Omul nu mai vrea hardware. Omul vrea să simtă mașinăria mai aproape de el

Notă: Textul de mai jos face parte din seria de texte scrise de participanții la cursul meu#BrandingPesteAsteptari din cadrul excelentei inițiative Școala Flanco. I-am provocat să răspundă la întrebarea ”Cum va arată laptopul cu procesor AMD peste 15 ani” :) Mai jos aveți ce mi-a trimis Andreea Liliana Lepadatu.

——————–

Ah, laptop-uri. Vă mai amintiți când vorbeam de laptop-uri ca de ceva SF, desprinse din ultimul blockbuster american care ne era difuzat cu 5 ani întârziere la Antena 1? Ei bine, acum toată lumea are unul.

Andreea Liliana LepădatuCând eram eu mică, calculatorul însemna ceva static, ceva mare. Îl lăsai într-un loc și te aștepta mereu când ajungeai acasă, asemeni unui prieten bun, gata, gata să te ajute cu orice aveai nevoie. Avea 32 mega pe placa video și 128 de ram. Cu mult mai slab decât telefonul din buzunar. Însă nici el nu mai există. A fost înlocuit de ”valizele” astea portabile, de companionul acesta de care nu mai scapi. Pe atunci, laptop-urile erau exclusiviste, le aveau doar oamenii de afaceri. Toată treaba asta s-a schimbat. Acum oricine își poate permite un laptop cu un procesor decent, o memorie decentă și care să fie în stare să ruleze câteva jocuri decente. Am ajuns într-un punct în care un laptop este mai ieftin decât un telefon.

Însă nu mă plâng. Poți lucra oriunde. Vrei să bei o cafea în mall și să scrii un text pentru blog? Nimic mai simplu, asta fac eu acum. Viața ne este ghidată de aceste aparate, care se întrec în a oferi performanțe cât mai bune, cât mai ”de ultimă generație”.

Oare ce ne rezervă viitorul? Voi avea și eu copii, vor vrea, la un moment dat, un laptop care să facă destul de multe chestii. Vedeți voi, eu sunt fată. Nu pun mare accent pe chestiile tehnice, cică. Eu vreau să arate frumos, să aibă bling-bling, atracție vizuală, să fie eye-candy. Însă ei, ce vor vrea de la laptop-ul lor? Realitatea Virtuală e trend-ul acum.

Vorba lui Zuckerberg, ecranele vor deveni din ce în ce mai mici, iar posibilitățile, nelimitate. Laptop-ul viitorului va avea realitate virtuală. Asta e clar! Va avea SSD sau SSHD, va dispune de plăci video dedicate de 10 GB, de procesoare AMD FX41471024720, centa-core și alte nebunii. Vor fi mai mari, mai subțiri, mai puternice, mai VR, mai user-friendly, mai ”conectibile”, mai apropiate, mai UMANE. Acum avem Siri și Cortana, ce naiba! În viitor, mai mult ca sigur, va fi dezvoltat un AI care să fie perfect. Se va deschide clapa singură, cu ajutorul unei simple comenzi vocale. Îmi va afișa programul zilnic pe ecranul de pornire, și îmi va întreține copiii atunci când voi fi pe drum spre grădiniță. Pentru că schimbarea majora va veni la software, nu la hardware.

Omul nu mai vrea hardware. Deja suntem foarte departe. Omul vrea să simtă mașinăria mai aproape de el. Vrea să interacționeze mai mult, să o simtă mai umană. Să îi devină un adevărat prieten, să îi fie un companion de viață (Da, știu e unul dintre moto-urile Samsung), însă chiar așa e!

Ne-am săturat de aceleași specificații tehnice! Ne-am prins, toate devin din ce în ce mai bune. Știm asta! Vrem ceva diferit! Vrem ceva de care să ne atașăm! Ceva special! Te rog AMD, fă asta posibil! Și cât mai repede! Mulțumesc, sărut mâna!

A ta fană dedicată, care cunoaște diferența dintre tine și Intel și care așteaptă cu nerăbdare un laptop cu adevărat mișto. Și dacă se poate, și un Radeon care să bată GTX-ul concurenței. Neapărat! Baftă!

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.