Jabra Elite 3 – căștile earbuds de care m-am lipit instant

Zic din start ca să înțelegi surpriza pe care am pățit-o cu Jabra Elite 3: este pentru prima dată când folosesc acest tip de căști earbuds. Pentru că eu sunt fan convins al căștilor overear. Adică alea mari, care îți acoperă urechile. Și o să fiu în continuare. Doar că nu până la capăt. După cum îți raportez mai jos.

Cu mențiunea foarte importantă că acest articol nu este un review tehnic. Nici pe departe. Ci este părerea unui utilizator normal. Așa cum suntem cei mai mulți dintre noi. Pentru care modul în care funcționează un produs este mult mai puțin relevant decât la ce ne ajută și ce beneficii ne livrează produsul respectiv.

Criterii după care am ales căștile

De ce am vrut să încerc și astfel de căști, care se pun în interiorul urechii? Explicația în cazul meu este foarte simplă: merg mult pe jos, o medie de 4 km pe zi, așa că ascult multă muzică și multe audiobooks. Iar vara asta – ca să o zic pe românește – căștile mele alea mari mi-au fiert urechile. De aceea am decis să dau o șansă și căștilor tip earbuds.

Iar Jabra Elite 3 a picat la marele fix. În sensul că sunt proaspăt lansate pe piață. Ceea ce pentru mine, om nu prea tehnic, este echivalent cu tehnologie nouă. Iar asta înseamnă foarte mult în contextul lumii moderne în care lucrurile se schimbă uluitor de repede.

Pe lângă aspectul de noutate, am căutat să mă orientez înspre niște căști care să nu mă coste mult. Ca să o zic direct. Mai ales pentru un stil de căști despre care, repet, nu prea aveam o părere bună (da, știu, aveam părerea asta contra înainte de a le folosi, ceea ce este o mare greșeală, știu…). Așa că nu am vrut să iau niște căști care să mă coste mai mult de 100 de E. Ei bine, Jabra Elite 3 costă 400 de lei. Adică sub prețul ăsta.

Apoi, am vrut niște căști care să reziste, cum ar veni, în condiții de trafic. Pentru că, iar ți-o zic, eu mă plimb mult pe jos. Așa că aveam nevoie de niște căști care să nu fie ”înfrânte” de mediul înconjurător, de regulă urban. Adică zgomot de oraș, de mașini, de tramvaie, știi tu, tot ce aduce cu el un oraș mare.

În același timp, pentru că uneori mai ajung și pe la munte sau pe la mare și mai prind niște vântoase de alea de-mi zburlesc perciuni :D, am zis că am nevoie și de niște căști care, pe timp de vânt puternic, să nu fie doar un acoperitor de urechi și în afară de un vâjâit permanent să nu aud mai nimic la ele. Bine, m-am dus și la pescuit cu ele, dar asta doar pentru că am vrut să am și eu un pic de muzică doar pentru mine pe baltă :D

Pe scurt, acestea au fost criteriile după care m-am orientat înspre Jabra Elite 3. Și nu mi-a părut rău deloc. Dimpotrivă. După cum îți raportez mai jos.

Ce mi-a plăcut la Jabra Elite 3

Nu mă întreba chestii tehnice. Le găsești pe siteul Jabra și prin reviewurile altora muuuult mai tehnici decât mine. Cum ziceam, eu sunt cetățeanul din popor. Ăla simplu, cum ar veni. Care se uită la ce primește de la un produs, la beneficiile sale, nu la modul în care îi sunt livrate aceste beneficii :)

Ce pot să spun însă, pe linie de curiozitate, dacă vrei, este că cei de la Jabra au scanat peste 62.000 de tipuri de urechi pentru a face designul căștilor! Ceea ce este uau, oricum o măsori și din orice unghi te-ai uitat la chestiunea în cauză. Așa că pe partea de cercetare și dezvoltare Jabra primește de la mine un mare 10 cu steluță, ca pe vremuri :D

Apropo de design, în afară de faptul că sunt frumoase, eu nu știu ce să mai zic, nu am terminat la Arte sau la Design ca să îmi dau cu părerea :)) Și sunt frumoase nu doar căștile în sine, ci și cutia (care are rost și de încărcător) cu care fac ”echipă”.

Ce m-a surprins cel mai tare la Jabra Elite 3 a fost calitatea sunetului. Bine, cum ziceam, aveam și un dinte împotriva acestui tip de căști. Deci, probabil, că aveam și niște așteptări joase. Doar că, după ce am comparat sunetul lor cu sunetul provenit din alte căști, respectul pentru Jabra Elite 3 mi-a crescut proporțional. Pentru că pur și simplu sunau mult mai bine decât cele mai multe căști cu care le-am comparat.

Sigur, au existat unele care aveau un sunet mai rotund, ca să îi zic așa. Dar erau de cel puțin două ori mai scumpe, așa că nu se pun la socoteală în condițiile în care, repet, eu căutam niște căști bune la un preț rezonabil.

Ocazie cu care vin și zic:

Jabra Elite 3 sunt căștile earbuds cu un excelent raport calitate/preț.

Căci așa ar fi indicat să ne uităm nu doar la căști, ci la orice produs. Adică la calitate care ne este livrată comparativ cu banii pe care îi dăm. Iar la acest capitol Jabra Elite 3 rupe norma. Clar!

Una din temerile mele față de acest tip de căști a fost legată de baterie. Pentru că eram obișnuit cu ”cărămizile” mele overear, care țineau muuuulte ore. Ei bine, și aici Jabra Elite 3 au fost o surpriză foarte plăcută. Căci, pe medie, bateria lor a ținut mai mult de 5 ore. E drept că nu am riscat să le las niciodată să se descarce total :)) În sensul că nu am vrut să rămân fără barterie la ele când era soloul ăla de chitară mai fain, știi cum zic :D Dar o viață a bateriei de cel puțin 5 ore este absolut ok pentru un astfel de tip de căști. Cel puțin din punctul meu de vedere.

Și oricum ai cutia lor, care funcționează ca un încărcător. Eu oricum aproape doar din cutie le-am încărcat. Căci funcționează și ca un spațiu de depozitare a căștilor, ca să îi zic așa, în momentele în care nu le ții în ureche. Iar în timpul acesta ele se încarcă. Cutia cu pricina o încărcam full cam la 2 zile. Să fie acolo, îmi ziceam. Așa că slabe șanse să rămâi vreodată cu adevărat fără baterie la căștile Jabra Elite 3.

Ai și aplicația Jabra Sound+ prin care poți să îți customizezi sunetul. Eu personal prefer setarea cu bass boost. Cât despre opțiunea de Hear Through, ei bine, aici iar am avut o surpriză. Pentru că mi se părea, înainte de a folosi Jabra Elite 3, că este absolut imposibil să faci cu niște căști atât de mici o ecranarea a sunetului exterior, la alegere. Ei bine, acum nu mi se mai mare imposibil. Căci fix asta se întâmplă când activezi această opțiune.

Aceasta a fost experiența mea de muuuulte ori de ascultat la Jabra Elite 3. Sper să te ajute ce am scris în acest articol ca să te decizi cât mai informat în legătură cu viitoare tale căști earbuds :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.