Mă întreb de foarte multe ori, cum pot să aduc o schimbare în țara mea?

Încep acest material cu recomandarea fermă să vă înscrieți în excelenta inițiativa Chivas – The Venture, care este, pe scurt, o oportunitate pentru business-urile cu impact social de a se dezvolta, de a primi sprijin financiar și, nu în ultimul rând, de a obține un lucru visat de mulți: recunoaștere internațională. Mai aveți timp până la sfârșitul lui octombrie :)

Textul de mai jos este scris de Evelina Mîntescu, în urma provocării mele, la care v-am cerut să îmi scrieți despre antreprenoriat social. Lectură plăcută :)

———————————–

Antreprenoriatul social. Un subiect care a început să fie din ce în ce mai dezbătut. De ce? Pentru că se pune accent, înainte de orice, pe felul în care soluționezi problemele societății, ci nu pe profit. Asta-i prima confruntare. În caz de vrei să ajungi un antreprenor social de calitate, trebuie să ai în vedere nevoile societății, cu ce probleme se confruntă oamenii, ci nu să te gândești direct la bani.

În viziunea mea, un antreprenor social, ca sa vină cu rezultate bune, trebuie să dea dovadă de profesionalism, seriozitate, implicare și dorința de a reuși. Funcția de antreprenor social trebuie asumată, să ai potențialul de a-ți conștientiza atribuțiile care ți se cer, plus să crezi cu tărie în ceea ce vrei să faci.

Cheia succesului vine odată cu transparența pe care o utilizezi în proiectul respectiv, prin stilul în care conduci o situație și cum știi să o adaptezi.

Un alt punct forte  consider că îl reprezintă viabilitatea proiectului elaborat. Dacă ai abilitatea de a ține un discurs elaborat, prompt, cu precădere pe subiect, nu ai cum să nu reușești ceea ce ți-ai propus de la respectivul proiect.

În momentul de față, țara noastră este pe minus cu locurile de muncă, iar șomerii se inmulțesc precum ciupercile după ploaie. De exemplu,un bun antreprenor social propune o colaborare cu o companie multinațioanală sau cu oricine altcineva spre soluționarea acestei probleme. Dacă mesajul este unul care stârnește atenție și interes, evident ajunge unde trebuie. Cu certitudine ceva se va schimba în bine. Consecvența și loialitatea o să capete o nuanță proactivă. Cel puțin 10 inși nu vor mai fi șomeri. Contează orice schimbare.

Antreprenoriatul social este mână în mâna cu felul în care te prezinți, unghiul de abordare spune tot. Nu vreau să vorbesc în clișee, doar că prima impresie contează cel mai mult. Ai un spirit creativ, știi să aduci argumente, ești pe subiect? Reușești. Ajungi să ai notoriete, influență, și ajungi să prezinți interes.

Mă văd în postura de antreprenor social, prin a-i ajuta pe copiii din căminele de nefamiliști. Aș organiza un eveniment prin prisma rețelelor sociale, prin care fiecare persoană,care mă cunoaște sau orice doritor ,să vină în ajutorul lor cu ce sumă le permite buzunarul, în așa fel incât să le aduc un strop de fericire pe chipul lor. În modul acesta, m-aș simți benefică, și m-aș incuraja în intreprinderea de astfel de proiecte. Nu mai este o noutate că online-ul are un rol important în antreprenoriatul social. Acesta poate crea comunități, din care pot apărea proiecte de importanță națioanală cât și internațională.

Mă întreb de foarte multe ori, cum pot să aduc o schimbare în țara mea? Cum să ii ajut pe semenii mei? Cum să duc la bun sfârșit ceea ce mi-am propus? Răspunsul vine în mod conștient, prin capacitatea în care știu să gestionez ideile mele.

De ceva timp, tot mi s-a pus pata pe ideea de a avea propria afacere. Știu că orice început este dificil, dar atâta timp cât imi doresc,  mai știu că nu este și imposibil. Tocmai de aceea, am pornit la drum cu deschiderea unui blog, care vreau ca pe viitor să se transforme într-o comunitate, să ajung acolo unde mi-am propus. Mai cunosc un lucru, cu o floare nu se face primăvară, dar cu ambiție, perseverență și cu dorința de a fi independentă, sunt sigură că „pot muta munții din loc.”

Tocmai din acest motiv încurajez conceptul de antreprenoriat social, de a-ți lua viața în propriile mâini și de a avea curajul să pornești de la zero pentru ideea ta.

În momentul în care conștientizezi că poți, cu certitudine poți fii un bun exemplu și pentru cei din jurul tău, poți schimba multe vieți și sa devii un antreprenor social cu acte în regulă.

mintescu ancuta

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.