#LaCeAjutaUnMBA cu Marian Ignat, Head of Retail Distribution BCR

Notă: Articol realizat în parteneriat cu City College Romania, University of York Europe Campus. Dacă te interesează mai multe informații despre înscriere la acest MBA, contacteaz-o cu încredere pe Alina Toader la alina.toader@york.citycollege.eu sau telefon 0722610561.

Am stat de vorbă cu Marian Ignat, Head of Retail Distribution BCR. Pe subiectul meu cu #LaCeAjutăUnMBA. Că doar am o secțiune specială pe blog pentru asta.

Ideea era că am pornit la drum încercând, prin interviurile pe care le-am făcut, să îi ajut pe cei care ar vrea să facă MBA să înțeleagă care-i faza, ca să zic așa. Eu gândindu-mă că-s prea bătrân să mă apuc eu. Doar că cei cu care am povestit au început să îmi bage dubiul…

Cum a făcut și Marian. După cum poți vedea, citi sau auzi. După cum dorești :)

Ai mai jos atât varianta cu transcrierea ideilor principale, dar și varianta video. De asemenea, poți asculta varianta podcast pe: SpotifyApple PodcastYoutubeSoundCloud sau Libsyn.

Am făcut MBA-ul , în 2010 și eram în plină criză financiară și cumva contra intuiției am zis că e momentul să investesc în mine. Crizele apar și dispar, valoarea apartamentului crește dar investiția în tine rămâne. Am decis să fac o schimbare, ăsta a fost momentul.

M-am înscris la MBA pentru că simțeam nevoia să fac mai multe lucruri. Eu am terminat facultatea de matematica dar nu aveam șablonul ăla pe care îl are fiecare bancher, astfel am zis să acopăr și zona cealaltă, să nu existe discuții. Eu am optat pentru MBA-ul pe care îl  oferă City College. Atât în școala generală cât și în liceu încercam să am mereu răspunsurile la mine. Ei bine, acest lucru a durat până la primul examen la MBA, profesorii mi-au spus că lucrurile nu merg chiar așa. Nu e așa de important răspunsul, mai importantă e întrebarea.

Astfel, m-am apucat să învăț din timp, am cerut delay aproximativ o lună ca într-un final să iau cea mai proastă notă. Eu rămăsesem blocat în mentalitatea mea din cei 12 ani de liceu. Aici însă era mai puțin important să tocești informația, era mai important să o parcurgi și să-ți găsești soluția. La sfârșitul MBA-ului, am avut un examen similar și am luat cea mai mare notă, petrecând doar 5 zile maxim pe tot subiectul și făcând lucrurile cu plăcere. Am înțeles că e mult mai importantă întrebarea decât răspunsul.

Am rămas cu 2 lucruri din MBA:

Întrebarea e mai importantă decât răspunsul.

Nu trebuie să citesc toate porcăriile până la capăt, am ajuns la capacitatea de a citi pe diagonală. De multe ori în cărțile de business primul capitol e cel mai important iar după informația se repetă.

Adevăratele costuri, nu banii…

În funcție de cât vrei tu să înveți. Sacrificiul pe care-l faci pentru familie ar trebui să-l faci cum trebuie dar eu zic că merită, până la urmă le poți îmbina. Poate ai niște hobby-uri pe care le pui pe hold deocamdată. Poate și organizația în care lucrezi te poate lăsa să ai focus în pregătire pentru că și ea va beneficia de MBA-ul tău. Timp, bani, relații astea sunt sacrificiile pe care le faci cu adevărat.

Networking-ul

Am rămas cu cunoștințe dar ușor, ușor se mai trece timpul și peste noi, discutăm dar nu atât de mult cât mi-aș dori. Rămâi cu relații, cu oameni din alte industrii iar programul în sine te ajută să-ți faci prieteni și din alte țări, treaba asta e importantă.

A contat diploma de MBA în companie?

Contează deși nu m-am uitat în perspectiva asta, nu știu dacă s-a uitat cineva să-mi vadă diploma de MBA dar e mai important cum te simți tu, dacă ai capacitatea de a face față oricărei provocări.

Viitorilor studenți le doresc să rămână cu inima deschisă și să preia cât mai mult din ce se întâmplă acolo pentru că sacrificiile sunt mult mai mici decât ceea ce câștigi cu adevărat.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.