Închirieri mașini – 10 pași de urmat

Am decis să scriu acest articol despre închirieri mașini (cam lung, știu, dar chiar am vrut să pun toate informațiile pe care le cred eu utile) pentru că mi-am dat seama din discuțiile cu mulți că extrem de puțini știu ce au de făcut atunci când vor să închirieze o mașină. Și când mă refer la ”puțin”, mă refer la detalii.

Ideea este că unele dintre aceste detalii pot să blocheze închirierea, ca să o zic pe românește. Asta, desigur, fiind o problemă, căci, nu-i așa, planul tău de a ajunge undeva cu o mașină închiriată se duce de râpă tocmai pentru că ”dar de unde era să știu eu asta?!”.

închirieri mașiniAșa că, pentru a veni în ajutorul celor interesați de închirieri mașini (și ca să nu vă regăsiți în neplăcuta situație de mai sus), am decis ca, împreună cu Autonom (eu de la ei închiriez când am nevoie; plus că sunt și simpatici ca brand, zic :D), am zis să scriu acest articol.

O scurtă, dar necesară punere în context.

Personal, prefer varianta închirierii de mașini în locul cumpărării. Deocamdată, cel puțin. Pentru că pur și simplu, dacă faci un calcul de câte ori ai nevoie cu adevărat de mașină pe an (în sensul unor deplasări mai lungi; în oraș e chiar ușor să te descurci fără mașina ta) o să vezi că este mult mai avantajos să închiriezi o mașină.

Atenție, nu discutăm de alte costuri (eu le-aș zice bătăi de cap, dar nu mă luați în seamă…) ai cu mașina proprie (impozit, parcări, RCA, Casco etc), ci doar de banii pe care îi dai pentru aceste deplasări.

În plus, mie mi se pare foarte fun să testez mai multe mașini. Pe parte de închirieri mașini, asta mi se pare una din cele mai faine faze. Adică nu aleg mașina de închiriat doar pe sistemul să ajung din punctul A în punctul B, ci și pe sistemul ”hmmm, parcă aș testa și modelul ăsta…”.

noul DusterCare model de cele mai multe ori costă mai mult decât o mașină normală (ca să îi zic așa), dar ce importanță are niște bani în plus față de bucuria (de copil mare, recunosc) pe care ți-o aduce (încă) o experiență cu o mașină nouă? :)

Aș vrea, însă, înainte de a intra în chestii despre bani și alte chestiuni mai tehnice, să rețineți un lucru care mie mi se pare fundamental: atunci când inchiriezi o mașină, practic devine cumva a ta în perioada pe care ai închiriat-o. În sensul că tu ești responsabil de ea. Din toate punctele de vedere.

Zic asta pentru că sunt unii care se comportă cu mașinile de închiriat de parcă ar avea dușmănie pe ele sau ceva de genul. Nu mi se pare ok de nici o culoare să faci asta. Ar trebui, după umila mea părere, să te comporți cu o mașină de închiriat așa cum te comporți cu a ta.

Și nu mă refer aici neapărat la chestiuni estetice (deși sunt foarte importante și ele), ci la cele de funcționalitate. Altfel spus, ai grijă de mașină și ea va avea grijă de tine. ”Rupe-o” și s-ar putea să te ”rupă” și ea pe tine. Nu zic mai mult, sper că s-a înțeles.

Decalogul de mai jos despre închirieri mașini puteți să îl vedeți și în ordine cronologică, dacă vreți. Pentru că sunt, practic, și niște pași pe care să îi faceți succesiv pe toată durata procesului de research, închiriere și de returnare a mașinii.

Obligatoriu să vă dau înainte condițiile absolut necesare pentru închirierea unei mașini. Nu aveți unul din aceste trei documente (să le zicem așa), nu puteți închiria o mașină. Punct.

Carte de identitate (sau pașaport)

Permis de conducere

Card de credit (la marea majoritate a companiilor, dar există anumite companii care nu solicită cardul de credit).

Și acum decalogul cu cei 10 pași pentru închirieri mașini.

Pasul 1. Cercetează piața.

