Însemnările unui nebun

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Ce strângere masivă de stomac mi-a oferit Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu… Una cu atât mai dură cu cât a fost neprogramtă, adică nu am avut timp să mă pregătesc pentru reîntâlnirea cu nebunul de Marius Manole. Mai văzusem, în Bucureşti, piesa „Însemnările unui nebun”. V-am spus atunci că mi s-a tăiat stomacul de câteva ori. Pentru că traseul personajului jucat de Marius de la un om cât de cât normal la nebunul autodeclarat rege al Spaniei este fabulos. Marius este un actor teribil. O să o zic de fiecare dată când o să am ocazie, aşa să ştiţi.

Am avut norocul să reuşesc să intru la spectacol pe badgeul de blogger oficial, pentru că biletele se vânduseră cu multă vreme înainte. M-am aşezat cuminte pe un scaun şi am încercat să mă pregătesc sufleteşte (stomacal, mai degrabă) pentru reîntâlnirea cu nebunia gradată. Eram curios dacă şi cum o să mă lovească din nou.

A început piesa şi m-am trezit uitându-mă la alte lucruri decât m-am uitat la prima reprezentaţie. Ştiam piesa, aşa că mi-am putut permite acest lux. Şi mi-am dat seama că mă uit la o altă piesă, deşi jucată la fel. Adică regăseam feelingul acela familiar (scenografia minimală te ajută să reţii forever ce şi cum se întâmplă în piesă), doar că era altfel. Aş putea face analogia cu diferenţa dintre a cunoaşte pe cineva şi a te revedea cu acel cineva.

Lângă mine, o simţeam pe Nebuloasa lovită dur de momentele în care Marius era magistral. Iar asta nu m-a ajutat la tăieturile din stomac. Dimpotrivă. Căci le-am simţit, din nou. Dur şi doritoare să rămână acolo pentru multă vreme.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Însemnările unui nebun”

  1. eu nu am vazut piesa. inca.
    dar sentimentul despre care vorbesti, cel ca te uiti la alta piesa desi jucata la fel, il cunosc foarte bine.
    eu fac lucrul asta cu anumite piese. chiar a inceput sa-mi placa.
    sunt convinsa ca si cu asta o sa fac la fel :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)