Știați că în Arabia Saudită trupa de black metal Al-Namrood este pasibilă de pedeapsa capitală?

Back metalul nu este genul meu favorit. Dar, pentru că așa stă bine unui rocker bătrân și pe alocuri simpatic, mă încumet să mai ascult niște albume din zona asta. Ca să nu uit, cum ar veni. Ca să stau curentat, cum ar zice tongolezul ajuns din greșeală în Poplaca.

click 5Zilele trecute, mă uitam la ce a mai apărut nou pe final de an pe Tidal. Și am văzut un nume de trupă, de care nu auzisem până atunci și care avea o rezonanță arabă: Al-Namrood. Intrigat și mânat de la spate de faptul că Myrath e chiar o trupă bună, am dat play pe ultimul lor album, ”Diaji Al Joor”.

Nu mi-a plăcut. Adică, pe sistem de #CatalogulDeAlbume (pe care tocmai ce l-am lansat, cu promisiunea că o să scriu în 2016 mai mult despre muzica pe care o ascult și cu un top la final de an), mai mult de un 6,5 nu le pot da.

Dar, dincolo de muzică, povestea trupei este una de speriat. La propriu. Pentru că, în esență, vorbim despre o trupă de black metal din Arabia Saudită, țară în care astfel de muzică este ilegală. Și când zic ”ilegală” mă refer la faptul că băieții, dacă sunt descoperiți, iau lejer ani grei de temniță numai pentru că sunt adepții acestui stil de muzică. Dar dacă adăugăm faptul că versurile lor sunt anti-Islam… Pedeapsa capitală scrie pe ei. Aveți mai jos un video pe această temă.

Mno, ăsta da curaj. Să faci așa ceva într-o țară cu o toleranță 0 pentru asfel de manifestări muzicale libere. Serios, se ridică un pic părul pe tine când te gândești la așa ceva…

Desigur, ar putea fi și o șmecherie de marketing, ați putea zice. Adică pe sistemul de ”ziceam că suntem din Arabia Saudită și în pericol ca să ne vindem albumele”. Dar eu unul, în nimicnicia mea, prefer să cred că e adevărată varianta asta de haiducie anti-sistem pe care o practică cei de la Al-Namrood. Și pentru care merită tot respectul.

Vă recomand să citiți interviul pe care liderul trupei, sub pseudonimul Mephisto, l-a acordat celor de la Vice. O să îl citiți cu gura căscată…

https://youtu.be/DLX8d5wLlPY

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.