Aici opțiunile sunt deschise. De la căutat pe google, de la întrebat prietenii, de la întrebat pe Facebook sau pe orice altă rețea socială, you name it. Doar că mare atenție: nu vă uitați doar la prețul de închiriere! Pentru că s-ar putea să fie costuri adiacente mari (ca să nu le zic ascunse) și să plătiți mai mult (inclusiv cu nervi) decât ați fi făcut-o dacă nu v-ați fi uitat DOAR la preț.

Uitați-vă, de asemenea, și la ”palmaresul” companiei de la care închiriați. Mă refer aici inclusiv la mărimea parcului de mașini și la diversitatea lui. Altfel spus, dacă vedeți că are doar 7 mașini (nici măcar tipuri de mașini…), eu aș fi mai rezervat. Indiferent de cât de minunat ar fi (părea…) prețul.

Să vă uitați (așa, mai pe sistem de scanat) și la vechimea parcului auto al companiei respective. Adică, evident, dacă au mai multe mașini trecute de niște anișori, parcă nu v-ați duce cu niște ”bătrânele” la drum, știți cum zic.

Și, foarte, important, căutați testimoniale despre seriozitatea companiei. La acest capitol am o recomandare: să nu vă blocați dacă vedeți că sunt vreo 2 care au zis ceva nasol, iar restul de 67857 au zis de bine, serios, este o probabilitatea statistică să fie câțiva pe contra oricum, important este per total să vă dea cu plus, cum ar veni.

Recomand încă un criteriu de alegere (în caz că, Doamne ferește, se întâmplă ceva): dacă respectiva companie îți asigură asistență rutieră pe teritoriul țării/internațională/ 24/7 sau nu. Teribil de important, zic. Mai ales dacă ești cu familia la drum.

Aveți și varianta unor platforme intermediare de închirieri mașini gen rentalcars.com, autoeurope.com, carrentals.com și altele. Doar că aici s-ar putea să nu fie chiar toate variantele de mașini pe care le-ați dori. În plus, dacă folosești intermediari (termenul în sine îți spune ceva, nu? :D), te complici un pic mai mult și cu asigurarea, și cu garanția (vezi mai jos) față de varianta în care închiriezi direct de la companie.

Nu am nimic împotriva acestor platforme de intermediere, doar vă dau toate informațiile despre subiectul în cauză, ideea acestui articol, de altfel.

Pasul 2. Stabilește-ți bugetul pentru închirieri mașini.

Unii ați zice că ar fi trebuit să pun asta cu bugetul la pasul 1. Nu sunt de acord. Pentru că abia după ce faci o cercetare în piață îți dai seama că, spre exemplu (caz pățit de un amic), tu te-ai gândit că mai mult de 100 de E nu dai pe o închiriere de 3 zile și vrei și un Audi A4. Well… Așa că, din punctul meu de vedere, abia după ce ai cercetat piața poți să îți stabilești bugetul în cunoștință de cauză.

Cât costă închirierea unei mașini? E ca la piață. Pentru că avem mașini modeste și mai vechi, dar avem și mașini super-premium și noi. Adică vorbim de la niște oferte de câțiva euro pe zi până la sky is the limit.

Atenție că prețurile diferă și în funcție de sezon. Adică, dacă ați închiriat la un preț o mașină în ianuarie și vreți să o închiriați tot pe aia în august, o să vedeți că tarifele sunt diferite. Chestiune de sezonalitate. Dar la care trebuie să fiți atenți atunci când vă bugetați o deplasare mai lungă, de câteva zile bune.

Pasul 3. Alege mașina.

Aici, zic eu, sunt două criterii mari și late. Unul funcțional, care include clasa mașinii (small, compact, economy etc. – mai bine intrați pe selector ca să vă dați seama care mașină din ce clasă este, zic), cutie manuală sau automată.

Și un criteriu care ține de feng shui (apropo de ce ziceam mai sus: să vă faceți și voi o bucurie că mai testați niște mașini :D). De cele mai multe ori, în acest proces de alegere a mașinii, s-ar putea să mai lucrezi puțintel la buget. Vorba aia, ochii văd, carnetul de șofer cere :D

Pasul 4. Verifică disponibilitatea mașinii.

