Ia uitaţi cum arată un chinezu crochiat. Plus o întâmplare în pur stil FITS 2013 :)

Ok, ok, recunosc, scriu multe, prea mult despre Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, înţeleg, nu mai strigaţi aşa! Dar ce vreţi de la trecătoarea şi vremelnica mea viaţă dacă aşa simte coraconul unui chinezu bătrân? :D Hai să vă întreb altfel: voi nu aţi simţi nevoia să scrieţi dacă vi s-ar întâmpla lucruri faine de genul celui de mai jos?

Mă plimbam prin Sibiu. Aşa, de nebun, cum îmi place mie să mă pierd pe străduţe. Şi mi s-a făcut sete. Şi am decis să mă duc în Piaţa Mică „sigur găsesc pe cineva la o terasă cu care să beau o bere„. Evidamont, am dat de Ruxa. Care era cu o tânără. Laura Pop, mi s-a prezentat. Din Baia Mare, a adăugat. Moment în care am rânjit fasolea, căci, deşi am vreo 20 de ani de Bucureşti, o să fiu băimărean toată viaţa mea, aşa să ştiţi!

Povestim noi una, alta şi aflăm că Laura vrea să dea la scenografie la Bucureşti. Ruxa o întreabă în ce constă examenul, faze de astea. Şi vine vorba de crochiu şi ce este ăla. Laura începe să explice, dar Ruxa (a dreaqu pielea pe ea de simpatică :D) îi zice „păi ia hai exemplifică, crochiază-l pe musiu Chinois„. Laura, de treabă, începe să deseneze. Eu îmi vedeam de ale mele, fireşte, chiar aveam un mail important de rumegat, după cum se poate vedea în fotografia făcută de, fireşte, Ruxa.

1017242_10151491086771964_1185039329_n

După câteva minute – nu mă întrebaţi câte, eu eram concentrat cu mailul ăla şi cu rumegatul lui – Laura îmi întinde creaţia. Aşa că, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, io sunt ăla tăt linii şi liniuţe. You can call me chinezu crochiat :))

crochiu laura pop

Mulţumesc, Laura, este o amintire foarte plăcută de la FITS 2o13 şi o mare investiţie. Căci, desigur, când o să ajungi celebră şi o să pretinzi că nu mă mai cunoşti, vine băiatul cu crochiul ăsta şi te loveşte în coracon :D

PS Şi ca totul să fie în pur spirit al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, să ştiţi că foaia pe care Laura a desenat este dintr-o agenda Ideo Ideis, una din cele mai frumoase isprăvi ale teatrului de tineret de pe la noi, dacă nu cumva cea mai frumoasă :)

10 comentarii la “Ia uitaţi cum arată un chinezu crochiat. Plus o întâmplare în pur stil FITS 2013 :)

 1. Sabina Cornovac Răspunde

  Moaaaamaaaa ce mumos esti :))

 2. ruxa Răspunde

  de adaugat, in pur spirit FITS, ca Laura a fost voluntar la festival acum doi ani :)

 3. Razvan Ianculescu Răspunde

  Imi place ca a surprins expresia de om ganditor.

 4. Natural Răspunde

  Iti sta bine crochiat, da’ vezi ca ti se intampla o „crocheta” prin titlu :) Chiar frumos la Sibiu! Spor!

 5. D-Petre Răspunde

  Nu zic ca n-ar avea talent (ca nu ma prea pricep) dar nu prea seamana cu originalul … da cum sa si faca Laura parul ala cret din liniute drepte :)

 6. Razvan Ianculescu Răspunde

  e o greseala in titlu: intamplare :)

 7. Razvan Răspunde

  Te-a desenat la fix… Poza-i facuta dupa ce ati fost la Kontiki sau inainte? :D

 8. Adrian Iacob Răspunde

  Chinezule, tu esti ala? Sigur?

 9. Ionut Răspunde

  Trebuie sa-ti deseneze si o bere langa :))

 10. Laura Răspunde

  Cu multa placere!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: