– N-are cineva un Nurofen?

De câte ori ai auzit întrebarea asta în ultima vreme? Eu zilele trecute. Eram la un eveniment. Și aud o tânără (bine, de la o vârstă toți sunt tineri pentru mine…) întrebând asta.

Răspund că am (ce am în borsetuța mea specială este o reminiscență de tată cu 3 copii, să fie acolo…).Dar eram cumva nedumerit. Pentru că tânăra în cauză părea super vioaie. Râdea, mergea de la o persoană la alta. Era volubilă. Adică nu părea că are nevoie de Nurofen.

Așa că o întreb de ce îi trebuie. Zice că simte că o doare un pic capul. Și că în fiecare zi pățește așa. De vreo două săptămâni. Mă încrunt și îi zic:

– Nu îți dau niciun Nurofen.

Mirată, mă întreabă de ce. Și îi zic. Ceea ce fac eu în relație cu medicamentele. Adică le iau numai dacă e musai-musai. Și îi dau argumentele.

Durerea este modul în care organismul ne atenționează că ceva nu este în regulă. Este un fel de strigăt pe care este fundamental să îl ascultăm. Ca să putem lua măsuri să remediem problema. Nu să ne reducem durerea la tăcere și să ne prefacem că totu-i roz.

Medicamentele pot avea efecte secundare. Aproape toate produc asta. Așa că mai bine le iei numai când te arde. În plus, dacă le iei întruna pe durata mai lungă, oricum nu prea mai își fac efectul.

Iar despre Nurofen, i-am spus că, de cele mai multe ori, doar te face să nu mai simți durerea, dar că durerea aia oricum există acolo și nu ai înlăturat cauza, doar nu mai simți efectul.

Și am rugat-o din suflet să meargă la doctor în legătură cu durerea aia constantă de cap. Că nu e ok să pățească așa în fiecare zi de două săptămâni.

Deja se făcuse un mic cerculeț de ascultători în jurul nostru. Toți tineri (mă rog, de la o vârstă toți sunt tineri pentru mine…). Toți la fel de atenți și de mirați de ce le ziceam.

Moment de uluială pentru mine. Căci am realizat că ei nu știau aceste lucruri. Care pentru mine erau limpede ca lumina zilei. De la sine înțelese. Toți am învățat ceva din întâmplarea asta. Eu să nu mai cred că ce știu eu că sunt cunoștințe de bază chiar sunt pentru toată lumea. Iar ei să nu mai ia medicamentele ca pe bomboane, că nu-s. Sper, cel puțin, că au înțeles asta.

Aia zic…

PS Dacă vorbesc prostii, te rog să îmi spui. Dar dacă ai pregătire în domeniu. Sau ai avut niște experiențe de genul. Adică nu doar #miseparecă. Nu ajută, rogu-te, chiar nu ajută.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.