Sună la compania de închirieri mașini pe care ai ales-o (sau dă un mail, sau vorbește pe chat, dacă există) și întreabă dacă este disponibilă mașina. Pentru că, uneori, s-ar putea ca ce îți dorești tu să nu fie în parcul auto. Și ar fi bine să știi asta din timp.

Recomandarea mea este să întrebi ce variante asemănătoare ți se pot oferi (asta în cazul în care, cum ar fi normal, zic, nu ți se zice din start că ai și alte opțiuni). S-ar putea să fii surprins. Eu am pățit-o. În sensul că mi-am dorit ceva, nu aveau, dar mi-au oferit altceva, care mi-a plăcut teribil :)

Cel mai adesea, se întâmplă așa ceva, adică mașina pe care ai vrut-o nu mai este disponibilă, din motive omenești, ca să le zic așa, care nu depind de dorința companiilor de închirieri mașini (de ce să nu vrea compania să îți dea mașina pe care ți-o dorești?!): anumite avarii la mașină ”comise” proaspăt de cea sau cel care a închiriat-o înainte ta. Sau pur și simplu să nu fie adusă înapoi în parc în termenul stabilit.

În cazul în care vreți să ieșiți afară din țară cu mașina, verificați țările în care puteți ieși. Pentru că – știu, furculition, dar au fost cazuri de anumite enervări pe tema asta… – nu poți merge chiar oriunde vrei în străinătate cu o mașină închiriată. În plus, în funcție de țară, există diferite costuri suplimentare și condiții diferite (ex. limită de kilometri, asistență rutieră limitată).

Recomand, de asemenea, dacă tot vorbiți direct cu cineva de la compania de închiriere, să le spuneți și ce vârstă aveți. Pentru că există anumite condiții speciale pentru șoferii foarte tineri și pentru cei de peste 70 de ani atunci când este vorba despre condus în afara țării.

Pasul 5. Verifică valoarea garanției.

Aici se rupe de multe ori filmul. Pentru că multă lume nu știe că, la orice închiriere de mașină, această garanție (sau depozit) trebuie depusă.

Adică trebuie să ai un card de credit (majoritatea companiilor de închirieri mașini cer asta), de pe care se blochează o anumită sumă, în funcție de valoarea garanției. Această sumă se stabilește în funcție de mașină.

Aplicat în cazul Autonom, garanția pornește de la 500 de Euro și ajunge la 1.400 de Euro pentru clasele Premium.

De ce se percepe această garanție? Pe românește, este o asigurare că nu o să îți bați joc de mașină. Sigur, putem să o zicem mai politicos, gen ”depozitul reprezintă responsabilitatea clientului în caz de daună din vina sa sau este cazul unei daune cu autor necunoscut”.

Dar idee este tot aia: ai stricat ceva la mașină, plătești. Mi se pare o chestiune normală, zic. Cum ziceam și mai sus: ai grijă de mașină, ea va avea grijă de tine.

Dacă valoarea daunei este mai mică decat depozitul (o zgârietură mai nasoală, o îndoire de aripă etc.), se facturează doar valoarea daunei. Restul sumei este returnată clientului.

Daca valoarea daunei este mai mare, clientului i se va factura depozitul integral, iar diferența este suportată de companie și de firma de asigurări.

Important de știut: aveți posibilitate ca aceasta responsabilitate în caz de daună poate fi redusă prin plata unei taxe suplimentare de reducere a riscului, care se stabilește în funcție de numărul de zile închiriate și de clasa mașinii. Din nou, cel mai bine discutați asta cu compania de unde închiriați mașina.

Pasul 6. Stabilește când și de unde vrei să ridici/să predai mașina.

Acest pas este important nu doar pentru tine, ca planificare a deplasări, dar și pentru că schimbarea locației de predare a mașinii implică niște costuri.

Căci, dacă se dorește lăsarea mașinii într-o altă locație decât cea precizată inițial (se întâmplă, așa-i în viață, se mai schimbă planurile), se percepe o taxă suplimentară, care variază în funcție de distanță.

Adică, dacă tu ai zis că o să returnezi mașina în Brașov, dar a intervenit ceva și vrei să o returnezi în București, taxa este diferită față de returnarea unei mașini în Satu Mare în loc de Brașov. Această taxă este percepută deoarece mașina trebuie adusă de altcineva în locația inițială.

