Puteți vota Re.Flex în competiția Chivas The Venture! Sau puteți alege din celelalte 4 excelente proiecte românești aflate în competiție. Unul dintre ele va primi 3.000 de euro ca favorit al publicului, iar unul va pleca la finala globală Chivas The Venture.
Când a urcat pe scenă Camil Moldoveanu, la semifinala națională a competiției de businessuri cu impact social Chivas The Venture, am avut impresia că sunt la o premieră sportivă sau ceva :)) Căci stimabilul din fața noastră avea clar o alură de sportiv.
Și așa era! Pentru că, așa cum urma să aflăm, ideea excelentului proiect Re.Flex i-a venit după ce a suferit o accidentare. Pentru că este campion european la ju jitsu :) Și, în același timp (și din fericire!) și un antreprenor de succes.
Cum funcționează Re.Flex
Re.Flex este, simplu spus, un dispozitiv care te ajută să te recuperezi corect după o accidentare, acasă, dar sub monitorizarea constantă a medicului.
„Practic, folosim doi senzori care se raporteaza unul la altul ca sa poata detecta miscarea membrului accidentat, fie ca e vorba de cot, umar, genunchi, spate. Avem patru elemente: senzorii care detecteaza miscarea, aplicatia mobila care iti ofera feedback pentru exercitii, o platforma medicala care conecteaza pacientul cu kinetoterapeutul, ca acesta din urma sa poata vedea efectiv toata activitatea pacientului, si o platforma de content unde pacientul are exemplificat, cu video, programul de antrenament propus de clinica„, spune Camil Moldoveanu.
(sursa: startupcaffe.ro)
Parte frumoasă (și economică!) a acestui dispozitiv este că pacienții pot să îl închirieze de la clinici sau de la medicii kinetoterapeuți și să își continue recuperarea acasă. Evident, costurile pentru pacient sunt mult mai mici decât dacă ar fi trebuit să își cumpere dispozitivul și se evită și supra-aglomerarea în clinicile de recuperare.
Am făcut un interviu cu Camil Moldoveanu, poate vă convinge să votați Re.Flex în competiția Chivas The Venture :)
Cristian China-Birta: Spune-ne câteva cuvinte despre tine, ca să știe lumea cu cine vorbim :)
Camil Moldoveanu: Salut. Eu sunt Camil Moldoveanu si sunt pasionat de startup-uri tech si sport. Despre mine pot spune ca am reusit sa imi transform pasiunile in business si nu simt niciodata ca muncesc. Am fondat o firma de externalizare IT cand am terminat facultatea, www.connsys.ro, sunt partener alaturi de antrenorul meu in Absoluto, cea mai tare echipa de arte martiale din tara si acum un an, am fondat Re.Flex www.reflex.help ,unde sunt implicat fulltime.
De unde v-a venit ideea acestui business?
In 2013 am castigat camionatul european de ju jitsu. A fost o victorie frumoasa, insa pretul a fost foarte mare. M-am accidentat la genunchi si a trebuit sa fac o pauza pentru a ma recupera. Am incercat doua saptamani kinetoterapia, dar nu am avut succes. Nu am stiut exact cand se termina cu sedintele de kinetoterapie si cand sunt complet recuperat. M-am intors la antrenament mult prea devreme. O perioada a fost bine, insa cu timpul, durerea a reaparut, iar accidentarea a revenit. De aceasta data a fost mult mai grav.
Asa am ajuns sa am nevoie de operatie. In timp ce ma gandeam la greselile pe care le-am facut, mi-a venit ideea cu Re.Flex, care poate rezolva aceste probleme. Dezvoltasem alaturi de Andrei Kluger (CTO Re.Flex) o bratara inteligenta numita Jaboo, care ajuta sportivii din arte martiale sa isi imbunatateasca tehnica. Acel proiect nu a mers, piata era foarte nisata. Cum aveam deja algoritmul de miscare am stiut ca pot crea un device care sa ajute la rezolvarea acestor probleme.
Care-i faza cu Re.Flex? Ce problemă socială rezolvă acest business? În câteva cuvinte sintetizatoare, ca sa inteleaga lumea pe scurt despre ce este vorba.
Oamenii se accidenteaza. Fie ca stau prea mult la birou si incep sa resimta dureri de spate sau genuchi, ori fac sport si dezvolta fel si fel de probleme, la un momentdat in viata, fiecare dintre noi va ajunge la kinetotepeut. Aici vor primi un set de exercitii care ii vor ajuta sa se recupereze.
Ca sa fii 100% recuperat trebuie insa sa lucrezi si acasa. Atat in perioada in care mergi la clinica, dar si dupa ce termini sedintele. Daca nu faci asta, iar statisticile spune ca 70% din pacienti nu o fac, vei ajunge sa te accidentezi din nou. Iar a doua accidentare poate duce chiar la operatie.
O alta problema pe care o rezolvam este acesul la serviciile de kinetoterapie. Daca locuiesti intr-un oras mic si ai nevoie de kinetoterapie, situatia este destul de trista. Trebuie sa te muti in perioada de recuperare, care poata sa tina si 6 luni, undeva unde ai acces la o astfel de clinica, nu vei putea veni la Ploiesti. La fel se intampla si in tarile cu o densitate mica a populatiei, unde cea mai apropiata clinica de kinetoterapie poate fi la 100 de km distanta. Cu Re.Flex te vei putea recupera in siguranta, acasa, asistat de senzorii inteligenti si sub indrumarea kinetoterapeutului.
Re.Flex este printre cele 5 proiecte finaliste la Chivas The Venture. De ce ai aplicat la acest program și cu ce crezi ca te ajuta?
Credem ca asocierea dintre inovatie si impactul social promovata de Chivas este foarte reusita. Aceste doua lucruri se potrivesc perfect, iar orice schimbare in bine a calitatii vietii, indiferent cat este de mica, va merita intotdeauna efortul. Din ce in ce mai multi oameni au nevoie de kinetoterapie, din cauza alimentatiei dezechilibrate si a lipsei de miscare. Pentru a putea face fata acestei cereri, kinetoterapeutii vor avea nevoie de instrumente care sa le usureze si sa le masoare munca.
Daca te-ai afla în fața juriului internațional și ți s-ar cere doar 3 cuvinte în care să descrii care sunt beneficiile businessului tău, care ar fi acestea și de ce?
Recovery made easy ar fi cele trei cuvinte care ar incerca sa sintetizeze munca intregii echipe pe care o avem implicata in acest proiect. Le-am ales pe acestea trei pentru ca expus extrem de concis tot ce facem. Ii ajutam pe oameni sa se recupereze mai usor, pe fizioterapeuti sa poata testa eficienta programelor de recuperare, iar managerilor de clinici le dam oportunitatea de a dezvolta un nou model de business si de a-si mari incasarile, prin inchirierea senzorilor pentru pacienti.
Avantajul fata de competitorii nostri este ca solutia este portabila, foarte precisa, usor de folosit si accesibila la pret.
De ce crezi ca este nevoie de cât mai multe businessuri cu impact social în România?
Business-urile cu impact social ar trebui sa fie focusul antreprenorilor romani, deoarece au sansa sa se transforme intr-un ambasador international al tarii.
Noi romanii am demonstrat ca putem schimba in bine lumea. Chiar daca nu ne vom putea compara vreodata cu ei, ii consideram modele de urmat si deschizatori de drumuri pe Nicolae Paulescu (creatorul insulinei), Ion Cantacuzino (a gasit leac pentru holera si tuberculoza) sau Ana Aslan (Terapia Aslan).
Cum crezi că ajută o competiție ca Chivas The Venture dezvoltarea businessurilor sociale la noi în țară?
Speram ca prin participarea la Chivas The Venture sa legam contacte importante cu mai multi oameni din domeniu, atat din Romania, cat si din strainatate.
Expunerea de care au avut parte cei de la SafeDrive, castigatorul de anul trecut de la Chivas The Venture, a fost foarte mare. Aplicatia care te premiaza daca nu folosesti telefonul in timp ce conduci a fost un proiect de success, care a ajuns in 140 de tari si este folosita de 35.000 de oameni. Sa recunosti potentialul unor astfel de business-uri este intr-adevar un lucru foarte mare.
Un mesaj ÎN EXCLUSIVITATE (:D) pentru cititorii blogului meu.
Iti raspund la intrebari de pe patul de spital. Tocmai m-am operat la genunchi si nu am avut timp sa ma ocup de promovare. Ii salut pe cititorii tai si ii rog sa voteze Re.Flex in competitia Chivas The Venture. In cateva zile voi incepe recuperarea si voi fi primul pacient care testeaza Re.Flex.
Aveti grija de sanatatea voastra!