B12 Vital – suplimentul alimentar care reduce oboseala și îmbunătățește calitatea somnului

De ce vă povestesc despre B12 Vital? Simplu spus (deși nimic nu este simplu în această confesiune, dacă vreți…), până în urmă cu câteva luni, nu mă interesa de nici o culoare toată zona asta de suplimente alimentare. Din considerente pe care nu le discutăm aici, poate o să scriu la un moment dat un articol cam dureros despre încăpățânarea mea de a crede că vârsta și modul meu de viață nu o să mă ajungă niciodată din urmă…

Dar, pe scurt, treaba e cam așa: după ce ani de zile am refuzat doar să mă gândesc că ar trebui să iau astfel de suplimente alimentare (un blocaj mental auto-impus nefericit, ca să nu zic mai rău…), a venit #acelmoment din viața mea când corpul m-a obligat, practic, să îi aduc un surplus de vitamină. Cam asta a fost, pe scurt.

Acesta a fost, de altfel, și motivul pentru care, după ce am trecut peste aș putea spune șocul că eu, cel de neclintit și cel care nu are nevoie de nici o pastilă și alte de astea, a trebuit să apelez la așa ceva, m-am activat ca blogger și am decis să mă documentez pe zona asta de suplimente și, când o fi să adun destul material, să scriu un articol care să îi ajute pe cei care îmi fac onoarea să mă citească. Ceea ce o să se întâmple cât de curând, căci zona asta de suplimente în România este una – cum să îi zic eu… – fascinantă. O să înțelegeți de ce când o să scriu articolul cu pricina.

Decisivă pe decizia asta a mea de a scrie niște materiale care să vă ajute să înțelegeți mai bine care-i treaba cu suplimentele a fost întâlnirea cu doctorul Cătălin Colț. Care a venit la mine la birou la Kooperativa 2.0 – așa cum a zis-o chiar el – ”nu pentru că vreau ceva de la tine, doar am vrut să te cunosc, să povestim”. Ceea ce am și făcut. Am povestit despre o grămadă de lucruri. Inclusiv despre suplimente, subiect care mă interesa tocmai pentru începusem, pentru prima dată în viața mea, să le iau. Din ce am aflat de la Cătălin (și lucruri bune, și lucruri rele) am înțeles că am cumva responsabilitatea să fac ceva în direcția asta. Și o să fac.

Încep această serie cu B12 Vital pentru că este un produs nou pe piața românească și tocmai de aceea, dacă sunteți în cautare de astfel de suplimente, este bine să știți că acum există în toată țara în lanțurile de farmacii.

B12 VitalVă dau mai jos câteva informații despre B12 Vital. Cu rugămintea că vă rog să intrați și să citiți toate linkurile către care fac trimitere, pentru a afla cât mai multe informații.

Încă ceva: vă rog tare mult să înțelegeți că suplimentele vă ajută punctual, pe anumite necesități pe care le are organismul, dar nu pot înlocui în nici un caz ”o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos, așa cum spune și producătorul. Nu încercați să vedeți suplimentele ca pe ceva cu care să vă rezolvați toate problemele, care vin, de cele mai multe ori, dintr-un stil de viață de care ar trebui să vă rupeți, dintr-un mindset păgubos, pe care ar trebui să îl schimbați cât de repede. Vă rog mult să vă gândiți la asta.

Ce este B12 Vital

B12 Vital este un supliment alimentar cu vitamina B12. Produsul este o vitamină hidrosolubilă, esențială pentru organism. Ajută în cazul senzației de extenuare, reduce oboseala inexplicabilă și îmbunătățește calitatea somnului. în plus, alungă stările de neliniște și îți readuce bucuria de a trăi.

Producatorul suplimentului B12 Vital este WÖRWAG Pharma, o companie germană care și-a construit de-a lungul timpului un renume foarte bun. WÖRWAG Pharma este o companie activă pe plan internaţional cu valorile unei afaceri de familie.

Cui se recomandă B12 Vital

Persoanele vegetariene sau vegane sunt cele mai expuse la riscul de a nu beneficia de un aport alimentar zilnic optim de vitamina B12. Pe de altă parte, procesarea excesivă a produselor din carne sau din lapte face ca vitamina B12 din aceste preparate să fie mult diminuată.

Senzația de oboseală sau chiar extenuare, de scădere a capacității de concentrare și a memoriei, pot fi manifestări ale unui deficit de vitamina B12.

Există cazuri speciale în care este nevoie de un consum suplimentar de vitamina B12. Este cazul gravidelor și al persoanelor în vârstă.

Absorbția scăzută de vitamina B12 poate fi cauzată de factori ce țin de organism: reducerea formării de factor intrinsec sau un nivel scăzut de acid gastric.

La ce te ajută B12 Vital

Un aport adecvat de vitamina B12 este esențial pentru:

• funcționarea normală a sistemului nervos

• menținerea sănătății psihice

• metabolismul energetic normal

• reducerea oboselii și extenuării.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

11 thoughts on “B12 Vital – suplimentul alimentar care reduce oboseala și îmbunătățește calitatea somnului”

 1. Ma bucur ca ai hotarat sa scrii si despre suplimentele alimentare. Imi place prezentarea de la acesta, dar du informatia pana la capat si spune si pretul aproximativ; nu ma sili sa cotribai inutil pe internet, daca tot il stii.
  In alta ordine de idei: te-am vazut acum vreo doua zile la „Se zice ca….”. Mi-a placut noua infatisare.

  1. Evit să zic prețuri dintr-un moitv foarte simplu: dacă zic prețul recomandat de producător și oamenii găsesc după aia în ceva farmacie cu 300% peste ce am zic eu, cad de fraier. Dacă zic că în medie în farmacie costă, să zicem, 50 de lei, există vreo 3 care îmi spun că ei au găsit mai ieftin nuș unde (ceva promoție sau ceva). Așa că de aceea evit pe cât de spoate să zic prețuri :) Dar înțeleg ce zici că așa ar trebui. Și pot să fac asta doar când vorbesc nu despre produse de la producător care sunt vândute de alții, deoarece prețurile sunt teribil de diferite.

   1. Poti sa pui un asterisc(*) si sa specifici ca pretul acela mediu pe c
    are-l comunici nu este pentru cârcotasi, ci doar pentru cei cu adevarat interesati de informatia respectiva?!!!

 2. Mulţumesc frumos. Poate vii şi cu câteva informații despre suplimente care ajută cât de cât în cazul neoplasmelor operate și iradiate. Sunt atâtea poveşti poleite frumos încât nu mai ştiu ce să cred. Am înţeles că nu fac minuni dar poate mai îmbunătăţesc calitatea vieții.
  Spor şi sănătate.

  1. Of… :( Nu știu dacă am competențe să analizez așa ceva, sincer. Adică doar pe zona asta de suplimente mai simple, ca să le zic așa, și informația este teribil de complicată și de multă, încât îmi propun doar să înțeleg în mare fenomenul, nu să îl investighez la modul tehnic.

 3. Am cautat pe net dar nu am gasit disponibil produsul la principalele lanturi de farmacii – Catena, Sensiblu, Dona, Ropharma. Ai o informatie suplimentara de unde poate fi achizitionat ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.