Dragilor,
Știu, așa cum știți și voi, că există mulți oameni inimoși printre noi. Oameni pentru care a face un bine reprezintă una din părțile cele mai importante din sufletul lor. Este extraordinar de bine, ca națiune, să îi avem printre noi. Și să îi apreciem, să îi salutăm, să le mulțumim.
O afacere socială construită cum trebuie poate aduce două beneficii majore în viața comunității în care acea afacere socială își desfășoară activitatea: 1. face mult mai mult bine decât poate face o singură persoană 2. adună în jurul ei mai mulți oameni inimoși, care împreună pot face mult mai mult bine.
Visez să trăim într-o Românie cu mii de afaceri sociale. Eu am zis în titlu 4.000. Cumva, din perspectivă statistică, să avem o medie de 100 pe județ. Doamne, cât de mult bine ar putea să facă ele…
Chivas The Venture este o etapă foarte importantă în atingerea acestui vis. Și sunt extrem de onorat să fac parte, din nou, din echipa de mentori care coordonează această splendidă inițiativă. Pentru că, alături de George Buhnici, Marius Ghenea și Tudor Furir, încercăm să găsim cât mai multe afaceri sociale din România, pe care Chivas The Venture să le ajute.
Ce înseamnă Chivas The Venture
Etapa locală, desfășurată în perioada septembrie 2016 – ianuarie 2017, reprezintă primul pas în experiența The Venture. În joc sunt 5.000 de euro și ocazia de a trece prin stagii de pregătire și consiliere personalizată pentru antreprenori.
Vă puteți înscrie deja în competiție până pe 30 octombrie!
Etapa globală (martie – iulie 2017) îi oferă câștigătorului:
– experiența unui Accelerator de business, unde, timp de o săptămână, va participa la un program de mentorat dezvoltat în colaborare cu Centrul Skoll pentru Antreprenoriat Social de la Universitatea Oxford;
– participarea la pitch-ul final, unde va cunoaște cele mai bune business-uri cu impact social din toată lumea și își va prezenta ideea în fața unor experți internaționali în domeniul afacerilor;
– șansa să obțină finanțarea necesară îndeplinirii obiectivelor sale. Astfel, un vot public al oamenilor din întreaga lume va decide modul în care trebuie să fie distribuiți, între finaliști, primii 250.000$ din premiul de un milion, urmând ca restul premiului (750.000 $) să fie acordat la pitch-ul final, în urma deciziei juriului.
Orice afacere cu venituri anuale mai mici de 1.500.000 de dolari și aflată într-unul dintre stadiile Discovery, Start-up sau Growth stage poate intra în cursa pentru milionul de dolari oferit de The Venture.
Toți cei 5 antreprenori vor participa la o sesiune de mentorat organizată de Chivas The Venture. Finaliștii își vor demonstra abilitățile de business în cadrul a 4 probe, câștigător fiind desemnat acela care va reuși să convingă juriul că merită să reprezinte România la etapa globală.
Anul trecut, a câștigat competiția românească SafeDrive. Aplicația mobilă care diminuează numărul accidentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan, a reprezentat România în finala globală a competiției. SafeDrive a ajuns până în sferturile de finală The Venture, iar finanțarea totală primită în etapa globală se ridică la 10,177$.
Partenerii Chivas The Venture
Printre partenerii Chivas The Venture se numără Innovation Labs, programul de mentorat și dezvoltare pentru cei pasionați de tehnologie și antreprenoriat și RICAP, programul de accelerare care sprijină antreprenorii în tehnologie să ajungă cu produsele lor pe piața globală.
Alături de Chivas The Venture se află și revista BIZ, brand-ul care de 15 ani organizează evenimente de afaceri în 9 orașe din țară și 8 capitale din lume, și Business Days, platforma de networking dedicată antreprenorilor și managerilor români.
3 thoughts on “Vreau o Românie în care să existe măcar 4.000 de afaceri sociale grozave!”
Cred ca in Romania ar trebui puse la punct prima oara lucruri mult mai importante cu ar fi educatia, infrastructura, birocratie, degeaba ai afaceri daca nu ai cu cine si cum sa faci, parerea mea
Tu zici ceva de genul: în loc să ne spălăm, mai bine ne ocupăm de mâncare și de băut. Nu se contrazic catgoriile, dimpotrivă.
Eu cred ca pasii mici sunt cheia marilor succese. Si acesti pasi mici, spre progres, trebuie facuti nu doar in domeniul educatiei, in modul cum ne conducem tara ci si in adoptarea de legi si proiecte care sa sustina oamenii care „vor sa schimbe lumea”, care vor sa faca diferenta, sa se implice in proiecte care urmaresc nu doar binele propriu, ci binele comunitatii in care traiesc.