Votul vostru poate schimba soarta unui proiect românesc cu impact social major

Cei mai mulți dintre voi știți că am onoarea să fac parte din juriul Chivas The Venture, alături de Andreea Esca, Marius Ghenea și Tudor Furir. Când a trebuit să alegem dintre multele proiecte depuse în această excelentă inițiativă, am avut o sarcină dificilă. Pentru că majoritatea proiectelor depuse au fost foarte bune. Nu toate, desigur. Unele nu ne-au spus nimic. Dar din cele pe care le-am selectat pe lista scurtă chiar am avut de unde alege.

xJuriuÎn semifinala competiției s-au calificat 10 proiecte. Din care, în urma unui eveniment de mare angajament, cu prezentări din partea fiecărui concurent și cu o sesiune acerbă de retras în secret pentru jurizare :)), am ales cele 5 proiecte finaliste.

Vi le dau mai jos, pe scurt. Cu mențiunea că o se revin cu un material mai amplu despre fiecare în parte. Oricum voi puteți intra pe TheVentureVote.ro, unde le găsiți pe toate și unde puteți vota proiectul care vă place.

De ce să votați? Îmi permit să vă dau 3 motive. Vă spun doar, așa, ca o punere în context, următoarele: toate cele 5 proiecte finaliste au un impact social major prin ceea ce fac.

Motivul 1. Câștigătorul primește din partea Chivas un premiu de5.000 euro la finalul etapei locale și șansa de a primi finanțarea necesară îndeplinirii obiectivelor din fondul de 1 milion $ în etapa globală Chivas The Venture.

Motivul 2. Pe lângă premiul desemnat de juriu câștigătorului, Chivas oferă și un premiu de popularitate în valoare de 3000, care va fi acordat în urma voturilor primite de către cei 5 finaliști din partea publicului.

Motivul 3. Gândiți-vă că votul vostru poate face diferența. Și gândiți-vă că această diferență înseamnă că votul vostru ar putea plasa proiectul care vă place în unul din ”motivele” cele două de mai sus. Și gândiți-vă că, la o adică, votul vostru care poate face diferența ar putea schimba pentru totdeauna soarta businessului cu pricina și a oamenilor implicați în acest business. Pentru totdeauna. În bine :)

Ați face un mare bine dacă ați răspândi vestea despre vot, ca să audă cât mai multă lume. Și să vă transformați, astfel, votul care poate face diferența într-o diferență și mai mare :)

Proiectele finaliste Chivas The Venture, pe care vă invit să le votați, sunt:

Babele este o platformă online de open sourcing dedicată inovației, care are ca scop binele comunității. Platforma facilitează conexiunea dintre antreprenorii sociali și stakeholderii relevanți, pentru a construi și valida împreună strategiile de business astfel încât impactul social al acestora să-și atingă potențialul maxim. Puteți găsi informații despre proiect și la Victor Kapra.

Bookster este prima bibliotecă pentru companii din România. Bookster selectează cele mai bune cărți din lume și le livrează la birou săptămânal, gratuit pentru angajați, pe baza abonamentului oferit de companie. Astfel, companiile oferă angajaților un instrument eficient pentru dezvoltarea personală și profesională. Puteți găsi informații despre proiect și la Claudiu Vrînceanu.

ORIN System este compania care își propune să reducă poluarea prin sisteme integrate de iluminat, care folosesc energia becurilor speciale pentru a genera ioni negativi în aerul contaminat, curățând orice urmă de poluare. În acest fel, noxele și mirosurile neplăcute nu sunt mascate sau evacuate, ci eliminate. Puteți găsi informații despre proiect și la Alexandru Negrea.

SafeDrive este aplicația mobilă care diminuează numărul accidetenlor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan, încurajând șoferii să renunțe la folosirea acestuia în timpul condusului și recompensându-i cu puncte. Punctele se transformă în vouchere, care pot  fi  folosite pentru a achiziționarea de produse sau servicii comercializate de partenerii SafeDrive, direct în aplicație. Puteți găsi informații despre proiect și la Manafu.

Symme3D este companie care produce imprimante multifuncționale ce printează tridimensional părți anatomice umane. Scopul printării organelor la scară reală este de a ajuta doctorii chirurgi să determine tactil și cu mai multă precizie poziția tumorilor înainte de operații. Astfel, se reduce timpul de anestezie, iar riscurile la care pacienții sunt supuși pe masa de operație sunt diminuate. Puteți găsi informații despre proiect și la Răzvan Pascu.

xCastigatori

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.