Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Tot ce trebuie să știți despre donarea de sânge

Salut cu deosebit entuziasm decizia Mega Image de a se implica, printr-un proiect pe termen lung (mie astea îmi plac, asta arată decizie strategică de management, dacă vreți!) în susținerea donării de sânge. Pentru că, după mintea mea, este foarte important ca branduri mari să ne mai aducă aminte, din când în când, că trebuie să facem așa ceva, că trebuie să donăm sânge.

Cei de la Mega Image au pregătit și un ”kit” cu tot ce trebuie să știți despre donarea de sânge. Vedeți mai jos ce și cum. Eu doar pun accentul pe o chestie strâmbă despre donatul de sânge, dar care pare regulă pentru cei mai mulți care ar vrea să doneze: nu mergeți nemâncați la donare! Aia cu mersul pe nemâncate este pentru analize, nu pentru donare!

Ce vârstă trebuie să ai?

Daca ai intre 18 – 60 ani, peste 50 Kg si esti sanatos poti fi donator de sange!

Cum sa te pregatesti inainte de a dona sange?

Manca un mic dejun usor, fara grasimi, care poate include produse de panificatie, fructe, cereale, lactate, sandvisuri.
Consuma lichide fara cafeina sau alcool.
Este foarte important sa fii odihnit.

Cum te refaci dupa ce ai donat sange?

Hidrateaza-te.
Consuma alimente bogate in fier: peste, carne rosie, carne de pui, spanac, sfecla rosie, rodii, cereale cu adaos de fier, stafide, goji.
Evita efortul fizic in ziua donarii.

Unde donezi sange?

La sediul Centrul de Transfuzie Sanguina (in Bucuresti – Str. Constantin Caracas Nr 2, Bucuresti, Sector 1) și la centrele din localitățile voastre.
La centrele mobile de donare (la institutii, intreprinderi,campusuri universitare, etc).
Centrul Mobil de Donare de Sange.

Care sunt drepturile donatorilor?

Dupa fiecare donare de sange beneficiati de rezultatele analizelor de laborator: grup sanguin ABO si Rh, HLG (hemoleucograma) glicemie, Atg HBs, Ag/Ac HCV, Ag-Ac HIV1+2, Ac HTLV I+II, Ac –anti Treponema pallidum (bacteria care produce sifilis), ALT (transaminaza-enzima hepatica).

La solicitarea puteti beneficia o data pe an de un set complet gratuit de analize de biochimie.

Zi libera de la locul de munca sau o zi scutire de frecventa pentru elevi, studenti si militari, in ziua donarii.

Reducere de 50% la abonamentul pentru transportul in comun, daca donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din cea in care donatorul este angajat.

Decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau resedinta in alta localitate decat cea in care isi are sediul institutia la care se face donarea de sange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.