Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

B12 Vital – suplimentul alimentar care reduce oboseala și îmbunătățește calitatea somnului

De ce vă povestesc despre B12 Vital? Simplu spus (deși nimic nu este simplu în această confesiune, dacă vreți…), până în urmă cu câteva luni, nu mă interesa de nici o culoare toată zona asta de suplimente alimentare. Din considerente pe care nu le discutăm aici, poate o să scriu la un moment dat un articol cam dureros despre încăpățânarea mea de a crede că vârsta și modul meu de viață nu o să mă ajungă niciodată din urmă…

Dar, pe scurt, treaba e cam așa: după ce ani de zile am refuzat doar să mă gândesc că ar trebui să iau astfel de suplimente alimentare (un blocaj mental auto-impus nefericit, ca să nu zic mai rău…), a venit #acelmoment din viața mea când corpul m-a obligat, practic, să îi aduc un surplus de vitamină. Cam asta a fost, pe scurt.

Acesta a fost, de altfel, și motivul pentru care, după ce am trecut peste aș putea spune șocul că eu, cel de neclintit și cel care nu are nevoie de nici o pastilă și alte de astea, a trebuit să apelez la așa ceva, m-am activat ca blogger și am decis să mă documentez pe zona asta de suplimente și, când o fi să adun destul material, să scriu un articol care să îi ajute pe cei care îmi fac onoarea să mă citească. Ceea ce o să se întâmple cât de curând, căci zona asta de suplimente în România este una – cum să îi zic eu… – fascinantă. O să înțelegeți de ce când o să scriu articolul cu pricina.

Decisivă pe decizia asta a mea de a scrie niște materiale care să vă ajute să înțelegeți mai bine care-i treaba cu suplimentele a fost întâlnirea cu doctorul Cătălin Colț. Care a venit la mine la birou la Kooperativa 2.0 – așa cum a zis-o chiar el – ”nu pentru că vreau ceva de la tine, doar am vrut să te cunosc, să povestim”. Ceea ce am și făcut. Am povestit despre o grămadă de lucruri. Inclusiv despre suplimente, subiect care mă interesa tocmai pentru începusem, pentru prima dată în viața mea, să le iau. Din ce am aflat de la Cătălin (și lucruri bune, și lucruri rele) am înțeles că am cumva responsabilitatea să fac ceva în direcția asta. Și o să fac.

Încep această serie cu B12 Vital pentru că este un produs nou pe piața românească și tocmai de aceea, dacă sunteți în cautare de astfel de suplimente, este bine să știți că acum există în toată țara în lanțurile de farmacii.

B12 VitalVă dau mai jos câteva informații despre B12 Vital. Cu rugămintea că vă rog să intrați și să citiți toate linkurile către care fac trimitere, pentru a afla cât mai multe informații.

Încă ceva: vă rog tare mult să înțelegeți că suplimentele vă ajută punctual, pe anumite necesități pe care le are organismul, dar nu pot înlocui în nici un caz ”o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos, așa cum spune și producătorul. Nu încercați să vedeți suplimentele ca pe ceva cu care să vă rezolvați toate problemele, care vin, de cele mai multe ori, dintr-un stil de viață de care ar trebui să vă rupeți, dintr-un mindset păgubos, pe care ar trebui să îl schimbați cât de repede. Vă rog mult să vă gândiți la asta.

Ce este B12 Vital

B12 Vital este un supliment alimentar cu vitamina B12. Produsul este o vitamină hidrosolubilă, esențială pentru organism. Ajută în cazul senzației de extenuare, reduce oboseala inexplicabilă și îmbunătățește calitatea somnului. în plus, alungă stările de neliniște și îți readuce bucuria de a trăi.

Producatorul suplimentului B12 Vital este WÖRWAG Pharma, o companie germană care și-a construit de-a lungul timpului un renume foarte bun. WÖRWAG Pharma este o companie activă pe plan internaţional cu valorile unei afaceri de familie.

Cui se recomandă B12 Vital

Persoanele vegetariene sau vegane sunt cele mai expuse la riscul de a nu beneficia de un aport alimentar zilnic optim de vitamina B12. Pe de altă parte, procesarea excesivă a produselor din carne sau din lapte face ca vitamina B12 din aceste preparate să fie mult diminuată.

