15 aprilie 2021 – AMD a fost declarat cel mai performant procesor

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Notă: Textul de mai jos face parte din seria de texte scrise de participanții la cursul meu #BrandingPesteAsteptari din cadrul excelentei inițiative Școala Flanco. I-am provocat să răspundă la întrebarea ”Cum va arată laptopul cu procesor AMD peste 15 ani” :) Mai jos aveți ce mi-a trimis Marina Ivan.

————————-

TECHștiri.com
AMD a fost declarat cel mai performant procesor

15 aprilie 2021

După atâția ani în care AMD a ocupat locul doi la nivel mondial, în ceea ce privește producția de procesoare, anul acesta este momentul său de glorie.

În 1968 se năștea INTEL, primul producător de semiconductoare și procesoare din lume, ce avea să ne facă viața mai ușoară tuturor. Un an mai târziu, apare tot în America și Advanced Micro Devices, sau AMD, așa cum îl cunoaște marea majoritate, competitorul principal al faimoasei companii, INTEL.

marinaCei doi producători au o istorie luuungă, ce implică nu doar înțelegeri, dar mai ales dispute. Poate că procentul de peste 80% cotă de piață deținut de INTEL foarte mult timp, explică toate aceste neînțelegeri.

1980 marchează începutul succesului pentru AMD, când reușește să diminueze monopolul ”dușmanului”. Mai mult decât atât, în perioada următoare, lansarea procesoarelor AMD K6 au adus probleme serioase firmei Intel, fiind mai performante decât restul procesoarelor de aceeași frecvență.

”Este foarte greu să supraviețuiești când ai în fața ta un competitor atât de mare. Strategia noastră s-a focusat în mare parte pe furnizarea de produse și servicii de înaltă calitate, la un preț accesibil. Am preferat să vindem mai ieftin mai multor clienți, decât să oferim mai scump, dar unei nișe de cumpărători. Pentru noi, titlul de cel mai performant procesor, nu doar că ne clasează pe locul I, dar este și dovada clară că nu trebuie să renunți! Chiar dacă durează, nu trebuie să te demotivezi. Niciodată!”, ne-a povestit cu mândrie Lisa T. Su, directorul executiv al multinaționalei.

Se pare că proverbul ”După faptă și răsplată”, este cât se poate de actual și astăzi. Iar noi nu putem decât să ne bucurăm de eforturile AMD. Și să le mulțumim că ne fac viața mai ușoară în fiecare zi!

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)