Îți zic din start: nu o să afli lucru foarte mărețe în acest articol :)) Adică, pe bune, toată chestia cu Revolut Junior este atât de simplă încât nu sunt tare multe de spus. Dar, iată, totuși fac asta, dintr-un motiv foarte simplu: dacă ai copil adolescent, Revolut Junior este fix ce îți trebuie.
Zic adolescent pentru că cam de pe la vârsta asta începe faza cu ”tati, îmi dai și mie să am de un suc?”. Sau ”mami, îmi dai 30 de lei să mă duc la film?”. Și, la un moment dat, după niște ”antrenament” de ăsta, vine și negocierea: ”dragi părinți, vă iubesc de nu se poate, dar hai să vedem cam câți bani pe săptămână îmi dați să fac ce vreau eu cu ei…”.
Dacă ești ca părinte în una din etapele de mai sus, pentru tine este acest articol. Pentru că Revolut Junior îți rezolvă măcar problema cu banii pe care îi dai copilului ca alocație. De alte chestiuni legate de teribila misiune de a crește un copil adolescent nu se ocupă. Ăsta-i departamentul tău :))
A trecut cam 2 luni de când i-am dat cardul Revolut Junior fiicei mele. Care are 15 ani. Vârstă la care, dincolo de hainele a căror modă se schimbă nu de azi pe mâine, ci de la o oră la alta :)), dincolo de continua forțare să îi cumperi nuș ce nou device și te miri ce nouă aplicație despre care tu nici măcar nu înțelegi ce face (blink, blink :D), adică dincolo de sumele mai mari și – pe sinceritate, așa… – sunt fițe pe care i le faci, este vârsta la care are nevoie de alocația aia. Pentru un suc, vorba aia.
Îți zic avantajele pe care le ai cu Revolut Junior față de faza clasică. Aia cu datul banilor în mâna copilului, ca să zic așa.
Avantajul 1. Dacă ai negociat, să zicem, 50 de lei pe săptămână și o zi în care să îi intre banii copilului pe card, așa rămâne. Adică treaba e serioasă, știi cum zic. Transfer bancar, alea, alea, nu ne jucăm cu așa ceva :)) În sensul că, evident, când vine să îți ceară bani în plus, îi arăți telefonul sau cardul tău Revolut de om mare și zici ”aia e, ți-am transferat banii așa cum ne-am înțeles, pănâ la următoarea tranșă nu mai primești alții”. Adică, mai direct spus, toată faza cu transferul îți oferă un fel de scuză. Sau de argument de a sta pe baricade și a de nu ceda în fața lui ”te rooooooooog, măcar 10 leeeeeeei…”. Nu o să reușești tot timpul, desigur. Cum nici eu nu reușesc :)) Dar măcar ai ceva de ce să te agăți, zic.
Avantajul 2. Poți să setezi din contul tău de Revolut suma săptămânală care să fie transferată pe cardul copilului. Automat. Pe sistem de direct debit, dacă vrei. Pare o chestie măruntă să nu mai trebuiască să îți zică pruncul că a sosit ziua aia când ar fi teribil de indicat să îi dai banii promiși. Doar că, dacă solicitarea asta vine pe un fond de stres sau de nervi sau de muuuuuultă muncă, pare mult mai nașpa decât nu pare la prima vedere. Să nu îmi zici că nu ai pățit așa ceva, că nu te-ai iritat măcar o dată când ți-a cerut bani, că nu te cred :D
Avantajul 3. Vezi când și pe ce cheltuie banii copilul. Adică nu vezi că și-a luat popcorn sau mentosane. Ci că a cumpărat ceva de la film. Sau de la ceva cafenea. Și vezi asta în timp real. Pentru mine nu e chiar așa un mare avantaj. În sensul că oricum știu cam ce face domnișoara. Căci îmi spune. Aproape tot (ar fi culmea să nu aibă secretele ei!). Dar, totuși, dacă nu îi spun avantaj neapărat, îi pot spune relaxare :)
Pe lângă toate acestea, dacă ne uităm din perpectiva copilului, faza cu Revolut Junior vine cu anumite hai să nu le zicem avantaje, dar chestii cât de cât beneficii tot sunt. Printre ele ar fi faptul că, pentru cei mai mulți dintre copii, acesta este primul lor card. De care trebuie să aibă grijă. Cu care trebuie să învețe să se descurce. Practic, începe să se obișnuiască cu plățile cu cardul. Sau cu telefonul mobil (a mea și-a băgat Revolut Junior în Apple Pay). Ceea ce nu este deloc puțin lucru având în vedere cât de puțin suntem educați financiar ca nație, zic.
