Știai că în Google Maps poți planifica activități în grup? Plus încă 9 chestii pe care s-ar putea să nu le știi… :D

Dacă ai ajuns pe acest articol, ai două variante: ori faci testul ăsta ca să vezi cât de bine te pricepi să folosești Google Maps, ori citești în continuare, punându-ți întrebarea ”câte din chestiile de mai jos le știam?”.

Și, dacă tot le citești, încearcă să le înțelegi într-un asemenea ”hal” încât să îți aduci aminte pe viitor să le folosești. Și cum să le folosești. Dacă vrei. Și când o să se poată. Cât de repede, să sperăm :)

Călătorește în timp

Street View arată acum nu doar cele mai recente imagini preluate din locul respectiv, ci toate versiunile de imagini ale locului respectiv, așa cum au fost surprinse în timp, atunci când camerele Street View au trecut pe acolo. Vizitează un loc în Street View (pe desktop), iar în colțul din stânga sus va apărea un ceas. Apasă pe el și vei putea explora imaginile locului din trecut. 

Planifică activități de grup

În Google Maps poți face liste la care să contribuie cei din grupul cu care cu care mergi în vacanță, astfel încât fiecare să adauge locuri de vizitat și lucruri de făcut, astfel încât să decideți împreună itinerariul.

Denumește locurile favorite

Apasă timp de 1-2 secunde pentru a adăuga un pin în locul dorit, iar apoi apasă „etichetă” și denumește locul respectiv. De exemplu: școala, sala de baschet sau casa mătușii. Pe harta ta locul respectiv va apărea cu numele pe care i l-ai dat și va fi mai ușor să-l cauți apoi.

Găsește o stație de încărcare a mașinilor electrice

Dacă ai mașină electrică, poți căuta pe Google Maps o stație de încărcare auto pentru ea.

Măsoară distanța dintre două puncte

Apasă pentru a adăuga un pin pe hartă, apoi apasă pe bara gri orizontală și selectează „măsoară distanța”. Selectează apoi punctul sau punctele între care vrei să măsori distanța totală. 

Adu-ți aminte numele locurilor

Vrei să-i recomanzi unui prieten restaurantul unde ai mâncat cel mai bine în vacanța trecută, dar nu mai știi cum se se numește? Răspunsul îl afli căutând în istoricul Google Maps.  Poți să cauți după tipul de locuri unde ai fost (precum restaurante, magazine, etc), țări, orașe, perioade. Te ajută și dacă nu îți aduci aminte numele locului unde ai băut ultima bere în noaptea trecută 😊

Orientează-te pe aeroport

Ai probleme să găsești terminalul și poarta de la care trebuie să iei următorul zbor? Apelează la Google Maps. Funcționează în multe dintre aeroporturile mari ale lumii.

Descoperă locuri interesante

Poți face aceasta în secțiunea „Pentru Dvs” (butonul dreapta jos în aplicația Google Maps). Aici găsești recomandări personalizate de restaurante, evenimente și alte locuri care te-ar putea interesa, din zona în care locuiești sau altă zonă pe care o definești tu.

Vezi cât de dificil va fi drumul pe jos

La indicațiile de orientare pentru mersul pe jos, Google Maps îți spune și diferența de nivel pe drum. Foarte util în orașe cu coline, mai ales dacă ești turist și ai de cărat la deal bagaje grele. Distanța aia de doar 1 km te poate păcăli în astfel de situații. 

Spune-i persoanei cu care te întâlnești cât mai ai până ajungi

Nu printr-un mesaj cu „mai am puțin” sau „ajung imediat”, ci trimițându-i timpul estimat până la destinație din Google Maps. Persoane cu care te întâlnești va ști în orice moment cât mai ai până ajungi. Poți face asta fie dacă călătorești cu mașina, mijloace de transport în comun sau pe jos.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.