Aţi putea spune că este doar o fotografie proastă

Eram la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu când am făcut această fotografie. În Piaţa Mică. Eram căţărat pe un gard, ca să prind un unghi mai bun. Nu vedeam foarte bine ce încadram eu acolo, pentru că ţineam telefonul sus. Dar am văzut cu coada ochiului pe cineva care trecea prin cadru şi mi-am zis (nu ştiu de ce, poate că mi-am adus aminte nişte sfaturi primite cu mult timp în urmă de la cineva care se pricepe, nu ca mine) că ar fi fain să am pe cineva tocmai ieşind din cadru, ca un fel de contrast cu mulţimea care privea în direcţia opusă. Şi am făcut poza repede. Abia apoi m-am uitat cine era.

Şi când l-am văzut pe acest bătrânel, cu mâinile strânse la piept, într-un gest non verbal de închidere în sine, de refuz al dialogului, în timp ce toţi ceilalţi din jurul său erau uniţi, cel puţin pentru câteva minute, de spectacolul din faţa lor, mi s-a strâns un pic stomacul. L-am urmărit cu privirea cum a ieşit din Piaţa Mică din Sibiu fără să îşi schimbe postura. Cu capul puţin plecat şi cu mâinile strânse la piept.

Nu voi afla niciodată povestea lui. Deşi, simt, ar fi fost una teribilă…

IMG_2247

 

5 comentarii la “Aţi putea spune că este doar o fotografie proastă

 1. Andreea D. Răspunde

  Poza asta ma duce la o replica de tipul „tinerii din ziua de astazi!” sau „pe vremea mea…”

  • Cristian China Birta Răspunde

   Nu cred… Indiferent de ce s-ar fi intamplat in jurul sau, tot asa cred ca ar fi reactionat. Ar fi ramas in lumea lui indiferent de ce se intampla in lumea celorlalti. Cel putin asa mi-a lasat mie impresia…

 2. georgiana ene Răspunde

  e trista poza, din cauza batranelului.

 3. Ionut Răspunde

  E greu sa-i schimbe cineva atitudinea batranelului.

 4. Val Vesa Răspunde

  „Daca recunoasteti batranelul, lasati un comentariu si va scot la o cina in Sibiu: el, tu, eu – sa povestim despre viata.” – ai putea pune asta ca ultim rand in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: