Cronicarul de fotbal e unul care scrie despre cum ar fi jucat el fotbal daca ar fi avut talent

Întotdeauna am zis. Pe undeva, neştiute de nimeni sau, mă rog, doar de ele între ele însuşile, marile spirite se întâlnesc. Aşa şi io cu Moş Călifar.

În sensul că el scrie despre meciul Steaua – Lyon şi plasează citatul din titlu. Pe care citat eu tocmai ce l-am citit ieri, pus de senzaţionalul Ioan Chirilă în gura marelui jucător rapidist Ionică Bogdan, undeva prin 1938.

Ocazie cu care inaugurez o nouă categorie pe blog, numită absolut insipidrat „raftologie”. Nu de alta, dar nu aş vrea să credeţi că nu reuşesc să îmi fac vreme să şi citesc…

Deci prima carte de „raftologie”: Ioan Chirilă, Glasul roţilor de tren, 1968, ceva editură cu multe majuscule. O istorie privită din perspectiva suporterului numărul 1 al Rapidului, Ion T. Ion, şi care începe din 1923, anul înfiinţării clubului, până în 1967, când Rapidul câştigă primul titlu.

0 comentarii la “Cronicarul de fotbal e unul care scrie despre cum ar fi jucat el fotbal daca ar fi avut talent

  1. moshcalifar Răspunde

    Candva demult imprumutam carti oricui imi cerea. Primele „disparute” au fost cartile lu’ nea Vanea.Acum tre’ sa merg sa imprumut de la biblioteci.Buchinistul meu e mult mai rau decat un evreu cu tata scotian.

  2. yoda TV Răspunde

    o sa-l ai cititor si pe Cristoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: