Cam jenant fenomenul pirateriei somaleze pentru noi, modernii

In mod normal (si Bogdan Hrib, autorul, stie asta foarte bine) eu nu prea citesc asemenea carti. Precum Somalia, mon amour. Poate parea paradoxal, dar nu o fac din… comoditate. Adica daca tot am putin spre foarte putin timp la dispozitie prefer sa citesc chestii… grele, de alea de sa imi omoare neuronul :))

Numai ca (si Bogdan o stie si pe asta, ca de aia imi trimite carti de genul asta spre lectura) odata ce ma apuc sa o citesc, atunci ma prinde si pana nu o termin nu o mai las din mana. Asa am patit si cu Somalia, Mon Amour. Care este despre pirateria deja celebra din zona, cu implicatii spionitice de prin toate tarile si, fireste, si din Romania.

Cartea e antrenanta, te tine in ritm si te face sa o citesti dintr-o suflare. Bogdan, smecher cum il stim, a si intercalat documente de alea serioase si reale prin carte, ca sa dea greutate demersului comunicational, cum ar veni :))

Pe langa actiunea in sine, care e bine construita, am ramas dupa ce am citit Somalia… si cu intelegerea mai buna a fenomenului asta de-a dreptul jenant pentru tot ce inseamna lume civilizata occidentala.

Recomand cartea celor care au chef de vreo 2 ore de relaxare si de citit pe repede inainte :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)