Antreprenoriatul social nu are vârstă

Continuăm seria cu textele pe care mi le-ați trimis în urma provocării mele, la care v-am cerut să îmi scrieți despre antreprenoriat social. Textul de mai jos mi-a fost trimis de Stefania Ionita.

Cu mențiunea că acest text face parte din seria ”iscată” de excelenta inițiativa Chivas – The Venture, care este, pe scurt, o oportunitate pentru business-urile cu impact social de a se dezvolta, de a primi sprijin financiar și, nu în ultimul rând, de a obține un lucru visat de mulți: recunoaștere internațională.

———————————-

Aş vrea să facem cunoştinţă.

Eu sunt antreprenorul social şi am venit să vă spun câte ceva despre mine. Înainte de a sări şi de a-mi spune că ştiţi tot despre mine, lăsaţi-mă să vă contrazic puţin şi vă spun povestea mea.

Am pornit în viaţa asta, ca toată lumea: cu vise, cu speranţe şi cu idealuri. Am vrut să cunosc totul despre această lume şi am aflat că nu ştiu mai nimic: nu puteam vedea în sufletul oamenilor. Atunci părinţii m-au învăţat că nu pot vedea aceste lucruri cu ochii, ci tot cu sufletul. Am crescut şi am văzut că reuşesc. Puteam citi tristeţea din ochii iar pentru prima dată mi-am dorit să nu mai văd, căci alături de ei, sufeream şi eu.

Prietenii mei visau la afaceri sau locuri de muncă bine remunerate însă mi-am dat seama că sufletul meu vrea altceva. Atunci pentru a face parte din lumea lor fără a renunţa la idealurile mele, mi-am creat şi eu o afacere şi am devenit antreprenor. Antreprenor social.

Ce e asta? m-a întrebat multă lume sceptică. E o formă de antreprenoriat prin care îţi canalizezi resursele pentru a-i ajuta pe alţii. Bine,m-au întrebat, păi şi ţie ce-ţi iese la afacerea asta? Atunci, am zâmbit şi le-am răspuns: câştig o comoară. Nu puteam să le explic în ce constă comoara însă au părut să renunţe la întrebare şi s-au conformat. Ne-am întâlnit însă după ani de zile cu o persoană cu dizabitilăți căreia cândva i-am redat speranţă. Mi-a mulţumit iar obrajii ei pe care curgeau lacrimi de fericire i-a făcut să se ruşineze pe cei din jurul meu. După ce a plecat i-am întrebat: vedeţi în ce constă comoara?

În continuare, vă voi prezenta mai jos profilul meu, în speranţa că mă veţi cunoaşte mai bine.

tips bacsisVârsta: 20 sau 60 de ani. Eu nu am vârstă fiindcă mă regăsesc în toate vârstele. Există antreprenori sociali de 20 de ani, există de 40 şi bineînţeles pot exista şi de 70 de ani. Antreprenoriatul social nu are vârstă.

Cu ce mă ocup: sădesc speranţă şi culeg zâmbete.

Ce câştig: câştig mulţumire, linişte sufletească şi apreciere.

Ce studii şi abilităţi am: antreprenoriatul social nu necesită facultăţi şi nici diplome. Posed însă abilităţi de cercetare şi identificare a nevoilor existente în societate. Am spirit inovator şi încerc mereu să găsesc soluţii pentru toată lumea. Am abilităţi de îndrumător spiritual dar şi profesional. Pot identifica talentul pe care orice persoană îl are şi ştiu să găsesc puterea interioară a fiecărui om. Şi mai presus de atâta ştiu să canalizez resursele fiecărui om pentru realizarea unor sarcini şi reuşesc să integrez în societate persoane cu probleme.

Ce scop are munca mea: îmi canalizez toate resursele pentru diminuarea problemelor existente în societate şi pentru a face această lume mai bună.

Ce categorii de persoane ajut: persoane defavorizate, persoane cu dizabilităţi mentale şi fizice, şomeri, femei maltratate, orfani şi nu în ultimul rând, ajut mediul. Căci şi el are nevoie de ajutor chiar dacă nu poate vorbi pentru a-l cere.

Ce îmi doresc de la viaţă: îmi doresc ca oamenii cu probleme să înţeleagă că pentru oricine există speranţă şi exisă o soluţie dacă ştii unde să o cauţi. Îmi doresc, de asemenea, ca oamenii obişnuiţi să înţeleagă că antreprenoriatul social poate fi parte din sufletul fiecărui om. Îmi doresc să înţeleagă că oamenii cu probleme fac parte din lumea noastră, şi în loc să le întoarcă spatele, pot da o mână de ajutor. Îmi doresc să ajute şi îmi doresc să aibă parte de ceea ce eu am parte în fiecare zi: mulţumirea şi sentimentul inegalabil de împlinire sufletească de a vedea un om fericit.

Ce le transmit celor ce citesc: le transmit să-şi exploreze sufletul şi să înţeleagă. Să renunţe la nepăsare şi facă diferenţa. Să transforme lumea într-o lume mai bună prin gesturile lor.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.