Despre bloggeri și emisiunile TV (numa’ zic…)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Am io o vorbă când mai vorbesc cu unul, altul despre prezența mea pe la tot felul de emisiuni TV: băi, m-am săturat io de mine, apoi tu… Mi-am zis că așa e mai bine să încep această postare despre cum ajung bloggerii pe la emisiuni.

Este categoric un mare pas înainte că lumea a început să ne invite. Acum 2, 3 ani de zile eram doar niște muțunache, niște papițoi care au pretenții de așa-ziși jurnaliști (unii dintre noi tot muțunache sunt, știu…), niște unii de ăștia cu internetul la care jurnaliștii sadea se uitau de sus. Dar apoi s-a întâmplat ceva…

Ceva-ul ăsta de care zic cred că a fost, de fapt, două ceva-uri. În primul rând niște  jurnaliști și-au făcut blog. Așa că, brusc și iremediabil, ceilalți jurnaliști nu au mai putut face mișto și desconsidera ceva ce și colegii lor au început să practice. Au ridicat sprâncenele și au privit mai atent. Și și-au dat seama că au ce vedea. Și de atunci se uită întruna.

Al doilea ceva a fost că atunci când jurnaliștii au început să interacționeze cu muțunache ăștia de bloggeri, și-au dat seama că nu numai că au ceva în cap, dar că și, în unele cazuri cu oroarea de rigoare, sunt chiar mai buni decât ei… Ceea ce, măcar atât, le-a dat de gândit.

Iar apoi a urmat pasul firesc, dar ezitant al invitării bloggerilor pe la emisiuni. ”Așa de test”, au zis la început. Iar testul pe care l-au făcut a arătat că bloggerii nu sunt nici mai deștepți, nici mai frumoși decât ceilalți, nici mai frumoși, nici mai urâți, nici mai verzi, nici mai roși. Ci sunt doar altfel. Un altfel care place, care atrage. Așa că au persistat în greșeala de a ne invita :)

Deocamdată suntem câțiva care am spart bariera asta. Dar vor mai veni și alții. Este unul din obiectivele mele pentru anul viitor: să încerc să împing în emisiuni și alți bloggeri. Vor fi și eșecuri triumfătoare, căci unii pot scrie excelent pe blog, dar să fie pastă pe sticlă :)) Dar sunt absolut sigur că vom avea și niște surprize atât de plăcute încât vom fi încântați :)

Apropo de asta, ieri am făcut-o și pe asta. Adică am fost pentru prima dată în studio la GSP TV la Meciul Zilei împreună cu Piticu și cu Make :) Și vor mai urma și alții, o să vedeți :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

26 thoughts on “Despre bloggeri și emisiunile TV (numa’ zic…)”

 1. Pingback: Cum sa-l fac pe Chinezu sa ma placa? | piticu .ro

 2. Trei terminati. Ba, dar terminati din toate punctele vedere. Dar voi sunteti bloggeri…

  Ati avut mare tupeu sa iesiti sa va vada lumea la tv…bine acum care idiot putea sa se uite la asa ceva….

 3. Pingback: la GSP TV | piticu .ro

 4. @daninho Pavel vroia să zică când vor fi invitați și bloggerii care au bloguri de sport, pentru că și el scrie pe vreo două :p
  Se pare că internetul, lumea asta 2.0 a online-ului devine tot mai populară și mai băgată în seamă. Bloggerii, care la început erau doar în online (ziceai blogger, ziceai internet) acum apar și la TV. Ce poți să mai vrei mai mult de atât. Poate un partid al bloggerilor români :)) Cum ai zis și tu, chinezule, vor fi mulți bloggeri care pe sticlă vor fi muți sau vor răspunde cu „DA” sau „NU” la întrebări. Știu pentru că și eu am trecut prin asta :)) Însă dacă treci de emoțiile de la început, sunt sigur că toți cei care au ceva de spus și o spun frumos pe blog, vor fi la fel și la TV.

 5. Intreb asta deoarece as fi vrut sa particip si eu la rugby santa si mai aveam si alti prieteni care vroiau sa participe.

  Cu rugbytweetmeet-ul ce se mai aude? cand jucam si noi rugby?

 6. Ma laud si eu nitel, Chinezu? Cred ca am fost singurul ziarist care a publicat in presa scrisa, in 2007, anuntul despre prima intalnire a bloggerilor bucuresteni intr-un local, iar apoi am dat si o mica relatare.
  http://www.simonaionescu.ro/?p=72
  http://www.simonaionescu.ro/?p=87
  Ce vremuri…..
  Apoi, tot primul ziarist care, in scurta mea perioada la Cancan, am instituit rubrica „Topul bloggerilor”, cu linkurile de rigoare, astfel ca si publicul larg sa ia cunostinta de ei si textele lor bine scrise.
  Deci, in consecinta si prin urmare – cum s-ar zice – sunt si mutunache de jurnalist si mutunache de blogger! Se pune?

 7. Nu am văzut emisiunea, dar apreciez punctul tău de vedere. Presa s-a cam degradat. Eu unul încerc prin intermediul blogului să ofer informaţii interesante pentru microbişti. Cei împătimiţi de fotbal cu siguranţă pot afla lucruri mai interesante din ceea ce scriu eu, decât din multe alte surse de specialitate….

 8. Pingback: Avem bloguri de sport? Ia hai să le vedem și noi | Chinezu

 9. Chinezule nu uita ca tu te autoinviti la emisiunile trustului Intact , numai are rost sa o dai cu dus si cu intors . Macar ai si tu bunul simt odata sa recunosti ;)

 10. Ti-a dat clasa pititcul in emisiune.Omul a avut prestanta si se vedea ca merita sa apara pe sticla.Tu ai fost ca unul tocmai iesit din carciuma dupa o dusca de bere.
  P.S data viitoare cand incerci capete in gura sau alte chestii asemanatoare asgura-te ca sunt impotriva unui profesionist.

 11. Simona Ionescu, eu cred că prin 2007 duduia Naţional de blogări şi bloging. O chema Zully Mustafa pe domnişoara care se ocupa de acea rubrică, aşa că nu erai chiar singură :) Asta dacă-mi amintesc bine :) Nu sunt sigur ce a iniţiat Cancan, în afară de deculturalizarea şi inducerea în mizerie a populaţiei, dar cu blogingul sigur nu a iniţiat el :)

 12. Bogdan, n-ai inteles ce am scris eu! Intr-adevar, ziarul National a publicat o perioada textele unor bloggeri, dar, din cauza tirajului si a faptului ca putini stiau atunci ce inseamna blog si bloggeri. Lucrurile s-au cladit incet-incet si dupa 2007, iar jurnalistii care au simtit ca blogosfera e viitorul comunicarii moderne au promovat-o in publicatiile lor sau si-au facut blog pentru o mai mare libertate de opinie.

 13. Pingback: Eu cred că ăsta e un pas important pentru bloggeri | Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)