precizez chiar de la bun început că pe mine mă indispun într-o mare măsură astfel de delimitări gen femei antreprenor vs. bărbaţi antreprenor şi că aş vrea să se spună doar antreprenori. Punct. Numai că, vedeţi voi, oricât de tare m-ar indispune vorbirea despre aşa ceva, realitate îmi dă peste freză cu situaţia din teren, cum ar veni.  Care situaţi nu este deloc roză, ca să nu zic mai mult. Şi care situaţie ne îndeamnă să ne punem întrebarea absolut firească „de ce nu vedem mai multe femei antreprenor?„. Drept pentru care, oricât de tare m-ar indispune discuţia cu pricina, ea este necesară. Cu menţiunea că aş vrea tare mult să nu o dăm în acuze de misoginism sau, de cealaltă parte, de faze de astea penibile cu „staţi la cratiţă”, pentru că o să mă indispun şi mai tare şi o să îmi tremure mâna într-o asemenea măsură încât o să dau de câteva ori click pe mark as spam.

Aşadar vă lansez următoarea provocare: cine este de vină că nu sunt mai multe femei antreprenor? Răspunsul, dacă îmi permiteţi, nu este unul foarte simplu şi în nici un caz din zodia lui alb/negru, ci dintr-o imensă plajă de nuanţe griuliu. Pe care vă invit să le spuneţi mai jos.

Precizez că vreau să aud părerile voastre despre subiectul în cauză ca să fiu cu muniţia la mine, cum ar veni, când o să merg la Girls in Tech, eveniment din cadrul imensităţii numite How to Web, eveniment la care am din nou onoarea de a fi blogger oficial.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

11 thoughts on “Hai să discutăm un pic despre femeile antreprenor”

 1. Legat de antreprenoriat, sfatuiesc pe oricine ca sa-si ia in echipa cel putin o femeie.
  Femeile pot deschide usi care de obicei nu vor sa se deschida. :)
  De asemenea, femeile pot rezolva mult mai rapid diverse probleme, mai ales cand e de negociat cu barbatii.

    1. nu o lua personal, putea fi oricine și cu aceleasi preocupari in locul tau, la fel as fi intrebat: da’ cum vine asta cu teatrul, muzica, festivalurile, sportul și techul-antreprenoriatul? stiu ca femeile-s mai multitasking da’ totusi…

 2. Pentru ca femeile sunt privite inca cu scepticism dar sunt convinsa ca vor lua avant si vom vedea din ce in ce mai multe femei antreprenor. Cel putin am vazut ca sunt din ce in ce mai multe femei in posturi de conducere din importante companii multinationale. Chiar CNN Money a realizat topul celor 50 mai influente femei din mediul business. E interesant de vazut.

 3. Din punctul meu personal de vedere, femeile prefera stabilitatea si de aceea nu risca si nici nu se arunca cu capul inainte in business. Ele mizeaza pe o cariera de succes si un loc al lor stabil (job-ul) care sa le ofere satisfactii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.