Death of A Bachelor, ultimul album Panic! at the Disco e ca șaorma: știi că nu e bună, dar îți place

Am ascultat ”Death of A Bachelor”, ultimul album al celor de la Panic! at the Disco (mă rog, al celui ar trebui spus, căci doar Brandon Urie a rămas în trupă, ceilalți au avut alte treburi de făcut), pentru că era pe Tidal la genul rock, la ultimele noutăți. Doar că acest album are legătură cu rockul cam câtă legătură are Rod Stewart cu Steaua București (doar pentru cunoscători :D). Adică e pe acolea, pe undeva, dar nu decisiv, doar cu vârful, cum ar veni.

Panic_at_the_Disco_Death_of_a_BachelorDe ce l-am ascultat, totuși? Pentru că dilimandrosul de Brandon Urie are o voce spectaculoasă. E o nebunie totală ce face pe acest album. Mă rog, a fost și ușor, având în vedere că a făcut el ce a făcut (probabil are o personalitate baros sau ceva) și a reușit să îi îndepărteze pe toți ceilalți din trupă, așa că a rămas singur pe acest album și s-a jucat cum a vrut. Căci aceasta este senzația pe care ți-o lasă, că s-a jucat în stil mare.

Zic de vocea lui că este spectaculoasă, dar să înțelegeți asta și cu bune, dar și cu rele. Pentru că are o vocea foate bună, din toate punctele de vedere de astea muzicale, cum ar veni. Doar că are momente în care țipă ca un țignal de locomotivă recent știrbit și anumite momente în care face niște vălurele enervante cu vocea. Dar, una peste alta, vocea lui a fost cea care m-a ținut să ascult acest album. Care, repet, nu prea are treabă cu rockul (cred că a intrat din inerție în secțiunea rock, având în vedere ce cânta trupa în urmă cu niște ani; altfel de pop clar, cu niște un pic de riffuri).

Care-i faza cu șaorma din titlu? Păi, ce, nu știm că nu e prea bună pentru sănătatea noastră șaorma? Și ne interesează prea tare asta? Nu, desigur. O băgăm la ghiozdan și zicem un doamne, iartă. Și ne place. Așa a fost și cu albumul ăsta, din punctul meu de vedere. Căci, teoretic, ce treabă aș fi avut eu să ascult un pop răcnit cu niște nuanțe de rock? Că doar nu îmi face bine la feng shuiul de rocker bătrân. Știam asta. Dar tot am ascultat albumul. Mno…

În #CatalogulDeAlbume, șaormica ”Death of A Bachelor” primește nota 7. Doar ca un semn de apreciere pentru excelenta, zic, vocea a lui Bandon. Nu i-am dat mai mult pentru că, parol, ar pute să pună la lucru o asemenea voce altfel. Nu știu cum, dar știu că altfel :))

Întru exemplificare, ia luați de aici un Brandon, care era #fandemic Sinatra, adică ”Death of A Bachelor”.

Dar și una de aia răcnitoare, adică ”Victorious”.

Și una și mai răcnitoare, adică ”Crazy=Genius”:))

Personalmente, cel mai mult de pe album mi-a plăcut piesa ”LA Devotee”.

7 comentarii la “Death of A Bachelor, ultimul album Panic! at the Disco e ca șaorma: știi că nu e bună, dar îți place

 1. helena Reply

  Cam greu cu scrisu… nu sunteti in stare sa ii scrie-ti numele ca lumea lui BRENDON dar il criticati..
  :)) ce pot spune, saorma e mai sanatoasa decat articolu vostru.

 2. Alina Reply

  Tot ce pot să vă spun este că, atâta timp cât nu îi puteţi scrie numele lui Brendon corect şi nu aţi realizat ceva mai bun decât el, nu aveţi niciun drept să îl comentaţi. V-aţi dori să aveţi aşa voce, mai ales live. Cât de părerea despre album, n-aveţi pic de dreptate. Dar na, e părere proprie şi v-o respect. Dacă nu vă place, vă invit să nu ascultaţi.
  Nu cred că puteţi realiza singur ce a realizat Brendon. Nu mai spun că nu îi ajungeţi la nivel. V-aţi pus fanii P!ATD în cap. Scuză-ne că n-avem aceleaşi gusturi în materie de muzică, CRITICULE…

 3. Lucy Reply

  1. NUMELE LUI E BRENDON.
  2. De ce ai ascultat albumul doar pentru vocea lui? E ca si cum ai cumpara un tricou cu multe masuri mai mici doar pentru ca iti place culoarea.
  3. Ai auzit de alternative rock? Daca nu iti sugerez sa te interesezi.
  4. Trupa nu s-a despartit din cauza atitudinii lui Brendon.
  In concluzie, intereseaza-te inainte sa compari albumul unei trupe, indiferent care eeste ea, indiferent ce album este, cu o saorma. Mi se pare o comparatie de catat. pun pariu pe cat vrei tu ca daca ai sta in fata lui Brendon si a fanilor lui nu ai spune asa ceva. Cand faci un astfel de comentariu trebuie sa sai tupeu sa ii spui rosu in fata ca albumul lui e o saorma, tupeu pe care sigur nu il ai. Daca as fi scris exact cum am reactionat cand citeam articolul cred ca iti umpleam frigiderul, sa spun asa, pentru luni bune.

 4. Adrian Reply

  Am devenit fan P!ATD acum 2 luni, ador piesele lor, shaorma e ultimul cuvant la care ma gandesc cand aud de acest album. Normal ca e parerea ta dar, cum au spus si altii, daca tot “te iei”, il comentezi pe Brendon, ai putea sa ii scrii si numele corect. :/ Si pentru a comenta la adresa cuiva trebuie sa te informezi mai mult, zic eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.