Povestea lui Gary Noon: la 43 de ani scoate un album alături de idolii lui

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Imaginați-vă că aveți două trupe favorite. Sigur, vă plac mai multe, dar astea două sunt cele care vă gâdilă cel mai bine feng shuiul. Și imaginați-vă că și voi cântați. La chitară. Dar în sufragerie, așa, pentru voi. Și mai imaginați-vă că, la un moment dat, printr-o întorsătură superbă a sorții, ajungeți să scoateți un album întreg alături de muzicienii din trupele cele două favorite. Și acum imaginați-vă că așa ceva se întâmplă în realitate :)

În cazul lui Gary Noon, visul a devenit realitate. Cele două trupe preferate se numesc Sevendust și Alter Bridge. Dacă i-ar fi spus cineva lui Gary că o să ajungă să cânte cu muzicienii din acea trupă, ar fi râs în hohote. Dar uite că s-a întâmplat.

album-worldsunknown-620x556Care este povestea

După o întâlnire accidentală la un concert cu unul din idolii săi, Clint Lowery de la Sevendust, cei doi au rămas în legătură. În timp, Gary și-a făcut curaj să îi arate lui Clint compozițiile sale. Acesta l-a încurajat, i-a dat încredere și, când a simțit că Gary este pregătit i-a zis că îl ajută să scoată un album. Și i-a chemat alături de ei pe Morgan Rose de la Seven Dust și pe Brian Marshall de la Alter Bridge, doi dintre muzicienii pe care Gary i-a respectat teribil toată viața.

Gary a dat numele trupei: Walking with Giants. De prisos să mai traducem, de prisos să mai comentăm. Gary a ajuns să fie alături de giganții pe care i-a admirat întotdeauna. O poveste foarte, foarte frumoasă :)

Cum este albumul

Când am ascultat albumul ”Worlds Unknown”, scos recent, nu știam de povestea asta frumoasă. Pentru că, așa cum fac de obicei când ascult o trupă pe care nu o știu, m-am concentrat doar pe muzică. Iar albumul este unul chiar reușit. Așa, din punct de vedere al secțiunii #CatalogulDeAlbume, îi dau nota 8.

În timp ce îl ascultam, mi se părea că toți ceilalți membri ai trupei (repet, nu știam că sunt Greucenii despre care v-am spus mai sus) parcă tot ce făceau era să depună toate eforturile, cum ar veni, ca să îl pună în evidență pe Gary. Abia după ce am aflat povestea, am înțeles ce gest frumos au făcut acești muzicieni, care au pus umărul la îndeplinirea visului unui om :)

Dacă o să ascultați albumul, o să auziți, totuși, un Gary Noon oarecum ezitant pe voce, de parcă ar vrea să nu greșească în compania unor asemenea muzicieni. Asta nu înseamnă că nu sună bine. Doar că prea cuminte, prea fără coracon :) La fel se întâmplă și cu chitara lui. Sună totul ok, nimic de reproșat, dar parcă ai vrea un pic de ”benzină” din când în când pe corzile alea, ca să zic așa. În rest, ceilalți din trupă cântă pe stilul metronom, ca să îl pună în valoare pe Gary, cum ziceam.

Din punct de vedere al genului muzical abordant, deși nu îmi place să încadrez trupe și albume în chestii de astea, totuși zic: un fel de hardrock modern cu niște touchuri de progresiv pe ici pe colo. Am văzut că alții încearcă să ridice albumul în sfere mai înalte, dar nu cred că e cazul să fugă de ceea ce cântă. Cam pe acolo sunt. Punct.

Una peste alta, albumul de debut este unul promițător. Sunt curios dacă Gary va continua sau va considera că și-a atins visul și end game :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)