21.07.2017

Aţi putea spune că este doar o fotografie proastă

Eram la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu când am făcut această fotografie. În Piaţa Mică. Eram căţărat pe un gard, ca să prind un unghi mai bun. Nu vedeam foarte bine ce încadram eu acolo, pentru că ţineam telefonul sus. Dar am văzut cu coada ochiului pe cineva care trecea prin cadru şi mi-am zis (nu ştiu de ce, poate că mi-am adus aminte nişte sfaturi primite cu mult timp în urmă de la cineva care se pricepe, nu ca mine) că ar fi fain să am pe cineva tocmai ieşind din cadru, ca un fel de contrast cu mulţimea care privea în direcţia opusă. Şi am făcut poza repede. Abia apoi m-am uitat cine era.

Şi când l-am văzut pe acest bătrânel, cu mâinile strânse la piept, într-un gest non verbal de închidere în sine, de refuz al dialogului, în timp ce toţi ceilalţi din jurul său erau uniţi, cel puţin pentru câteva minute, de spectacolul din faţa lor, mi s-a strâns un pic stomacul. L-am urmărit cu privirea cum a ieşit din Piaţa Mică din Sibiu fără să îşi schimbe postura. Cu capul puţin plecat şi cu mâinile strânse la piept.

Nu voi afla niciodată povestea lui. Deşi, simt, ar fi fost una teribilă…

IMG_2247

 

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Cum îţi dai seama că îmbătrâneşti

Un pseudo-cvasi-studiu despre şoferi şi trecerile de pietoni din Bucureşti

5 comentarii

 1. vineri, 21 iunie 2013, 07:48

  Poza asta ma duce la o replica de tipul „tinerii din ziua de astazi!” sau „pe vremea mea…”

  Răspunde
  • vineri, 21 iunie 2013, 08:09

   Nu cred… Indiferent de ce s-ar fi intamplat in jurul sau, tot asa cred ca ar fi reactionat. Ar fi ramas in lumea lui indiferent de ce se intampla in lumea celorlalti. Cel putin asa mi-a lasat mie impresia…

   Răspunde
 2. vineri, 21 iunie 2013, 11:43

  e trista poza, din cauza batranelului.

  Răspunde
 3. vineri, 21 iunie 2013, 18:01

  E greu sa-i schimbe cineva atitudinea batranelului.

  Răspunde
 4. sâmbătă, 22 iunie 2013, 10:38

  „Daca recunoasteti batranelul, lasati un comentariu si va scot la o cina in Sibiu: el, tu, eu – sa povestim despre viata.” – ai putea pune asta ca ultim rand in articol.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *