Cum a fost la Timișoara. Simfonie întoarsă pentru cuie

Cum a fost pe Bega, varianta oficială, adică la Social Media Summit, v-am raportat deja. Și cum am simțit intens că vă sunt dator cu partea aialaltă, care intră la categoria Am berit-o, ia de aici :D

Așadar, dragii moșului care încă nu ați ajuns pe la trăncălăii 2.0 de la Timișoara, în momentul când Nebuloasa și Carcalacul te plimbă prin cele onorabile stabilimente numite baruri, apoi nu ai cum să nu te simțăști bine :D Și dacă mai ai tovarăși de preumblare precum Ovi, Cristian, Alex, Cristina, Dan și toți ceilalți oameni faini din Timișoara, apoi chiar că simțirea de bine vine de la sine :)

Spre exemplu, tovarășii ne-au dus pe mine pe Manafu și Crivăț la Irish Pub, un local chiar foarte mișto, cu un aer aparte. Am băut nește bere, am mâncat un sandwich chiar bun, am hăhăit puțintel, după care vine Caracalul și zice ”Batem niște cuie?”. Io unul am crezut că se referă la băutul de tărie, că io mai folosesc asta cu cuiele în loc de shooturi. Dar nu, era vorba chiar de bătut cuie. În stil timișorean :))

Adică în localul cu pricina era un butuc mare (de lemn, pentru cei ce prea orășeni care nu știu ce e ăla butuc :D) în care noi trebuia să batem niște cuie de alea măricele ținând cicanul invers, adică nu să lovim cuiul cu partea aia lățită a ciocanului, ci cu aia subțire, care de obicei te ajută să scoți cuiele, nu să le bați. Fiecare din cei care participam aveam dreptul la câte o lovitură cu tehnica următoare: țineai ciocanul atârnat în dreptul coapsei, după care loveai brusc. Mă rog, încercai, că ăla era tot haiul, să vezi cât de în afara problemei eram :)) Cel care bate ultimul cuiul, plătește berea :D

Și ca să nu o mai lungim, i-am bătut pe timișoreni la ei acasă la competiția cuiestică :)) Primul a fost subsemnatul care a reușit să bată cuiul (neam de țăran, ce să mai… :D); apoi Crivăț, apoi Manafu, timișorenilor nerămânându-le altceva decât să scoată banul și să plătească berea :)) A fost tare fain…

Hai să vă mai spun o chestie care m-a distrat. Dimineața mă duc la recepție la Hotel Timișoara, unde am stat (by the way, cică are 3 stele, dar bate lejer alte hoteluri care se dau de 4 stele) și îl rog pe recepționist să îmi cheme un taxi. El mă întreabă unde merg. Îi spun că la Hotel Delpack (unde aveau Dan și Carmen o conferință). Omul îmni cheamă taxiul și, zâmbind, îmi spune că îi zic taximetristului că mă duc în… Fâșia Gaza :)) Zis și făcut. Intru în taxi și zic, ferm și sigur pe mine: ”În Fâșia Gaza, vă rog.” Și spre mare mea surpriză, taxiul pornește și chiar mă duce :))

Era vorba, de fapt, despre strada Brîncoveanu (parcă…), dar care era numită așa pentru că pe ea au foarte mulți arabi magazine :))

Fain oraș Timișoara. Și pentru că e el fain, dar mai ales pentru oamenii de acolo. Abia aștept să mai trag o fugă pe acolo :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “Cum a fost la Timișoara. Simfonie întoarsă pentru cuie”

  1. Draga Chinezule, sincer esti de vina cand stii ca exact vrei la Delpack, dar spui taximetristului ce ai auzit de la un receptioner care nu stia/nu a inteles ce vrei tu de fapt. Se pare ca nu cunostea hotelul, dar cum sa se faca dansul de ras si sa recunoasca asta, intrebandu-te cu ce se mananca de fapt „Delpack”. Ca doar nu crezi ca cineva ar numi un hotel „Fâșia Gaza” :)))
    Nu-i nimic, important e ca ai ajuns la timp!

  2. Lasă că nu eşti singurul care a avut parte de adrese de astea „codificate”. Când eram taximetrist m-a solicitat o doamnă mai în vârstă să o duc la magazinul universal Corvin ( Korvin áruház). M-a lăsat mască şi am întrebat-o jenat: unde vine stabilimentul ăsta în Satu Mare?. Mi-a explicat zâmbind că e străvechiul talcioc situat undeva la marginea oraşului… :)

  3. Dacă ajungi vreodată să te plimbi pe ”Fâșia Gaza” o să înțelegi de ce îi spunem așa. E cam ca o tabără de refugiați palestinieni care se înghesuie să cumpere și să vândă o grămadă de gunoaie. În rest, e mișto

  4. @dojo….poi e mica viena că în viena mare sunt mai multi arabi ca in timisoara…sau cel putin asa mi sa parut mie dupa ce am vizitat ambele orase….mi sa facut dor de timisoara dupa ce am citit aici…sper sa ajung in vre-o doua saptamani

  5. Foarte tare postul si imi pare rau ca nu am putut sa particip si eu la irish pub la batut de cuiesi vaut bere :)pe mine unu ma impresionat foarte mult atitudinea si prezentarea de la social media summit pe care ai sustinut-o!felicitarii!

  6. acuma ii zice Fasia Gaza pentru ca arata exact ca dupa bombardamentele israieliene. De la Delpack putin mai in jos. Hotel Timisoara da clasa celor de la Delpack. Nu o zic eu, mi-au zis-o niste clienti din Germania.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.