În cazul Autonom (pe ei îi știu, căci închiriez des de la ei), dacă predarea și/sau preluarea mașinii se dorește să se facă într-un alt punct din orașul in care închiriezi (adica să nu treci pe la sediul companiei să o preiei/predai), cei de la Autonom o livrează/ preiau gratuit pe raza orașului respectiv.

Pasul 7. Fii atent la evaluarea mașinii.

Ce înseamnă asta? Când te duci să ridici mașina, un angajat al companiei de închirieri mașini o să facă, de față cu tine, o evaluare a mașinii. Adică, practic, pe o foaie pe care vezi desenată mașina pe care vrei să o închiriezi din mai multe unghiuri, angajatul companiei va trece toate problemele pe care le are mașina (dacă le are).

Adică zgârietură pe bara din față. O mică crăpătură în parbriz. O ușoară înfundare a aripii stângi. Dacă există roată de rezervă, cric, trusă sanitară și tot ce mai trebuie.

Toate acestea sunt făcute pentru ca tu să ai siguranța că, la returnarea mașinii, nu o să ai surpriza să ți se spună că ai adus-o cu o zgârietură care, de fapt, fusese deja pe mașină când ai preluat-o.

De aceea, participă atent, ca să zic așa, la această evaluare inițială a mașinii, alături de angajatul companiei.

Pasul 8. Ai grijă de mașină de parcă ar fi a ta.

Again, de ce ți-ai bate joc de mașină? Doar pentru că nu este a ta?

Pe lângă faptul că ar trebui să te gândești că o să o folosească și alții (care au și ei familie, și ei vor să ajungă teferi la destinație), s-ar putea să rămâni și fără niște bani (din garanția aia despre care vorbeam mai sus) dacă te apuci de raliu sau dacă îți asumi niște riscuri care nu au nici un sens în trafic.

Și, la urma urmei, este o chestiune de bun simț. Atât.

Pasul 9. Fă-i plinul înainte de predare.

Recomand să identifici cea mai apropiată benzinărie de locul unde o să predai mașina și să alimentezi de acolo.

Bine, ai și varianta (pe care o discuți la semnarea contractului, desigur) să o aduci și fără plin făcut, caz în care plătești oricum diferența în minus de combustibil plus o taxă de serviciu.

Este decizia ta, eu doar te informez că ai aceste opțiuni. Cel mai bine oricum le discuți cu compania de unde închiriezi. Eu recomand să aduci mașina cu plinul făcut, este cea mai simplă variantă și cea mai rapidă (adică doar lași mașina și aia e, nu mai faci nici o hârtie).

Pasul 10. Asigură-te că mașina este recepționată corespunzător.

Practic, refaci ”traseul” evaluării inițiale. Adică angajatul companiei verifică starea mașinii (și dotările) în funcție de prima evaluare.

Dacă nu a apărut nici o modificare, vă salutați corespunzător și vă vedeți fiecare de treabă :D

Dacă există o zgârietură în plus sau alte lucruri nedorite, intrați în discuția de la Pasul 5, acela cu garanția. Dar eu sper din suflet că nu o să fie cazul :)

Cristian China-Birta
Cristian China-Birta
Fondator și Asociat
Kooperativa 2.0

Dacă considerați util acest articol despre închirieri mașini, dați-l mai departe. Ca să ajutați și pe alții.

Vă recomand, de asemenea, să citiți și rubrica de întrebări frecvente de pe siteul Autonom, o să găsiți răspunsuri și la întrebările la care nu v-ați gândit să le puneți despre închirieri mașini.

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Închirieri mașini – 10 pași de urmat”

  1. Buna, super fain articolul.
    Se poate intampla sa platesti valoarea contractului de inchiriere si apoi sa iti dai seama ca nu ai banii suficienti disponibili pentru depozit?

  2. Am folosit recent platforma PriceCarz pentru a închiria o mașină și am fost impresionat de ușurința procesului. Prețurile accesibile și selecția variată de mașini au făcut experiența mea de închiriere foarte plăcută. Recomand cu încredere!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.