Cât costă un MBA și la ce te ajută

Notă: Articol realizat în parteneriat cu City College Romania, University of York Europe Campus. Dacă te interesează mai multe informații despre înscriere la acest MBA, contacteaz-o cu încredere pe Alina Toader la alina.toader@york.citycollege.eu sau telefon 0722610561.

Unul din regretele mele profesionale este că nu am făcut un MBA.

Bine, ai putea zice că la aproape 48 de ani nu-s chiar așa de bătrân. Și aș putea să mă apuc. Așa zice și Alina Toader de la City College Romania, University of York Europe Campus. Că nu la vârstă să mă uit. Ci la altceva.

Așa că am luat-o la întrebări. Iar răspunsurile sale s-ar putea să fie și pentru tine. Vorbim despre costurile unui MBA. Nu doar cele financiare. Ci și de timp. De nervi. De stres. De alea, alea. Dar vorbim și despre beneficiile unui MBA. Nu doar cele financiare :)) Ci și despre creșterea încrederii în sine. Despre relațiile de amiciție, business și chiar de prietenie pe care le stabilești cu colegii tăi.

Pe scurt, cred că este un interviu din care chiar înțelegi la modul cât de cât ideal #LaCeAjutaUnMBA.

Ai mai jos atât varianta cu transcrierea ideilor principale, dar și varianta video. De asemenea, poți asculta varianta podcast pe: SpotifyApple PodcastYoutubeSoundCloud sau Libsyn.

Aia zic :)

Despre City College Romania, University of York Europe Campus

Am pornit pe drumul educației în 2006 când am adus împreună cu echipa mea un MBA, un alt program din UK, în parteneriat cu Facultatea Internațională din Grecia. A fost wow, aveam în jur de 150 de înscrieri, oamenii au rămas uimiți. Am construit acest brand academic în România și în regiune până în 2016 când lucrurile s-au schimbat. Sheffield a fost în top trei dar a avut parte de schimbări.

A venit Brexit, pandemia și atunci a fost pusă problema, ce facem noi? Astfel am făcut un parteneriat cu University of York din UK, alături de University of Sheffield, acestea împreună sunt elita academică britanică. În acest top sunt 33 de universități high quality, toată lumea are încredere în standardele educaționale de acolo și orice absolvent demonstrează în timp valoarea educației primite. Noi am făcut parteneriat cu University of York în 2019 alături de campusul nostru internațional din Grecia, Salonic.

În Salonic, oamenii au adus educația britanică din 1989, prin Sheffield. Sunt lideri în educație internațională în tot sudul Europei. Noi oferim MBA-uri în Serbia, România, Armenia și nu doar, astfel suntem lideri în regiune.

Avem parteneriat și cu Universitățile Strasbourg din Franța, oferim educație franceză de top quality, MBA-ul de astăzi implică Executive MBA de la University of York UK, University of Strasbourg of France și acest hub din sud- estul Europei care este City College of York Europe Campus. Împreună acești trei piloni oferă un executive MBA cu dublă diplomă în România,  suntem doar trei programe de genul ăsta în România

Aceste parteneriate academice “împing” armonios mai multe sisteme educaționale pentru ca studentul MBA să primească mai multe perspective educaționale. Profesorii din mai multe țări și ceea ce înveți în cadrul unui MBA te îmbogățesc fantastic.

Eu am făcut MBA-ul în 2006 și am fost fascinată, poți să oferi întrebări, să primești răspunsuri. Networking-ul ăsta e fantastic, mi-am făcut prieteni și asta e atât de valoros. MBA-ul, mi-a oferit partea asta personală și profesională. Am ajuns să gândesc mult mai strategic, analitic și din mai multe perspective. MBA-ul a fost o cărămidă solidă în cariera mea, a făcut să urmez și psihologie, viața e o continuă învățare și asta e o fericire.

Cred mult în educație, de aici apare schimbarea, mai ales în zona noastră. Sunt foarte bucuroasă că mi-am adus și eu aportul aici. MBA-ul  și educația mi-a fost baza, m-am dus spre psihologie, spre neurologie, îmi pun întrebări de ce suntem noi aici, astfel mi-am găsit locul pe acest pământ, am un sens pentru mine, pentru familia mea și pentru oamenii cu care interacționez.

Vreau ca oamenii să-și pună întrebarea: Oare mă va ajuta acest MBA în viață?

De ce să faci un MBA?

Pentru dezvoltarea ta personală și profesională. Vii acolo să iei ceva și întotdeauna le sugerez candidaților să se gândească ce programe își aleg, pentru că sunt programe bune în România și trebuie să-l alegi pe ăla pe care îl simți tu cel mai bine pentru tine. Noi suntem singurii din România care avem această diplomă dublă, mai există și acest SMA management din Londra.

Oamenii aceștia recunosc absolvenții York iar această diplomă e echivalentă unei diplome de masterat în UK. Termini MBA-ul cu trei cărți de vizite foarte importante pentru un om, nu vii pentru diplomă chiar dacă valorează foarte mult, pentru stima de sine contează foarte mult această diplomă și ce-ți oferă ea.

MBA-ul e gândit pentru oamenii ocupați, care au job, familie și copii. Dedici doar un singur weekend pe lună dar e nevoie de suportul familiei, din noiembrie încep cursurile. În doi ani de studii sunt 9 weekenduri, ca și prezență fizică nu e foarte mult.

E recomandat să studiezi foarte mult, ai de citit foarte multe articole, ai de făcut și o lucrare, e esența teoriei învățate pe care o transferi într-un studiu de caz în compania ta.

Primul modul e dedicat organizării echipei, oamenii își aleg cel mai mult partea cu motivația, cum să-și motiveze angajații. Oamenii timp de două luni  aplică cele învățate în cadrul MBA-ului în echipele sale. Oamenii își iau această ancoră academică și o duc în echipa sa.

Nu există vârstă pentru a face un MBA

Am studenți 50 +, am avut un student de 59 de ani și a fost primul în clasă. Mă bucur că vin oameni de la 30 + la MBA, asta aduce valoare, creăm un mediu foarte inspirațional.

Vin oameni și-mi spun: Mulțumesc Alina, mi-ai schimbat viața. Doi ani de MBA schimbă viața dramatic, oamenii deschid afaceri, numai au bariere, se relochează într-o altă țară.

Costurile

MBA oferă șansa tuturor oamenilor să aibă parte de această educație de calitate, prețul este de 13.875 €, și poate fi plătit în 5 rate pe 3 ani, aproximativ 5000 pe an.

Ăsta e un program de 30.000 €, dar noi n-am vrut să facem o singură grupă am vrut să creăm două grupe și să oferim șansa acestor oameni să aibă parte de o altfel de educație.

Oamenii știu că au investit bani și pe lângă familie și job își fac timp să facă și acest MBA care le oferă foarte mult.

Alte costuri

Cele trei deplasări externe se plătesc individual, aproximativ 1500 € per deplasare, 20.000 € ar fi investiția totală. Am avut un client din Dubai, pentru el acest MBA a fost foarte accesibil, acolo la el e foarte, foarte scump. Am avut și o persoană care schimba trei avioane ca să ajungă la curs și făcea acest lucru cu multă plăcere.

Notă: Articol realizat în parteneriat cu City College Romania, University of York Europe Campus.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.