Îmi plac oamenii care vor să facă bine. Și cărora le place să facă asta

Îmi sunt foarte dragi cei de la Fundația Vodafone. Recunosc, însă, că am avut oareșce drum de parcurs până să ajung la această concluzie. Pentru că, deși îi știu de niște ani buni, la începuturile colaborării noastre i-am suspectat (așa cum toți facem, fără excepție, când vine vorba despre niște – hai să le zicem așa – ale unor branduri corporatiste) de un fel de PRism combinat cu CSRism. Pentru că, nu-i așa, ”trebe să facem ceva ca să ne arătăm fața umană”. Cum fac îndeobște multe branduri.

După tot acest timp, părerea cu PRism combinat cu CSRism nu mi s-a schimbat. Pentru că ce se întâmplă la Fundația Vodafone este și asta. Doar că este un efect al isprăvilor pe care le fac acești oameni, nu un obiectiv în sine. Iar asta îmi place teribil de mult!

Am înțeles (după niște vreme, v-am spus) că sufletul pe care îl pun cei de la Fundația Vodafone în ceea ce fac nu este de fațadă. Și că ei cred cu tărie că ceea ce fac, proiectele în care se implică, banii pe care îi acordă unor inițiative pot schimba ceva în România. Și chiar schimbă. Iar pentru asta merită tot respectul meu. Și, dacă găsiți resurse, al vostru.

Cred că momentul decisiv când mi-am zis în barbă că îmi place de ei a fost când, la o întâlnire cu ei ca să discutăm despre un eveniment pe care îl organizau, au început să îmi povestească despre un proiect pe care se pregăteau să îl finanțeze (nu dau nume, nu nominalizez proiectul, că nu aia e ideea). Și am văzut cu câtă emoție povesteau despre proiect, despre cât de mult le place și – iar aici m-au cucerit – despre cum acest proiect va face bine unor oameni. Am simțit atunci aproape o lacrimă în ochii lor… :)

De atunci, urmăresc de aproape ce face Fundația Vodafone. Pentru că m-au convins că – simplu spus – vor să facă bine. Și că le place să facă asta. Și am decis să îi pun în raftul meu special cu oameni pentru care unul din principiile mele în viață este linie directoare, ca să îi zic așa: dacă poți face un bine cuiva, de ce să nu îl faci?

Zilele trecute a avut loc Gala ”17 ani de fapte bune”. Din păcate, nu am putut să particip la eveniment. Mi-ar fi plăcut. Pentru că, de fiecare dată, când particip la astfel de eveniment, când văd atâția oameni cu suflet mare, mă încarc de energie. Și România mi se pare un pic mai frumoasă :)

Îmi face mare plăcere să vă ofer lista cu cei care au fost onorați de Fundația Vodafone în cadrul Galei. Și să îi felicit pe toți. Absolut pe toți!

Respect!

Premiul pentru Pionierat, Curaj si Perseverenta:

Domnului Dragos Zaharia, Presedinte Asociatia S.M. Speromax Alba Iulia, care a infiintat un centru de zi care se ocupa de pacientii diagnosticati cu scleroza multipla. Este implicat activ in implementarea proiectului “Scleroza multipla – boala adultului tanar. Recunoaste riscurile” care urmareste sa redea mobilitatea si speranta la o viata implinita copiilor si adultilor imobilizati, complet dependenti de ingrijitorii lor.

Premiul pentru Impact in Comunitate :

Doamnei Rodica Tiriteu, Director al Scolii Gimnaziale Numarul 1 din Chislaz, judetul Bihor, pentru implicarea cu daruire si perseverenta in realizarea proiectului “Mobilizare pentru invatare”, in cadrul caruia au fost renovate cele doua cladiri ale Scolii Gimnaziale din Chislaz, astfel incat cei 127 de copii care urmeaza cursurile aici, sa poata invata in conditii care corespund standardelor europene.

Doamneia Elisabeta Pacuraru, Manager de Proiect al Asociatiei Comunitatii Eselnita “Cazanele Dunarii”, pentru renovarea unui centru de formare si dezvoltare a tinerilor din comuna, parte a proiectului “In centru este Eselnita”, dorind sa le ofere acestora o perspectiva si posibilitatea de a-si face un rost acasa, la sat.

Premiul pentru excelenta in colaborarea dintre institutii si organizatii neguvernamentale:

Doamnei Adriana Craciun, Director al Centrului de Transfuzii Sanguine Buzau, pentru ca a dus la bun sfarsit renovarea si dotarea Centrului de Transfuzie Sanguina din Buzau, locul din care s-au livrat in ultimii 3 ani Centrului de Transfuzii Sanguine din Bucuresti peste 40.000 de unitati de sange si preparate sanguine, contribuind la salvarea multor vieti. Centrul de Transfuzii Buzau a organizat anul acesta 24 de colecte mobile, inclusiv in mediul rural.

Premiul pentru Voluntariat:

Asociatiei Diaconia Ajutor International, pentru derularea proiectului “Built for tomorrow 2015” si pentru motivarea si implicarea angajatilor Vodafone Romania in activitati de voluntariat. In cadrul acestui proiect, 400 de voluntari Vodafone au construit case pentru patru familii nevoiase din Cristian, judetul Brasov.

Premiul Mobile for Good:

Asociatiei Sprijin pentru Diabet, pentru proiectul “Telemedicina pentru copilul insulinodependent” care prin intermediul tehnologiei avansate, permite monitorizarea continua a glicemiei cu ajutorul unor senzori, elimina necesitatea intepaturilor zilnice, facilitează interpretarea datelor si interventiile rapide, de la distanta, în caz de necesitate. Proiectul face parte din “Mobile for Good”, cel mai amplu program din Romania care foloseste tehnologia mobila pentru a imbunatati viata oamenilor.

Asociatiei Samaritenilor din Romania pentru proiectul “SOS Surdo-Muti” si pentru dezvoltarea unui sistem de comunicare si avertizare in timp real, care se incadreaza in standardul “Total Conversation- Sign, Type and Speak”. Acest sistem vine in sprijinul autonomiei persoanelor cu deficientee de auz si vorbire si le permite sa solicite ajutor de urgenta prin transmiterea unor mesaje generice predefinite.

Premiul pentru cel mai activ voluntar de profesie:

Doamnei Elena Daria Tanasa pentru implicarea cu deosebita dedicare in proiecte de strangere de fonduri organizand competitii sportive, targuri caritabile si campanii de stranger de fonduri.

Premiul pentru Impact in Comunitate
Premiul pentru Impact in Comunitate

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Îmi plac oamenii care vor să facă bine. Și cărora le place să facă asta”

  1. Pingback: Îmi plac oamenii care vor să facă bine. Și cărora le place să facă asta | SM SPEROMAX ALBA

  2. Pingback: Fundația Vodafone are blog proaspăt

  3. Pingback: Little People, acești imenși față de care simțim multă, multă, multă prețuire... - Cristian China Birta

  4. Pingback: Trebuie să iubești foarte mult oamenii. Și, dacă îi iubești, trebuie să le alini suferința - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.