Nebunie mare tehnologia asta pe care o lăsăm din ce în ce mai mult să ne conducă. Nu că ar fi ceva rău, desigur. Pentru că, nu-i așa, ne bucurăm la modul masiv de faptul că tehnologia ne îmbunătățește viața.
Doar că este o lege de necontestat faptul că orice tehnologie vine la pachet cu niște costuri. Care sunt costurile pentru tine, dragă cititorule? Ei bine, doar tu poți să îți răspunzi la această întrebare :)
Este drept că înainte de a calcula aceste costuri personale ar fi bine să știi cât de bine cunoști tehnologia pe care o folosești. Pentru că altfel cum ai putea să compari ce cu ce? Mere cu aspiratoare? Aavioane cu reacție cu pătrunjel? :))
Uite un test bun. Unul care îți este (sau presupun că…) la îndemână. Pentru că nu cred că nu folosești (în draci, aș îndrăzni să zic) Google Maps.
Și testul ar fi așa:
Câte dintre cele 10 funcționalități de mai jos ale Google Maps le-ai folosit măcar o dată în ultima lună?
Dă-ți câte un punct pentru fiecare funcționalitate pe care ai folosit-o în ultima lună. Și adună punctele astea la final.
- Dacă ai între 0 și 3 puncte, te poți numi ”văru Gogu fără semnal” :D
- Dacă ai între 4 și 7 puncte, te poți numi ”vecinu de la care fură unii internet”.
- Dacă ai între 7 și 9 puncte, te poți numi ”șefu la tot ce mișcă pe ecranul telefonului”.
- Iar dacă ai 10 puncte din 10 posibile, nu te mai numești nicicum, ești deja! :D
Află traducerea numelui locurilor și adreselor
Această funcție nouă (lansată în toamna lui 2019) este utilă în țări unde e greu de pronunțat numele locurilor în limba locală sau este vorba despre un alt alfabet. Apasă pe butonul „speaker” care apare lângă nume și adrese, iar Google Maps va rosti numele locului.
Găsește și rezervă cazare din Google Maps
Poți căuta locuri de cazare – hotel, pensiune, etc, direct din Google Maps. Găsești la fiecare poze, descriere, păreri și multe altele. În multe cazuri poți să rezervi cameră direct din Google Maps.
Adu-ți aminte pe unde ai fost și spune-le prietenilor
Găsești locurile în care ai fost în istoricul Google Maps. Poți să cauți după tipul de locuri unde ai fost – precum restaurante, magazine, etc, țări, orașe, perioade, și să le împărtășești și prietenilor.
Orientează-te pe aeroport
Ai probleme să găsești terminalul și poarta de la care trebuie să iei următorul zbor către destinație? Apelează la Google Maps. Funcționează în multe dintre aeroporturile mari ale lumii.
Găsește un loc de odihnă
Dacă faci o excursie cu mașina, folosește Google Maps ca să găsești cel mai apropiat loc unde poți să iei o pauză. Nu aștepta să-ți iasă în cale pe drum.
Planifică activități de grup
În Google Maps poți face liste la care să contribuie cei din grupul cu care cu care mergi în vacanță, astfel încât fiecare să adauge locuri de vizitat și lucruri de făcut.
Găsește locuri și lucruri interesante
Dacă mergi într-un oraș în care nu ai mai fost, folosește opțiunile din lista Explorează pentru a găsi restaurante, obiective turistice și evenimente în zonă.
Orientează-te chiar și când ești offline
Poți foarte simplu să descarci harta zonei în care călătorești, astfel încât Google Maps să funcționeze și când nu ai acces la internet. Util pentru zonele fără internet sau unde acesta este foarte scump.
Nu te pierde
Uneori să te pierzi pe străduțele unui oraș nou are farmec, dar dacă nu ești atins de un astfel de romantist, e de preferat să nu o faci. Când mergi pe jos, funcția Live View din Google Maps te ajută să te orientezi prin săgeți și indicații de navigare suprapuse pe imaginile live din camera telefonului
Adu-ți aminte unde ai parcat
Folosește Google Maps ca să-ți salvezi locul în care ai parcat mașina. Mai ales dacă ești într-un oraș nou.