De când am lansat secțiunea #Antreprenoriat la mine pe blog, sunt mult mai atent la tot ce ține de zona asta. Nu că nu aș fi fost atent și înainte, dar acum – ca să o zic direct – nu doar citesc în diagonală niște chestiuni, ci chiar le analizez corespunzător. Și văd că începe că îmi cam placă. Poate pentru că acum simt cu adevărat că am depășit acel moment psihologic despre care vă spuneam când am anunțat că sunt mai mult antreprenor decât blogger :)
Legat de această schimbare de mindset (care este una de-a dreptul de referință în ceea ce mă privește), trebuie să dau Chivasului ce este al Chivasului, ca să zic așa :)) Căci o foarte mare parte din responsabilitate, cum ar veni, o poartă chiar acest brand, pentru că în momentul în care am primit propunerea să fac parte din Chivas – The Venture, această excelentă inițiativă pentru antreprenoriatul social din România, ceva a făcut ”click” în mine. Așteptam, cumva, fără să îmi dau seama (cred…) acest ”ceva” care să mă determine să fac pasul. Iar încrederea celor de la Chivas în mine a reprezentat acest trigger. Motiv pentru care le mulțumesc :)
Apropo de Chivas – The Venture, nu uitați că, dacă aveți un business cu impact social, puteți să vă înscrieți în competiția care înseamnă nu doar bani, ci mai ales recunoașterea internațională. Intrați pe site să vedeți mai multe, chiar ar fi păcat să ratați o astfel de oportunitate.
Bun, revenind la cei de la Skeptic Dog și Symme 3D, aveți mai jos ce și cum. Eu doar vreau să îi salut, să îi felicit și să le urez multă baftă pe viitor. Căci tare îmi place să văd astfel de oameni cu inițiativă și cu privire intesă în viitor, ca să o bag cu niște semi-metafore :D
Skeptic Dog Animation, studio de animație 2D, a cîștigat ediția a doua a competiției de pitching Get in the Ring România, care a avut loc weekendul acesta, în cadrul festivalului Creative Est. Locul al doilea a fost ocupat de Madam Mitza, startup care produce și vinde șosete cu design inedit.
Get in the Ring România, competiție organizată de GEA Strategy & Consulting, a fost împărțită în două categorii – lightweight și middleweight, în funcție de nivelul startup-urilor participante. La categoria middleweight, startup-ul Symme3D din Timișoara a câștigat și va merge direct în finala de la Sofia, unde va concura pentru finanțare și pentru a ajunge în etapa internațională din Olanda.
Symme3D este fondat în 2015 de Călin Brandabur, Bogdan Ciobotea, Cristi Raita, Mihai Soare și Vucomir Ianculov și a dezvoltat prima platformă multifuncțională pe sistem delta din România, în baza unui proiect original dezvoltat in house. Platforma multifuncțională poate fi folosită pentru 3D Printing, Laser Etching, CNC milling și, în curând PCB pick&place. Absolut toate aspectele de design, inginerie mecanică și electronica, precum și software sunt originale, dezvoltate de membrii ultra specializați ai echipei.
La categoria lightweight au concurat opt startup-uri în patru runde, împărțite în 5 teme de pitching: echipă, realizări, model de business, finanțare și freestyle, unde echipele au arătat un demo al produselor lor.
Juriul competiției a fost format din Daniel Szekely – director divizia IMM Banca Transilvania, Dragoș Pîslaru – manager general GEA Strategy & Consulting, Răzvan Crișan – co-fondator ShortsUP și m60, Daniel Matei- coordinator marketing Impact Hub București, Radu Atanasiu – business angel.
Startup-urile participante au fost:
Wundercraft, prima platform națională creată în jurul comunității artizanilor și a întreprinderilor sociale din domeniul upcycling, cu scopul de a promova consumul responsabil;
Skeptic Dog Animation, Studio de animație 2D ,ajută alte startup-uri și companii să își spună povestea într-un mod interesant și distractiv.
Mr. Packy este un serviciu de călătorie care simplifică experiența călătoriilor de afaceri. Te ajută să sari peste făcutul bagajelor, precum și peste statul la coadă la check-in sau la ridicarea bagajelor la ajungerea la destinație.
Șosetele Madam Mitza sunt exclusiv fabricate în România și au un design funky, numai bun pentru ieșirile în oraș.
Artistiq, platformă online de obiecte de artă, ajută artiștii contemporani să ajungă la noi categorii de public și să vândă online, fără a trece prin bătăile de cap ale unei licitații.
Virtual agora dezvoltă o platformă interactivă, Neons, în domeniul divertismentului și al artelor spectacolului.
Nerv este un startup din Brașov care vinde haine produse în România, în mare parte în localitate, destinate tinerilor. Pe site-ul Nerv poți cumpăra tricouri, ochelari, genți, dar și accesorii.
CBN IT își propune să ajute antreprenorii să-și gestioneze ușor bugetul firmei prin funcționalități de predicție și urmărire a Cash-Flow-ului.
Finala s-a desfășurat între Artistiq, Skeptic Dog, Madam Mitza și Neons.
În finală, publicul a votat startup-ul câștigător. Astfel că, Madam Mitza a primit 1.000 de Euro și 3 luni de abonament la Impact Hub București. Skeptic Dog Animation a câștigat 3.000 de Euro, din partea Banca Transilvania și locul în finala regională de la Sofia, unde va întâlni alte 7 startup-uri din centrul și estul Europei.
“Get In The Ring a fost o adevărată provocare. Nu e ușor să selectezi cele mai importante lucruri despre afacerea ta și să le prezinți în 30 de secunde. Când am ajuns „în ring”, m-am gândit că orice s-ar întâmpla, cel mai valoros va fi feedback-ul primit. Și, chiar dacă am câștigat, păstrez același gând. Am cunoscut potențiali parteneri și clienți, am primit impresii și sugestii utile, iar acum suntem mult mai motivați să ne dezvoltăm”, a declarat Andra Berilă de la Skeptic Dog Animation.