Vreau o Românie în care să existe măcar 4.000 de afaceri sociale grozave!

Dragilor,

Știu, așa cum știți și voi, că există mulți oameni inimoși printre noi. Oameni pentru care a face un bine reprezintă una din părțile cele mai importante din sufletul lor. Este extraordinar de bine, ca națiune, să îi avem printre noi. Și să îi apreciem, să îi salutăm, să le mulțumim.

chivas-ventureDoar că eu visez să trăiesc acea zi în care măcar un sfert dintre acești oameni inimoși o să treacă la nivelul următor: de la a face bine ca parte din ceea ce sunt la a face bine ca mod de viață. Aș vrea să văd cât mai multe afaceri sociale.

O afacere socială construită cum trebuie poate aduce două beneficii majore în viața comunității în care acea afacere socială își desfășoară activitatea: 1. face mult mai mult bine decât poate face o singură persoană 2. adună în jurul ei mai mulți oameni inimoși, care împreună pot face mult mai mult bine.

Visez să trăim într-o Românie cu mii de afaceri sociale. Eu am zis în titlu 4.000. Cumva, din perspectivă statistică, să avem o medie de 100 pe județ. Doamne, cât de mult bine ar putea să facă ele…

Chivas The Venture este o etapă foarte importantă în atingerea acestui vis. Și sunt extrem de onorat să fac parte, din nou, din echipa de mentori care coordonează această splendidă inițiativă. Pentru că, alături de George Buhnici, Marius Ghenea și Tudor Furir, încercăm să găsim cât mai multe afaceri sociale din România, pe care Chivas The Venture să le ajute.

Ce înseamnă Chivas The Venture

chivasChivas The Venture oferă business-urilor cu impact social oportunitatea de a se dezvolta, de a primi sprijin financiar și, nu în ultimul rând, de a obține un lucru visat de mulți: recunoaștere internațională. România se alătură pentru a doua oară competiției The Venture și se numără printre cele 32 de țări participante de pe tot globul.

Etapa locală, desfășurată în perioada septembrie 2016 – ianuarie 2017, reprezintă primul pas în experiența The Venture. În joc sunt 5.000 de euro și ocazia de a trece prin stagii de pregătire și consiliere personalizată pentru antreprenori.

Vă puteți înscrie deja în competiție până pe 30 octombrie!

Etapa globală (martie – iulie 2017) îi oferă câștigătorului:

experiența unui Accelerator de business, unde, timp de o săptămână, va participa la un program de mentorat dezvoltat în colaborare cu Centrul Skoll pentru Antreprenoriat Social de la Universitatea Oxford;

participarea la pitch-ul final, unde va cunoaște cele mai bune business-uri cu impact social din toată lumea și își va prezenta ideea în fața unor experți internaționali în domeniul afacerilor;

– șansa să obțină finanțarea necesară îndeplinirii obiectivelor sale. Astfel, un vot public al oamenilor din întreaga lume va decide modul în care trebuie să fie distribuiți, între finaliști, primii 250.000$ din premiul de un milion, urmând ca restul premiului (750.000 $) să fie acordat la pitch-ul final, în urma deciziei juriului.

Orice afacere cu venituri anuale mai mici de 1.500.000 de dolari și aflată într-unul dintre stadiile Discovery, Start-up sau Growth stage poate intra în cursa pentru milionul de dolari oferit de The Venture.

chivas-ventureAntreprenorii români trebuie să se înscrie pe site-ul www.TheVenture.com până la data de 30 octombrie 2016. După finalizarea înscrierilor, 10 business-uri vor fi selectate pentru a participa la o sesiune de pitch, pe 23 noiembrie 2016. În urma acesteia, juriul competiției va alege 5 finaliști în etapa locală.

Toți cei 5 antreprenori vor participa la o sesiune de mentorat organizată de Chivas The Venture. Finaliștii își vor demonstra abilitățile de business în cadrul a 4 probe, câștigător fiind desemnat acela care va reuși să convingă juriul că merită să reprezinte România la etapa globală.

Anul trecut, a câștigat competiția românească SafeDrive. Aplicația mobilă care diminuează numărul accidentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan, a reprezentat România în finala globală a competiției. SafeDrive a ajuns până în sferturile de finală The Venture, iar finanțarea totală primită în etapa globală se ridică la 10,177$.

Partenerii Chivas The Venture

Printre partenerii Chivas The Venture se numără Innovation Labs, programul de mentorat și dezvoltare pentru cei pasionați de tehnologie și antreprenoriat și RICAP, programul de accelerare care sprijină antreprenorii în tehnologie să ajungă cu produsele lor pe piața globală.

Alături de Chivas The Venture se află și revista BIZ, brand-ul care de 15 ani organizează evenimente de afaceri în 9 orașe din țară și 8 capitale din lume, și Business Days, platforma de networking dedicată antreprenorilor și managerilor români.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Vreau o Românie în care să existe măcar 4.000 de afaceri sociale grozave!”

  1. Cred ca in Romania ar trebui puse la punct prima oara lucruri mult mai importante cu ar fi educatia, infrastructura, birocratie, degeaba ai afaceri daca nu ai cu cine si cum sa faci, parerea mea

    1. Eu cred ca pasii mici sunt cheia marilor succese. Si acesti pasi mici, spre progres, trebuie facuti nu doar in domeniul educatiei, in modul cum ne conducem tara ci si in adoptarea de legi si proiecte care sa sustina oamenii care „vor sa schimbe lumea”, care vor sa faca diferenta, sa se implice in proiecte care urmaresc nu doar binele propriu, ci binele comunitatii in care traiesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.