Senzația de oboseală sau chiar extenuare, de scădere a capacității de concentrare și a memoriei, pot fi manifestări ale unui deficit de vitamina B12.

Există cazuri speciale în care este nevoie de un consum suplimentar de vitamina B12. Este cazul gravidelor și al persoanelor în vârstă.

Absorbția scăzută de vitamina B12 poate fi cauzată de factori ce țin de organism: reducerea formării de factor intrinsec sau un nivel scăzut de acid gastric.

La ce te ajută B12 Vital

Un aport adecvat de vitamina B12 este esențial pentru:

• funcționarea normală a sistemului nervos

• menținerea sănătății psihice

• metabolismul energetic normal

• reducerea oboselii și extenuării.

11 comentarii la “B12 Vital – suplimentul alimentar care reduce oboseala și îmbunătățește calitatea somnului

 1. liliana vâlcu Reply

  Ma bucur ca ai hotarat sa scrii si despre suplimentele alimentare. Imi place prezentarea de la acesta, dar du informatia pana la capat si spune si pretul aproximativ; nu ma sili sa cotribai inutil pe internet, daca tot il stii.
  In alta ordine de idei: te-am vazut acum vreo doua zile la “Se zice ca….”. Mi-a placut noua infatisare.

  • Cristian China-Birta Reply

   Evit să zic prețuri dintr-un moitv foarte simplu: dacă zic prețul recomandat de producător și oamenii găsesc după aia în ceva farmacie cu 300% peste ce am zic eu, cad de fraier. Dacă zic că în medie în farmacie costă, să zicem, 50 de lei, există vreo 3 care îmi spun că ei au găsit mai ieftin nuș unde (ceva promoție sau ceva). Așa că de aceea evit pe cât de spoate să zic prețuri :) Dar înțeleg ce zici că așa ar trebui. Și pot să fac asta doar când vorbesc nu despre produse de la producător care sunt vândute de alții, deoarece prețurile sunt teribil de diferite.

   • liliana vâlcu Reply

    Poti sa pui un asterisc(*) si sa specifici ca pretul acela mediu pe c
    are-l comunici nu este pentru cârcotasi, ci doar pentru cei cu adevarat interesati de informatia respectiva?!!!

    • Cristian China-Birta Reply

     Corect, este o variantă. Mulțumesc pentru recomandare, pe viitor clar o pun la cugetat :D

 2. Violeta Reply

  Pentru ca si eu, cea de nedoborat, am aflat de curand ca una e varsta pe care simti ca o ai, alta e aia pe care te anunta corpul tau ca o ai..abia astept sa citesc despre mai multe.
  Merci ?

  • Cristian China-Birta Reply

   Și ai trecut cu bine peste acest moment? Căci eu încă mai cuget… :)

 3. Angela Ignat Reply

  Mulţumesc frumos. Poate vii şi cu câteva informații despre suplimente care ajută cât de cât în cazul neoplasmelor operate și iradiate. Sunt atâtea poveşti poleite frumos încât nu mai ştiu ce să cred. Am înţeles că nu fac minuni dar poate mai îmbunătăţesc calitatea vieții.
  Spor şi sănătate.

  • Cristian China-Birta Reply

   Of… :( Nu știu dacă am competențe să analizez așa ceva, sincer. Adică doar pe zona asta de suplimente mai simple, ca să le zic așa, și informația este teribil de complicată și de multă, încât îmi propun doar să înțeleg în mare fenomenul, nu să îl investighez la modul tehnic.

 4. Matei Ionut Reply

  Am cautat pe net dar nu am gasit disponibil produsul la principalele lanturi de farmacii – Catena, Sensiblu, Dona, Ropharma. Ai o informatie suplimentara de unde poate fi achizitionat ?

  • Cristian China-Birta Reply

   Mulțumesc pentru tragerea de mânecă, o să întreb la brand și revin cu răspuns.

  • Cristian China-Birta Reply

   Răspunsul este că, cel mai probabil, lanțurile de care spuneți nu și-au actualizat produsele pe internet. În farmacii le găsiți sigur. Daca vă interesează mai multe detalii, dați-mi un mail pe cristi@kooperativa.ro și discutăm acolo mai multe :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.