Așadar, e tovarășul perfect, mai ales de când nu mai există Facebook…

Notă: Textul de mai jos face parte din seria de texte scrise de participanții la cursul meu#BrandingPesteAsteptari din cadrul excelentei inițiative Școala Flanco. I-am provocat să răspundă la întrebarea ”Cum va arată laptopul cu procesor AMD peste 15 ani” :) Mai jos aveți ce mi-a trimis Mihaela Chirac.

—————————

Laptopul viitorului – 19 aprilie 2031.

Soarele arde pe cer de mai bine de trei ore, cu toate că e abia nouă dimineața. Se pare că umila încercare a omului de a preveni încălzirea globală nu e prea eficientă… Mă ridic din pat și merg pe terasă ca să beau o cafea cu mama. Weekend-ul ăsta îl petrec la ai mei, mi-am trimis băieții într-o tabără. Mă așez pe scaun și aud un Ding! Maică-mea își deschide laptopul pentru a verifica dacă a primit vreun mail. Astăzi e roșu cu flori galbene, aseară era bleumarin.

_MG_8838-edit_webProducătorul Nicer l-a lansat săptămâna asta și mama a fost printre primii clienți. A dat un car de bani pe gadgetul ăsta șmecher, pentru că își poate schimba aspectul în fiecare zi datorită tehnologiei Live Morph, iar ea îl privește ca pe un accesoriu, deci trebuie asortat ținutelor sale. Sunt un pic invidioasă, trebuie să recunosc, mai ales că nu-l pot nici măcar testa. Un algoritm avansat îi verifică identitatea proprietarului calculând bătăile inimii, expresia feței, timbrul vocal și gradul de durere. Așa că… mă uit și atât.

Cel mai mult îmi place că merge fără întrerupere: mama are în față primul Intuos cu Fusion Core produs de cei de la Nicer, astfel că poate lăsa laptopul deschis până când strănepoții ei vor crește îndeajuns încât să-l folosească… Dar cel mai tare este cum tastezi: îi spui laptopului ce să scrie. A dispărut tastatura convențională și acum poți tasta de oriunde din apropierea sa, pe o tastatură virtuală proiectată printr-o hologramă.

Principalul motiv pentru care mi-l voi cumpăra și eu este că nu va muri niciodată: când se lansează un model nou, performanța celui vechi poate fi actualizată pe internet, iar partea cosmetică prin Live Morph. Nu mai există plăci video, ram, placa de bază sau alte non-sensuri. Acum, procesorul face toată treaba. Cât despre spațiul de stocare… este impresionant:  laptopul mamei e dotat cu noul Nand Drive de 5000 TB făcut de Seagate, Inifinite Momentus X.

Așadar, e tovarășul perfect, mai ales de când nu mai există Facebook, iar noi ne putem îmbrățișa și strânge mâinile într-un mediu 3D modelat după realitate. Toate astea au fost posibile după ce a fost introdusă placa de rețea Satellite Global Connection, care a făcut ca internetul să plutească în aer și să poată fi folosit de oricine.

Ce să mai, am fost cucerită de laptopul ăsta și vreau și eu unul! Între timp, apare și tata cu Ziarul Financiar în mână, ediția de week-end. Pe prima pagină, titlul cu litere de-o șchioapă se referă tot la Nicer. Iau ziarul și parcurg articolul: aflu că laptopul minune a fost deja comandat de mai bine de 10.000 de persoane, iar producătorul de la Cluj abia face față.

Într-un interviu, povestește că ăsta este doar începutul și că a ajuns să îndeplinească doar 40% dintre obiectivele stabilite într-o strategie a brand-ului Nicer gândită pe trei decenii. Nu vrea să dea mai multe detalii, dar îmi trece prin cap că băieții mei vor folosi laptopuri invizibile și că vor părea nebuni când mâinile lor vor juca frenetic prin aer, doar pentru că vor scrie un mail…

Avansăm odată cu tehnologia. Până și mama și-a actualizat nevoile. Iar fiu-meu cel mic mă bate la cap să-i iau un iPhone 85…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.