Laptopul viitorului NU va fi laptop

Notă: Textul de mai jos face parte din seria de texte scrise de participanții la cursul meu#BrandingPesteAsteptari din cadrul excelentei inițiative Școala Flanco. I-am provocat să răspundă la întrebarea ”Cum va arată laptopul cu procesor AMD peste 15 ani” :) Mai jos aveți ce mi-a trimis Bogdan Dărădan.

—————-

VR – Deja acest cuvânt nu mai face parte din vocabularul SF. E un cuvânt cheie al viitorului, al viitorului care se construiește din prezent, care se construiește de azi. Dar să începem cu începutul – DE CE AVEM NEVOIE de un LAPTOP?

12821504_10207446219526639_1944542911383393405_nSă stăm  pe net (facebook, instagram, rețele sociale), să căutăm informații (Google, BING), să scriem mailuri, să răspundem la mailuri (gmail, yahoo), să scriem documente, să facem prezentări, să lucrăm baze de date (word, ppt, excel), să modificăm fotografii, să desenăm (picasa, photoshop, quark expres, ilustrator ), să montăm videoclipuri (Final Cut, Premiere, Sony Vega, Pinneacle Studio, Avid), să ne uităm la filme (DVD, blu ray, VLC), să ne jucăm jocuri (MMRPG, shooter, action, strategy). În viitor, vom face exact aceleași lucruri doar că NU VOM mai lucra pe un laptop, vom TRĂI fiecare experiență în LAPTOP…

E simplu. Când ai nevoie de laptop, nu trebuie să faci altceva decât să-ți conectezi niște ochelari VR care vor avea mai multe componente nano-micronice. Vorbim practic de tehnologia de pe dispozitivul AMD QUANTUM redusă la o scară atâtde mică  încât toate componentele unui laptop vor exista în viitor pe o porțiune de doar un centimetru pătrat.

VR ACER ASPIRE îți va permite în momentul în care te conectezi să faci aceleași operațiuni pe care le faci azi pe un laptop ACER ASPIRE dar într-un mod total outstanding. Practic NU vei mai lucra pe laptop ci vei lucra din interiorul unui laptop.

Dacă vei dori să scrii documente word va există o interfață intrinsecă unde -cu ajutorul unui soft numit „thoughts colector”  (Colectorul de idei), tot ceea ce vei gândi va scris automat într-un document VRdoc. Practic vei scrie mental, fără să mai folosești degetele. După ce ai terminat vei salva fișierul într-un VRcloud de unde îl poți conecta la o imprimantă clasică sau 3D, asta dacă în documentul tău ai avut de creat anumite elemente de design pentru un proiect de arhitectură și vrei să le printezi odată cu documentul.

Să ne aducem aminte de momentul epic când Mark Zuckerberg mergea printre oameni și aceștia îl ignorau complet deoarece erau conectați la VR.  În 2030, nu vom mai fi nevoiți să ne conectăm pe facebook cu ajutorul tastaturii sau ecranului touch ci ne vom conecta VR. Dacă prietenul nostru se află în concediu în Hawaii și noi suntem blocați la birou ne putem conecta cu ajutorul laptopului VR la acea persoană, vom putea să trăim experiența lui, să ne plimbăm pe traseele pe care el le alege, să trăim alături de el aceleași experiențe. Sună SF, pare un scenariu rupt din filmele lui ASIMOV dar anunțul a fost făcut.

Cu noua generație de laptop-uri VR vei monta într-o realitate paralelă clipurile video, vei putea retrăi secvență cu secvență, frame cu frame, vei adauga efecte iar tu vei trăi acele efecte.

Deja există Oculus RIFT, dar noua generație de laptopuri va încorpora această tehnologie pe un pattern separat. Poți să intri în laptop să scrii, să creezi, să faci proiecte în stil „augmented reality” , să stai pe facebook sau să ajungi personaj într-un joc video.

Cu noile laptop-uri VR vei putea învața să dansezi, să schiezi, să faci orice fel de cursuri vrei doar prin „teleportare mentală” în acele locuri, săli de dans, pârtii de schi. Limitele vor fi Nelimitate.

 Dacă VIITORUL se scrie de azi, VR e doar primul minut din următorul „mâine” 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)