Și mai este o chestie care îmi place. Spre exemplu, zilele trecute, fiica mea venea spre casă. Și m-a sunat să-mi spună că intră până la magazin să își ia ceva gumă. Și m-a întrebat dacă mai trebuie să ia ceva. I-am zis ce și i-am transferat pe Revolut Junior o sumă de bani. Cât am crezut eu că face ce i-am cerut să ia. A ajuns cu produsele alea acasă și nu mi-a mai zis nimic. De unde eu am dedus că niște leuți tot i-au rămas pe card din afacerea asta. Altfel m-ar fi taxat instant :))
Cum poți să primești un Revolut Junior
Și la faza asta este totul foarte simplu. Adică doar urmezi pașii de mai jos. Noi, după ce l-am comandat, l-am primit în vreo 2 zile. Sau 3. Ceva de genul. Adică repede. Că nu e că arde rău să îți vină instant, cred.
O să vezi că, dacă îți deschizi aplicația Revolut, ai chiar în secțiunea Tablou de bord opțiunea de Junior. Intri acolo și o să ai de făcut niște pași. Simpli. Adică să completezi informațiile despre copilul care va folosi cardul. Și apoi să îl comanzi. O să îți vină la adresa pe care o treci tu acolo.
După ce îți vine cardul, o să ai niște pași la fel de simpli de făcut. Nu îți zic acum, să nu te complic. Dar o să vezi că este simplu. Doar urmează pașii care ți se indică acolo.
Cardul copilului poate funcționa și fără să aibă instalată aplicația. Doar că nu mai este la fel de plină experiența, ca să zic așa :)
Utilizatorii Revolut Standard pot crea un singur cont Junior. Costul cardului este același ca al cardurilor Standard, 26.99 RON, iar limita lunară de alimentare a contului pentru copii este de 160 RON.
Utilizatorii Premium și Metal pot crea două și respectiv cinci conturi Junior – cardurile sunt gratuite, iar limita anuală de alimentare este de 16000 RON. În plus, clienții Premium și Metal au acces la 2 noi funcționalități: Sarcini și Alocație Săptămânală.
Prin intermediul Sarcini, copiii au posibilitatea de a câștiga venituri suplimentare prin îndeplinirea unor atribuții și obiective definite de părinte / tutore legal. Astfel, aceștia învață să facă legătura dintre muncă și câștiguri și sunt recompensați pentru eforturile făcute.
Folosind funcționalitatea de alocație săptămânală, părinții pot alimenta conturile Revolut Junior cu o sumă fixă în fiecare săptămână, ajuntându-și astfel copii să își planifice mai bine cheltuielile datorită accesului la un venit periodic și predictibil.
Cam atât. Sper să te ajute articolul ăsta. În luarea deciziei dacă merită sau nu să îi comanzi un card Revolut Junior copilului tău. Spor la muncile adolescentine! :))

2 thoughts on “Primele impresii după vreo 2 luni de folosit Revolut Junior pentru fiica mea adolescentă”
Doresc in card Revolut Junior
V-am spus în articol ce trebuie să faceți. Restul depinde de dumneavoastră, zic :)